Domů     Technika
Virtuplex pomáhá rodinám s vážně nemocnými dětmi
Pavel Polcar 15.6.2021
Foto: JESHOOTS-com / pixabay

I virtuální realita může pomoci dobré věci. Důkazem je česká společnost Virtuplex, která ve své historii poprvé přichází s unikátním konceptem podpory charitativního projektu.

Pro Nadační fond Dům Ronalda McDonalda vytvořili vývojáři virtuální prostředí, které možné sponzory a budoucí partnery zavede do domu, který se ve Fakultní nemocnici Motol teprve staví. Cena projektu se vyšplhala na čtvrt milionu korun, společnost jej pro nadaci vytvořila zdarma.

Myslet na druhé

Dobra není nikdy dost, to ví společnost Virtuplex, která vytvořila zajímavou technologii na podporu charitativního projektu. Jejím prostřednictvím zavede potencionální sponzory do finální podoby prvního českého domu Ronalda McDonalda, který bude od příštího roku poskytovat zázemí rodinám vážně nemocných dětí hospitalizovaných v pražské nemocnici Motol.

Zástupci českých i zahraničních firem se tak mohou projít virtuálním domem v jeho finální podobě a detailně se seznámit s projektem i jeho cílem.

Jsme rádi, že virtuální technologií můžeme přispět dobré věci a pomoci bohulibému projektu při hledání a navazování nových partnerství a vztahů. Pro naši firmu je to poprvé, co takovouto technologií podpoříme charitativní projekt.

Zájemci si díky ní budou moci projít první patro domu, který je nyní ve výstavbě,“ říká Pavel Novák, spoluzakladatel společnosti Virtuplex. Náklady na vývoj technologie se vyšplhaly na čtvrt milionu, společnost je však v rámci podpory nadačního fondu vyrobila a poskytla zdarma.

První prohlídka domu

První prohlídky se uskutečnily již v průběhu června a zúčastnili se jich zástupci firem RAKO-LASSELSBERGER, HAVI Logistics, Winterhalter, Mondelez, Umdasch, Siko, Eco Design, Nordic Telecom a Savencia Fromage and Diary.

„Věříme, že pohled na finální podobu interiéru domu sponzory utvrdí v chuti zapojit se do projektu a potvrdí jejich zájem o spolupráci a podporu naší dobré věci,“ říká ředitelka Nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda Ivana Pešatová.

Kromě zmíněné prohlídky domu se budou moci návštěvníci prostřednictvím virtuální reality seznámit také s 3D českou expozicí pro EXPO v Dubaji, za kterou společnost Virtuplex taktéž stojí, nebo s novou podobou restaurací sítě McDonald’s, které ještě nestojí nikde na světě.

reklama
Související články
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
První ložiska, tedy součásti, které snižují tření, lidstvo využívalo už v antice. A vývoj stále pokračuje. Na moderních hydrostatických ložiscích pracují odborníci na tribologii z Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně. Přišli na to, jak udělat ložiska energeticky až o pětinu úspornější.   Využití by vylepšená technologie mohla najít ve velkých obráběcích strojích, divadelních točnách […]
Celoevropský společný podnik EuroHPC (EuroHPC JU) vyhlásil výběrové řízení na dodavatele nového kvantového počítače konsorcia LUMI-Q, který bude umístěn v České republice a propojen se superpočítačem KAROLINA. Národní superpočítačové centrum IT4Innovations, které je součástí VŠB – Technické univerzity Ostrava, se tak stane domovem prvního českého kvantového počítače. Kvantový počítač konsorcia LUMI-Q bude založený na supravodivých […]
Společnost OpenAI na sklonku ledna značně pozměnila „pravidla hry“. Ze svých zásad totiž odstranila zákaz týkající se poskytování umělé inteligence armádám. Proč? Kvůli prevenci! Spolupráci s Pentagonem navázalo „dítko“ Elona Muska a Sama Altmana v polovině ledna, a to konkrétně v oblasti kybernetické bezpečnosti. Projekt, do kterého společnost prozatím zapojila je však ryze preventivní – […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz