Domů     Zajímavosti
Ostrov bohů zavřel turistům dveře. Na Bali se pravděpodobně nepodívají až do konce roku

komerční sdělení

Milovníci exotiky si musí ze seznamu destinací, které by letos rádi navštívili, škrtnout jednu významnou položku. Ačkoliv to vypadalo, že nejznámější a nejoblíbenější indonéský ostrov turistům otevře brány, balijská vláda rozhodla jinak.

Mekka příbojového surfingu, potápění a dalších vodních sportů zůstává uzavřená. Podle všeho se situace tento rok nezmění.

Zastavení infekce má drtivý dopad na ekonomiku

Čtyřmilionový ostrov je na turistickém ruchu životně závislý a k 11. září 2020 svítala naděje, že zde opět začnou přistávat letadla plná cestovatelů bažících po jedinečné atmosféře ostrovního ráje. Pro představu:

v roce 2018 na Bali zavítalo téměř 16 milionů turistů z celého světa a odhady z počátku letošního roku, tedy před vypuknutím koronavirové pandemie, byly ještě o něco optimističtější. Opak byl pravdou, ostrov již od března preventivně uzavřel hranice.

Díky tomu se v oblasti daří udržet velmi nízkou míru infekce. Smutnou pravdou je, že uzavřením hranic velmi utrpí ekonomika země. Na turistickém ruchu přímo či nepřímo závisí cca 80 % obyvatel..

V lednu si Bali užijí ti nejnáročnější

Uzavření ostrova samozřejmě není definitivní a znovuotevření je naplánováno na leden roku 2021. Jako první přijme turisty luxusní letovisko Nusa Dua a vláda zde otestuje nové zdravotní protokoly. Nyní se na ostrov dostanou pouze držitelé dlouhodobého víza, a to za předpokladu splnění všech stanovených podmínek.

Jakmile se Bali otevře, pravděpodobně bude patřit k „bezpečným“ destinacím a pojišťovny zájemcům umožní sjednat si cestovní pojištění do zahraničí.

Pojistit se online je možné i nyní, ovšem pouze do vybraných zemí, kterým dá správní orgán (ministerstvo zahraničních věcí) zelenou.

Jinde pojišťovny nedeklarují úhradu léčebných výloh související s onemocněním COVID 19. Klienti pojišťoven by si vždy měli předem důkladně pročíst pojistné podmínky a seznámit se s tím, jak funguje cestovní pojištění a koronavirus.

Související články
Americká kosmická agentura NASA využije vodíkové vozidlo Toyota Lunar Cruiser pro svou nadcházejí pilotovanou misi na Měsíc. Šestikolové vozítko pro jízdu po povrchu umožní vědcům ještě detailnější průzkum zemské družice. Zapojení lunárního křižníku je jedním z hlavních bodů dohody o spolupráci, kterou NASA uzavřela s Japonskou agenturou pro výzkum vesmíru JAXA. Projekt stavby lunárního křižníku […]
Někteří sociologové a psychologově tvrdí, že žijeme v éře postfaktické, tedy v době, kdy jsou fakta a racionalita upozaděny a prim hrají emoce. Že na tom něco je, ukazuje letmý pohled na sociální sítě, kde mnohdy vládne agresivita, často zabalená do potrhlých konspiračních teorií. Začátkem května oběhlo internet virální video, ve kterém šedesátiletý Peter Abbott […]
Výrok Billa Gatese zněl jasně. Výroba mléčných produktů má až příliš vysokou uhlíkovou stopu. Aby tuto skutečnost zvrátil, rozhodl se podpořit kalifornský start-up, jež hodlá klasické máslo nahradit umělým. Společnost Savor ze San Jose využívá k výrobě tuku podobného živočišnému termochemický proces, který by měl být levný a zároveň energeticky nenáročný. „Vycházeli z faktu, že […]
Co se stane, když si dva bratři vezmou dvě sestry a mají dvě děti? Normálně by děti byli bratranci, ale co když otcové jsou dvě identická dvojčata a matky také dvě identická dvojčata? Pak podle genetiky jsou vlastně sourozenci a ne bratranci. Vědci jsou dvojčaty fascinováni odjakživa. Už multižánrový vědec Francis Galton v roce 1875 […]
Žijeme v době plastové jako generace „plastic people“, v barevném, naleštěném a nerozbitném. Zatímco z kdysi zázračného produktu se stal veřejný nepřítel číslo jedna, dnes ho bereme na milost. Plasty ale nejsou zlo. „Špatnou reklamu plastům dělají obalové výrobky s krátkou dobou použitelnosti, ale především lidské chování, jak s nimi nakládáme…“ řekl nám ředitel Ústavu makromolekulární chemie […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz