Domů     Zajímavosti
3 kroky pro pěknou fasádu

komerční sdělení

Fasáda je vizitkou každé budovy, protože je vždy vidět, a to jako první. Proto by měla vypadat co nejlépe. Pokud nejste s jejím vzhledem spokojeni, máme pro vás hned tři tipy pro pěknou fasádu.

1. Čištění fasád od řas a plísní

Na vnější stěny budov působí mnoho negativních faktorů. V jejich důsledku se tvoří řasy či plísně, ale také mech a další organické nečistoty. Problémem navíc mohou být i aktivity sprejerů. K odstranění graffiti i mikroorganismů si dnes lze pořídit kvalitní čisticí prostředky na fasádu, které jsou opravdu účinné.

Navíc doporučujeme použít tlakovou myčku neboli wapku, díky níž odstraníte nečistoty za pomoci vysokého tlaku, což vám značně usnadní práci. Čištění fasády tedy vůbec nemusí být složité.

2. Ochrana fasády neboli prevence

Ačkoli je čištění a mytí fasád poměrně jednoduché, přeci jen je dobré myslet i na prevenci. Opět se přitom nejedná o nic složitého.

Aktuálně si totiž můžete pořídit hydrofobní a oleofobní prostředky a lze učinit i impregnaci, tedy nasycení materiálů vhodnými přírodními či chemickými látkami za účelem jejich ochrany před negativními vnějšími vlivy.

Při odstranění graffiti je navíc možné použít i ochranné nátěry proti graffiti, jež vytvoří na fasádě  krycí vrstvu, jež nepropouští barvu do podkladu a následně ji lze graffiti snadno a rychle odstranit pohým opláchnutím vlažnou vodou.

3. Odstranění starých nátěrů

Fasáda by měla být opatřena i pěkným nátěrem, k čemuž je někdy potřeba odstranit staré barvy. K tomuto účelu si je možné pořídit různé odstraňovače barev, které fungují i na laky.

Obvykle přitom účinkují na všech typech minerálních podkladů. Často ale fungují také na další běžně používané materiály. Musíme ovšem dodat, že ačkoli není čištění a ochrana fasády i odstranění starých nátěrů nikterak složité, pokud si nejste jisti, měli byste se obránit na odborníky.

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz