Domů     Zajímavosti
3 kroky pro pěknou fasádu

komerční sdělení

Fasáda je vizitkou každé budovy, protože je vždy vidět, a to jako první. Proto by měla vypadat co nejlépe. Pokud nejste s jejím vzhledem spokojeni, máme pro vás hned tři tipy pro pěknou fasádu.

1. Čištění fasád od řas a plísní

Na vnější stěny budov působí mnoho negativních faktorů. V jejich důsledku se tvoří řasy či plísně, ale také mech a další organické nečistoty. Problémem navíc mohou být i aktivity sprejerů. K odstranění graffiti i mikroorganismů si dnes lze pořídit kvalitní čisticí prostředky na fasádu, které jsou opravdu účinné.

Navíc doporučujeme použít tlakovou myčku neboli wapku, díky níž odstraníte nečistoty za pomoci vysokého tlaku, což vám značně usnadní práci. Čištění fasády tedy vůbec nemusí být složité.

2. Ochrana fasády neboli prevence

Ačkoli je čištění a mytí fasád poměrně jednoduché, přeci jen je dobré myslet i na prevenci. Opět se přitom nejedná o nic složitého.

Aktuálně si totiž můžete pořídit hydrofobní a oleofobní prostředky a lze učinit i impregnaci, tedy nasycení materiálů vhodnými přírodními či chemickými látkami za účelem jejich ochrany před negativními vnějšími vlivy.

Při odstranění graffiti je navíc možné použít i ochranné nátěry proti graffiti, jež vytvoří na fasádě  krycí vrstvu, jež nepropouští barvu do podkladu a následně ji lze graffiti snadno a rychle odstranit pohým opláchnutím vlažnou vodou.

3. Odstranění starých nátěrů

Fasáda by měla být opatřena i pěkným nátěrem, k čemuž je někdy potřeba odstranit staré barvy. K tomuto účelu si je možné pořídit různé odstraňovače barev, které fungují i na laky.

Obvykle přitom účinkují na všech typech minerálních podkladů. Často ale fungují také na další běžně používané materiály. Musíme ovšem dodat, že ačkoli není čištění a ochrana fasády i odstranění starých nátěrů nikterak složité, pokud si nejste jisti, měli byste se obránit na odborníky.

Související články
Americká kosmická agentura NASA využije vodíkové vozidlo Toyota Lunar Cruiser pro svou nadcházejí pilotovanou misi na Měsíc. Šestikolové vozítko pro jízdu po povrchu umožní vědcům ještě detailnější průzkum zemské družice. Zapojení lunárního křižníku je jedním z hlavních bodů dohody o spolupráci, kterou NASA uzavřela s Japonskou agenturou pro výzkum vesmíru JAXA. Projekt stavby lunárního křižníku […]
Někteří sociologové a psychologově tvrdí, že žijeme v éře postfaktické, tedy v době, kdy jsou fakta a racionalita upozaděny a prim hrají emoce. Že na tom něco je, ukazuje letmý pohled na sociální sítě, kde mnohdy vládne agresivita, často zabalená do potrhlých konspiračních teorií. Začátkem května oběhlo internet virální video, ve kterém šedesátiletý Peter Abbott […]
Výrok Billa Gatese zněl jasně. Výroba mléčných produktů má až příliš vysokou uhlíkovou stopu. Aby tuto skutečnost zvrátil, rozhodl se podpořit kalifornský start-up, jež hodlá klasické máslo nahradit umělým. Společnost Savor ze San Jose využívá k výrobě tuku podobného živočišnému termochemický proces, který by měl být levný a zároveň energeticky nenáročný. „Vycházeli z faktu, že […]
Co se stane, když si dva bratři vezmou dvě sestry a mají dvě děti? Normálně by děti byli bratranci, ale co když otcové jsou dvě identická dvojčata a matky také dvě identická dvojčata? Pak podle genetiky jsou vlastně sourozenci a ne bratranci. Vědci jsou dvojčaty fascinováni odjakživa. Už multižánrový vědec Francis Galton v roce 1875 […]
Žijeme v době plastové jako generace „plastic people“, v barevném, naleštěném a nerozbitném. Zatímco z kdysi zázračného produktu se stal veřejný nepřítel číslo jedna, dnes ho bereme na milost. Plasty ale nejsou zlo. „Špatnou reklamu plastům dělají obalové výrobky s krátkou dobou použitelnosti, ale především lidské chování, jak s nimi nakládáme…“ řekl nám ředitel Ústavu makromolekulární chemie […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz