Domů     Zajímavosti
Jak vybrat pivní set na vaši zahradu?

komerční sdělení

Léto se začíná hlásit o slovo, první tropické dny jsou za námi. Nadešel čas zprovoznit zahrádku, umístit na ní nábytek, roztáhnout slunečník. Na to, jak si tam vypijete kafíčko nebo sklenku něčeho ostřejšího, se těšíte jak malé děcko.

Ale ouha. Nemáte si kam sednout. A co teprve, když k vám přijde návštěva?

Přeci ji neusadíte na deku roztaženou na trávě. Zem je nerovná, pití by se rozlilo. Do talířků by nalezli mravenci a návštěva by z pohoštění nic neměla. Asi budete muset pořídit stůl a židle. Jenže co když nemáte prostor na jejich skladování?

Chtělo by to něco skladného. Pivní set!

Pivní set se hodí nejen k posezení u hospůdek, ale i na zahradu

Mnozí z nás se s pivním setem už setkali. Na zahrádkách restaurací a hospod, nebo na festivalech a dalších akcích pro hodně lidí. Víte, že se hodí i na obyčejnou zahrádku?

Pivní set je skladný, snadno se s ním manipuluje a nezruinuje vaši peněženku

Vyřešit sezení pro větší návštěvu může být oříšek. Navíc, když přijde naprosto nečekaně. Kde tak rychle vzít stůl a židle? Řešením je právě pivní set. Ten totiž jen vyndáte z krabice a během pár sekund rozložíte.

Rázem máte sezení a pro 8-10 lidí. Na co si dát při výběru pivního setu pozor?.

Jak pivní set vlastně vypadá?

Možná vás jako první napadne, že jde o nějakou speciální sadu piva a půllitrů. Úplně mimo. Pivní set je sestava dvou lavic a stolu ze dřeva, konstrukce je z kovu. Určitě jste ho už někde viděli. Žádný festival, slavnosti a další velké akce se bez něj totiž neobejdou. Kam jinam taky všechny ty lidi usadit?.

Jaké jsou výhody pivního setu oproti stolu a židlím?

Pivní set se snadno a rychle postaví.

Usadíte na něj hodně lidí.

Můžete ho převážet na chatu, na dovolenou apod.

Je skladný

Základem je materiál a kvalita zpracování

Deska stolu i lavice by měly být z kvalitního dřeva, které něco vydrží. Jen tak do něj neuděláte rýhy, snese i nepřízeň počasí. Rozměry mohou být různé, záleží na tom, kolik lidí plánujete zvát na návštěvu a jaké jsou vaše prostorové možnosti.

Náš tip: Dejte si pozor na sílu kovové konstrukce. Čím bude silnější, tím delší bude životnost celého pivního setu.

Pozor na rozměry

Důležitá je jak délka stolu, tak jeho šířka.  Běžná délka stolu je 220 cm, šířka se pohybuje mezi 50-70 cm. Kdo má menší zahradu, ton jistě sáhne po délce stolu 200 cm.

Náš tip: Na odložení nápojů vám postačí stůl o šířce 50 cm, kdo ale předpokládá, že ho využije i při grilování, ten by měl zvolit raději šířku 70 cm.

Nezapomeňte ani na příslušenství

Když už do pivního setu investujete, určitě ho nechcete hned první sezónu poničit. Ptejte se na ubrus i polštáře na lavice. Neměly by klouzat, ideální taky je, pokud jdou ke konstrukci připevnit. Třeba pomocí suchého zipu nebo připínací pásky.

Náš tip: Pivní set můžete postavit na volné prostranství, kdo ale chce být chráněný i před nepřízní počasí, ten ho klidně může umístit do party stanu nebo zahradního altánu.

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
Tuto otázku si položili vědci z Friedrich Alexander Universität v Německu a hledali na ni odpověď. Zkoumání podrobili chemikálie obsažené v tělesném pachu, jejichž koncentrace se liší u kojenců a dospívajících. Malé děti voní rodičům příjemně, jako květiny, zato při zachycení tělesného pachu puberťáků, kteří nepoužili deodorant, sebou nejeden rodič trhne a nakrčí nos. V […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz