Domů     Zajímavosti
Ikonické módní značky Lacoste, Guess a Desigual: Znáte jejich příběh?

komerční sdělení

Značkové oblečení nás dělá sebevědomějšími, cítíme se díky němu lépe a především se v něm rádi ukazujeme. A mezi takové značky, které vidíme v českých ulicích, patří i Lacoste, Guess či Desigual. Jedná se o brandy, které ve 21. století diktují módní průmysl a na trhu patří mezi nejprodávanější. Znáte však jejich příběh?

Jak přišly na svět tyto módní značky?

Když se řekne Desigual, Lacoste nebo třeba Guess, většina lidí ihned ví, o čem je řeč. Celý svět je zná. Věděli byste ale, kam až sahá historie těchto značek? Kdo stojí za jejich vznikem?

Guess

Historie Guess sahá do osmdesátých let, během kterých se módní průmysl utápěl v nudě a stereotypu. Značka Guess tak do módního světa vnesla něco úplně nového, originálního a lákavého, díky čemuž se do mysli zákazníků po celém světě vryla nesmazatelným písmem.

Značka vznikla v roce 1981 a rok poté uvedla svou první reklamní kampaň. V roce 1985 spatřily světlo světa černobílé fotografie, které se staly legendou a díky kterým si značka zasloužila nejen řadu klientů, ale i řady ocenění Clio Awards.

Desigual

Desigual je módní značka, která je typická svou barevností a originalitou. Když se totiž řekne Desigual, většina lidí si představí pestré barvy a zábavné tvary.

Značka spatřila světlo světa v roce 1984 a za jejím vznikem stojí Thomas Meyer – ten dostal nápad vytvořit kolekci oblečení, která bude bořit konvenci a zaujme svou bezprostředností. Značka kombinuje nejen barvy, ale i nezvyklé tvary či vzory.

Lacoste

Jen málokdo by neznal značku Lacoste, která je typická logem v podobě zeleného krokodýla. Lacoste vznikla v roce 1933 a za její vznik vděčíme René Lacostovi, který o deset let dříve dostal přezdívku krokodýl.

Přezdívka se natolik uchytila, že sám René požádal svého kamaráda, návrháře Roberta George, aby mu na bílé sportovní sako vyšil krokodýla. René Lacoste o deset let později nahradiil nesymetrickou košili s dlouhými rukávy za dnes velmi populární polo triko s logem krokodýla.

Všechny tyto populární značky můžete nakoupit i v Česku. Konkrétně například v nákupním centru Premium Outlet Prague Airport, který sídlí jen kousek od Letiště Václava Havla.

Související články
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz