Domů     Zajímavosti
Bali je fenoménem dnešní doby. Co všechny láká na malém ostrůvku v Indonésii?

komerční sdělení

Kdo nebyl na Bali, jako by nebyl. Malinký ostrov v Indonésii je doslova magnetem pro všechny cestovatele. Proč je ale Bali stále v kurzu a co všechny láká vydat se přes půlku světa do této zapadlé oblasti?.

Sociální sítě jsou zaplaveny fotkami z Bali. Byli tam totiž všichni. Přátele, přátele vašich přátel, známé osobnosti a možná i vy samotní. Indonéský ostrov je velmi populární destinací, pro mnohé se ale stal povinným bodem, který je nutné škrtnout na seznamu trendy míst.

Proč je Bali v kurzu?

Proč ale zrovna zájezdy na Bali tolik lákají turisty z celého světa? Je to skutečně pouze o jakémsi módním trendu?

Touží lidé jen po tom pochlubit se svým přátelům na sociálních sítích, že i oni byli v tomto ráji? Proč si stejnou oblibu nevydobyly i okolní země jako Malajsie, Filipíny či Sumatra nebo sousední ostrovy Java, Lombok či Sumbawa?

Otázek je mnoho a rozhodně jim nepřidává ani fakt, že dostat se na tento proslulý ostrov v Indonésii není vůbec lehké. Čeká vás dvanáct hodin v letadle s minimálně jedním přestupem. Když chytnete dobrý let, počkáte si jen pár hodin na letišti, v opačném případě můžete strávit celou noc v Dubaji či v Soulu.

Divoká příroda, usměvaví místní, tisíce chrámů, …

Ten, kdo na Bali byl, vám jistě potvrdí, že se nejedná pouze o čárku do cestovatelského alba. Ostrov je skutečně okouzlující destinací, která ve vás zanechá zážitky na celý život, a to ať už si na Facebooku vytvoříte album Bali, vytisknete si po staru fotografie do alba nebo budete jen vzpomínat ve své hlavě.

I přes svou titěrnou rozlohu je toho nespočet, co vidět na Bali. Země v sobě ukrývá divokou přírodu s kouzelnými vodopády, s romantickými plážemi i s dechberoucím podmořským světem.

Jeden den se můžete vydat pod hladinu moře, druhý vystoupat až na samotný vrchol sopky. .

Milovníci zábavy a ruchu se mohou těšit na města plných usměvavých lidí, na populární pláže, kde se místní mísí s turisty nebo na bary pulzující až do rána. Nudit se na ostrově rozhodně nebudete.

Na své si přijdou také příznivci kultury, kteří se mohou těšit na téměř sto tisíc chrámů. Ty jsou k vidění doslova na každém rohu, v džungli, na rýžových terasách, na pobřeží, na tržišti i na pláži na útesu.

A proč Bali vyhrává nad všemi okolními destinacemi?

Odpověď je jednoduchá. Nikde jinde se vám nedostane všeho tolik jako na Bali. Nedaleká Sumatra ani zdaleka nenabízí tolik zajímavé architektury, Filipíny vám neposkytnou tak úchvatné moře a vysoké vlny, Malajsii jen stěží přejedete z jedné strany na druhou za jeden jediný den.

Bali v sobě mísí vše pro dokonalý koktejl a hlavně nezapomenutelnou dovolenou. .

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz