Domů     Technika
5 vychytávek do pokoje, které potěší teenagery i jejich rodiče

komerční sdělení

Vybavit pokoj pro teenagera je náročný úkol a rozhodně byste jej neměli podcenit. Dospívající potřebují více soukromí, ale také prostoru pro své věci a koníčky. Ať už se chystáte na kompletní proměnu pokoje, nebo jen přemýšlíte nad vhodným dárkem k blížícím se narozeninám, přečtěte si pár tipů na užitečné drobnosti i vybavení, které by v pokoji žádného teenagera nemělo chybět..

Správné osvětlení je základ

Nejen kvůli čtení a učení je třeba věnovat pozornost správnému výběru svítidel. Ve studentstkém pokoji by tak vedle stropního světla rozhodně neměla chybět kvalitní stolní led lampa.

Některé moderní lampičky dnes nabízejí chytré doplňkové funkce, jako je měření času a teploty nebo bezdrátové dobíjení některých typů smartphonů. Vybírat můžete z celé řady designových světel, která budou vedle praktických funkcí také stylovou dekorací místnosti.

Zkroťte elektroniku

Počítač, mobil nebo foťák, to vše patří k běžnému vybavení náctiletých. Udržet pořádek v kabelech a nabíječkách se přitom často zdá jako nadlidský úkol. Vyhraďte místo pro elektroniku a vytvořte v pokoji “dobíjecí centrum”.

V obchodech najdete nepřeberné množství nejrůznějších držáků a organizérů na kabely, stačí tedy jen vybrat ten, který vám bude vyhovovat.

Nezapomeňte na odpočinek

Dobré podmínky pro studium určitě není radno zanedbávat, při zařizování pokoje pro teenagera ale nezapomeňte ani na odpočinek a relaxaci. Sedací vaky a pytle se v českých domácnostech staly již běžným vybavením a v nabídce dnes najdeme snad všechny myslitelné tvary a dekory.

Pokud se potýkáte s nedostatkem prostoru, mohou být řešením nafukovací vaky, které během minuty snadno uklidíte, a uvolníte tak potřebnou podlahovou plochu. Zajímavou alternativou pro menší prostory jsou také oblíbená závěsná křesla a houpačky.

Připravte prostor pro návštěvy

Většina teenagerů touží trávit čas s kamarády i mimo školu a pozvat si spolužáky na přespání. Nebuďte zbytečně přísní a snažte se jim to umožnit. Pokud nemáte rozkládací gauč, mohou se hodit rozkládací matrace, které se dají jednoduše uklidit, a navíc je pořídíte za výrazně nižší cenu, než klasickou pohovku.

Místo pro inspiraci i vzpomínky

Fotky, plakáty, lístky z koncertů i sportovních zápasů, to vše je potřeba vystavit na čestném místě. Klasická korková nástěnka se špendlíky je “out”, vsaďte radši na magnetickou stěnu nebo designové moderní nástěnky.

Speciální místo si zaslouží zážitky z cest, zajímavou dekorací mohou být např. populární stírací mapy, zaznamenávájící navštívená místa.

Související články
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz