Domů     Zajímavosti
Tipy, jak udržet garáž uklizenou

komerční sdělení

Udržování pořádku je obecně obtížné umění, zatímco udržování pořádku v garáži je téměř nemožné. Ve všech skladovacích prostorech mají předměty tendenci se spontánně pohybovat a měnit místa pobytu.

Záleží jen na nás, zda budeme udržovat pořádek v garáži. Přinášíme vám pár tipů jak na to..

Dávejte věci zpět na své místo

Je to jednoduchá rada, ale ne každý se jí řídí. Problém udržování pořádku v garáži je o to obtížnější, čím více nástrojů existuje. Často kupujeme jednotlivé klíče, šroubováky nebo jiné relativně malé předměty, které se jednoduše ztratí, protože jsou pokaždé uloženy na jiné místo.

Klíčem k dobré organizaci garážového prostoru je jednoduché pravidlo: každý nástroj by měl mít specifické a neměnné úložné místo. Tímto způsobem vždy najdeme příslušenství, které potřebujeme. Boj s takovými návyky je prvním krokem k boji proti nepořádkům.

Nakupujte s rozmyslem

Pokud se svým automobilem často děláte sami, měli byste přemýšlet o nákupu souprav nářadí, díky nimž budeme připraveni i na ty neobvyklé problémy. Sady nářadí se nejčastěji prodávají v praktických kufrech nebo jiných typech obalů, které pomáhají udržovat pořádek v garáži a zabraňují ztrátě příslušenství.

Výběrem sady nástrojů rozhodně zaplatíme méně, než kdybychom každou položku kupovali samostatně. Bedny vybavené nejběžněji používanými ručními nástroji jsou velmi oblíbené, včetně šroubováků, imbusových klíčů, kombinovaných klíčů a kleští.

Tyto typy balíčků jsou ideální pro nadšence pro kutily na autech. Nemusí však stačit pro profesionální použití. Lidem, kteří často provádějí opravy, se doporučují specializované sady, které obsahují neobvyklé typy a velikosti klíčů, a především jsou vyrobeny z odolnější oceli.

Krabice a úložné boxy

Nákup správného množství krabic nebo úložných boxů vám umožní rozdělit prostor v garáži tak, aby každá věc měla své místo. Pokud roztřídíte menší položky do kategorií a popíšete každou krabici po stranách například značkou, budete moci snadno najít například nové stěrače, které jste si před časem pořídili na autodoc.

Úložné boxy se mohou zdát zbytečné, ale ve skutečnosti umí život velmi usnadnit. Boxy na nářadí, byly vytvořeny pro ukládání a organizování nástrojů a nářadí. Nejen základních, ale i specializovanějších.

Díky nim budete moci nejen držet všechny své nástroje na jednom místě, ale také je snadno uspořádat a třídit.

Prostorné police

Je velmi důležité mít snadný přístup k věcem v garáži. Krabice a boxy uvedené výše musí být položeny na něco. Jejich stohování by bylo velmi nepraktické. Proto je vhodné vybavit garáž průmyslovým regálem, který vám i přes poněkud hrubý vzhled umožňuje efektivně organizovat jak větší stroje, tak i boxy nebo krabice.

Nářadí můžete zavěsit na desky

Kromě skříní na nářadí jsou k dispozici také speciální desky s háčky nebo otvory. Můžete je zavěsit na zeď za pracovním stolem a nechat nářadí nahoře. Tímto způsobem jsou vždy na dosah ruky a jsou uspořádány a nezabírají mnoho místa.

Nevýhodou tohoto řešení může být popraskání nebo zrezivění nástrojů, a proto funguje lépe pro lidi, kteří pravidelně provádějí kutilskou činnost.

Pravidelně uklízejte

Jednou za čas, alespoň jednou za půl roku, než vyrazíte na výlet či dovolenou, byste měli udělat dokonalý úklid v garáži.

Vezměte si všechno z garáže, otřete police a stojany, důkladně omyjte podlahu. A když přinesete věci zpět, přemýšlejte o tom, zda opravdu potřebujete každou z nich – možná, že se zbavíte některých věcí, které schováváte zbytečně. Zbavte se rovněž jich starých a nefunkčních přístrojů či rozbitého nářadí.

Nezapomeňte na volný prostor

Při organizaci garáže v ní ponechte nějaký prostor pro volný pohyb. Pokud si přejete dělat svépomocné práce, pořiďte si pracovní stůl a pracovní prostor, který vám poskytne místo pro kutily. Tímto způsobem váš koníček nezabere zbytek garáže, kde by mělo stát auto tak, abyste byli schopni otevřít všechny dveře a případně namontovat do auta dětskou sedačku či snadno vyložit nákup.

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
Tuto otázku si položili vědci z Friedrich Alexander Universität v Německu a hledali na ni odpověď. Zkoumání podrobili chemikálie obsažené v tělesném pachu, jejichž koncentrace se liší u kojenců a dospívajících. Malé děti voní rodičům příjemně, jako květiny, zato při zachycení tělesného pachu puberťáků, kteří nepoužili deodorant, sebou nejeden rodič trhne a nakrčí nos. V […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz