Domů     Zajímavosti
POZOR SOUTĚŽ! Vyhrajte Lego Land Rover Defender
Jan Zelenka 6.12.2019

Stále si drží pověst nejvšestrannějšího a nejdéle vyráběného teréňáku planety. Už dávno se z modelové řady Land Rover Defender stal kult. Už dávno se stal legendou, kterou prověřily miliony prodaných kusů a 70 let zkušeností.

Teď je tu nová ikona přepracovaná pro 21. století a na webu 21.STOLETÍ mohou dva šťastlivci vyhrát dvě stavebnice Lego.  .

Bylo to už dávno. V době, kdy i ty nejstarší vzpomínky dnešních starců teprve dostávaly jasné kontury, vznikla legenda. Stalo se to na pláži Red Wharf Bay a stálo to za to. V roce 1947, v době potravinových lístků, stále ještě živých vzpomínek na válku a probrečených večerů, uzrál nápad na Land Rover series I… A nový Defender je jeho následovník.

Evoluce legendy

Defender si prošel vším: válkami, brodil se močály, ustál sibérie i všudypřítomný písek a před pár lety se loučil. V poslední generaci končil po 33 letech produkce jako emisně nevyhovující drsňák.

Letos se ale vrátil, vstal z mrtvých vybaven tím nejlepším, co automobilka Land Rover umí. Všemi těmi neuvěřitelnými technologiemi, magickými inovacemi, nadupanými systémy. Nový Defender nově umožní dělat velké věci.

S ním můžete přidat na důrazu, posunout hranice svých možností. A vlastně i vyhrát Lego.

Otázka:

Až kolik kilogramů může vážit přívěs, který je nový Land Rover Defender schopný odtáhnout?

Jak hrát:

Soutěž poběží od této chvíle do 12. prosince do 23.59. Pokud se chcete zapojit, pošlete nám  mail a do předmětu napište: LEGO_DEFENDER. Do těla mailu pak správnou odpověď. Odpověď pošlete na adresu 21.stoleti@rf-hobby.cz. Po ukončení soutěže vylosujeme dva výherce, které zkontaktujeme..

Definice odolnosti

Vůz vznikl na platformě D7x, na lehkém hliníkovém monokoku. Cílem bylo vytvořit nejtužší karoserii, jakou kdy Land Rover vyrobil. Novinka je třikrát tužší než tradiční řešení založená na žebřinovém rámu.

Vznikl tak perfektní základ pro zcela nezávislé zavěšení kol s odpružením vzduchovými nebo vinutými pružinami, který zároveň umožňuje instalaci elektrifikovaných pohonných jednotek.

Nový Defender prošel před schválením výroby více než 62 000 testy. Prototypy najely během testování 1,2 milionu kilometrů napříč nejdrsnějšími místy planety, v 50stupňových vedrech na poušti i při – 40 °C v Arktidě.

Vystavili je nejextrémnějším podmínkám a prošly peklem. Zdolaly více než třítisícové výšky ve Skalnatých horách v Coloradu, přejíždění písečných dun v Dubaji i sprinty na okruhu Nürburgring. Vývojáři je promáčeli 85 000 litry obarvené vody v simulátoru monzunových dešťů a jeho pneumatiky vyrobili tak, aby vydržely velké nárazy.

Světový expert na off-road

Schopnostmi se odlišuje od všech ostatních. Stálý pohon všech kol a redukční převodovka, mezinápravový diferenciál a na přání dodávaný zadní diferenciál vybavený elektronicky řízenou uzávěrkou zařídí přejezd měkkým pískem pouště, mrazivou tundrou arktické oblasti nebo schopnost odtáhnout přívěs těžký až 3 720 kg.

Základní předběžná cena pro model Defender 110 bude začínat od 1 479 104 Kč, menší Defender 90 od 1 322 000 Kč.

 

Související články
Necelých 100 dní do XVII. všesokolského sletu, největší sportovně-společensky-kulturní události roku na našem území, Česká obec sokolská oficiálně oznámila spuštění prodeje vstupenek na hromadné skladby. V rozmezí 200 až 700 korun na den budou k zakoupení od 1. dubna a očekává se, že se hlediště Fortuna Areny zcela zaplní. Ulicemi Prahy už teď jezdí speciální sletová tramvaj […]
Budoucnost se dá předpovídat mnoha způsoby – s pomocí křišťálové koule, kyvadla nebo kávové sedliny. V italské metropoli však již několik staletí spoléhají na ampulky s krví… Jmenoval se Januarius (272–305) a zastával funkci biskupa ve městě Benevento. Přibližně roku 305 však byla jeho duchovní pouť násilně ukončena. Legendy praví, že byl za vlády císaře […]
Pokud jste v nedávné době surfovali na vlnách internetu, mohla vás zaskočit zpráva, že vanilkové aroma již dávno není tím, čím bývalo. Do výrobní rovnice totiž měli vstoupit bobři… A to konkrétně s látkou kastoreum, která však člověku není tak úplně neznámá. Pro různé účely ji totiž více či méně využíval přes 2000 let. Je […]
Dvě třetiny Čechů věří, že se válka na Ukrajině protáhne na několik let. Ještě před rokem si přitom skoro polovina obyvatel myslela, že ruská invaze potrvá do konce roku 2023. Data z průzkumu veřejného mínění společnosti CEPER ukazují, že se podíl respondentů přesvědčených o dlouhodobé válce na Ukrajině oproti stavu před rokem zvýšil v 9 z 12 […]
Už jsme zažili několik sexuálních revolucí, ta nadcházející a přicházející ale poprvé bude mít nádech tak trochu „umělého sexu“. Podle expertů se během 15–20 let stanou běžnou součástí sexuálního života roboti určení na sex – sexboti. Využívat je budou muži i ženy, a to nejen svobodní, ale i manželské páry. Lidé s nimi budou podle […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz