Domů     Zajímavosti
Dejte svému interiéru nový vzhled

komerční sdělení

Na podzim, když se krátí dny a z venku přesouváme své aktivity zase na pár měsíců do interiérů, míváme pocit, že si náš domov zaslouží nějak osvěžit, ozvláštnit, přebudovat… zkrátka vylepšit.

Když nestačí vyměnit polštářky, vezměte to od podlahy

Nejsnazším zásahem je výměna textilních dekorací: závěsy, polštářky na pohovce, nebo ubrusy. Někdy to ale nestačí, to si pak omšelý a okoukaný interiér říká o radikální zásah.

Ať jde o byt v panelovém domě, cihlovém činžáku nebo v rodinném domku, vzhled místností vždy nejvíce povýší podlaha. Mít voňavou tichou krásnou podlahu z ušlechtilého materiálu je pro pohodlné bydlení nejdůležitější.

Vše ostatní v bytě se dá vyměnit, vyprat, uklidit, nebo zahodit, ale podlaha nejvíce určuje charakter bydlení a jeho úroveň.

Dub, javor, merbau… zkrátka dřevo

Nejlepší co můžete v obytných místnostech na podlaze mít je dřevo, v ideálním případě s instalovaným podlahovým topením. Taková podlaha je příjemná na pohled i na došlap, je trvanlivá, téměř bezúdržbová a také ekologická:

vyrobená z přírodní obnovitelné suroviny a jednoduše ekologicky likvidovatelná. Mnohé podlahové materiály dřevo imitují, ale pořizovat si imitaci je zbytečné a při současných cenách i nesmyslné.

Kompromisy v tomto případě nejsou na místě. Dřevo je ušlechtilý materiál a podlaha z něj bude sloužit po generace. Na výběr jsou různé druhy dřev a různé povrchové úpravy vhodné pro různou zátěž a použití.

Do obývacích pokojů se nejlépe hodí dubové parkety, v dětských pokojích působí vesele světlý javor a víte, že dřevěnou podlahu můžete mít i v koupelně? Do koupelen jsou vhodné tropické dřeviny merbau, sapela nebo jatoba v lakované úpravě.

Nebojte se nevýhod, žádné nejsou!

Někdy ještě slýcháme proti dřevu námitky: že se kroutí, mění tvar v závislosti na vlhkosti, časem se rozvrže atp.

To platí, ovšem pro staré masivní palubky, či prostá prkna.

Ty jsou dnes už ovšem jako krytina dávno překonané novými výrobky, a to jsou třívrstvé podlahové díly. Když se totiž tři tenké vrstvy dřeva slepí k sobě kolmo na letokruhy, je výsledný výrobek tvarově stálý a povrchová úprava (lakování) pak zamezí nasákavosti.

Moderní třívrstvé podlahy Barlinek.cz v sobě pojí všechny výhody přírodních dřevěných podlah:.

jsou vyrobeny ze 100% přírodního materiálu,

zútulní a zateplí interiér,

mají vždy luxusní vzhled,

snadno se udržují,

je možná rychlá pokládka plovoucím způsobem,

jsou vhodné i pro podlahové vytápění,

dají se renovovat,

mají dlouhou životnost, firma Barlinek.cz poskytuje 20letou záruku!

Související články
Americká kosmická agentura NASA využije vodíkové vozidlo Toyota Lunar Cruiser pro svou nadcházejí pilotovanou misi na Měsíc. Šestikolové vozítko pro jízdu po povrchu umožní vědcům ještě detailnější průzkum zemské družice. Zapojení lunárního křižníku je jedním z hlavních bodů dohody o spolupráci, kterou NASA uzavřela s Japonskou agenturou pro výzkum vesmíru JAXA. Projekt stavby lunárního křižníku […]
Někteří sociologové a psychologově tvrdí, že žijeme v éře postfaktické, tedy v době, kdy jsou fakta a racionalita upozaděny a prim hrají emoce. Že na tom něco je, ukazuje letmý pohled na sociální sítě, kde mnohdy vládne agresivita, často zabalená do potrhlých konspiračních teorií. Začátkem května oběhlo internet virální video, ve kterém šedesátiletý Peter Abbott […]
Výrok Billa Gatese zněl jasně. Výroba mléčných produktů má až příliš vysokou uhlíkovou stopu. Aby tuto skutečnost zvrátil, rozhodl se podpořit kalifornský start-up, jež hodlá klasické máslo nahradit umělým. Společnost Savor ze San Jose využívá k výrobě tuku podobného živočišnému termochemický proces, který by měl být levný a zároveň energeticky nenáročný. „Vycházeli z faktu, že […]
Co se stane, když si dva bratři vezmou dvě sestry a mají dvě děti? Normálně by děti byli bratranci, ale co když otcové jsou dvě identická dvojčata a matky také dvě identická dvojčata? Pak podle genetiky jsou vlastně sourozenci a ne bratranci. Vědci jsou dvojčaty fascinováni odjakživa. Už multižánrový vědec Francis Galton v roce 1875 […]
Žijeme v době plastové jako generace „plastic people“, v barevném, naleštěném a nerozbitném. Zatímco z kdysi zázračného produktu se stal veřejný nepřítel číslo jedna, dnes ho bereme na milost. Plasty ale nejsou zlo. „Špatnou reklamu plastům dělají obalové výrobky s krátkou dobou použitelnosti, ale především lidské chování, jak s nimi nakládáme…“ řekl nám ředitel Ústavu makromolekulární chemie […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz