Domů     Příroda
Dominikánská republika – věci, které musíte ještě letos prožít

komerční sdělení

Pláže, tyrkysové moře, hory, divoký život, surfování nebo golf, to jsou jen některé zážitky, které byste měli v Dominikánské republice zažít.

S itinerářem v ruce, mnoho cestovatelů již začíná snít a plánovat cestu ba dokonce konkrétní výlety, které na ně čekají v následujících měsících. Dominikánská republika, přední destinace Karibiku, Vám umožňuje kombinovat odpočinek, vysněné pláže, přírodu, zábavu a dobrodružství kdykoli během roku.

Existují však místa, která je ideální navštívit v daném měsíci nebo v ročním období.

Ač už jste zaměření na jakýkoli druh turismu, Dominikána na Vás, jako jednička mezi turistickými destinacemi, čeká s otevřenou náručí a nabízí nejrůznější vyžití. Vezměte si papír a pište si.

Hory a ecoturistika v Jarabacoa – jasné a bezdešťové dny začátku roku jsou ideální pro to, abyste je využili na výlet do středohoří Cordillera Central. Pico Duarte (3097m n.m.), řeky a fascinující krajina s hustými borovicovými lesy a horami skrývajícími kávove plantáže zaručují adrenalinové dobrodružství v podobě slaňování, turistiky, cyklistiky, paraglidingu či raftingu. Tato destinace nabízí navíc celou řadu ubytovacích zařízení pro ekoturistiku.

Únor je měsícem radosti a zábavy. Po celý měsíc se Dominikánci v různých částech země hrnou do ulic a užívají si barevné přehlídky uprostřed rodinné a slavnostní atmosféry. Hudba, kostýmy, masky a mystické postavy se liší podle měst:

v San Pedro de Macorís jsou Guloyové, na karnevalu v Santiagu de los Caballeros jsou Los Lechones a v La Vega je to ďábel Cojuelo. Tyto postavy jsou jen některé z velkého počtu ikonických postav, které se vyskytují v Dominikánské republice.

Začátek roku ve znamení velryb. Bezesporu velkým lákadlem je pozorování oněch Keporkaků, kteří se každý rok vyskytnou na severu v oblasti Samaná, kde se připlouvají pářit. Na konci března, až jsou jejich mláďata natolik při síle, se opět vydají na širé vody Atlantiku.

Pro milovníky golfu. Kromě krásných pláží je Punta Cana proslulá svými vyzývavými golfovými hřišti. Hřiště s nádherným výhledem na oceán jsou Punta Espada, navržené Jackem Nicklausem, a Corales, navržené Tomem Faziem a patří tak mezi nejlepší v Karibiku. Už za nedlouho od 25. do 31. března se zde bude konat PGA Tour, což je jedna z nejvýznamnějších mezinárodních soutěží, která přitahuje golfisty z celého světa.

Karibská poušť v Baní. Na jih země leží chráněné území Dun Baní, které se nachází ve městě Las Calderas. Jedná se o opravdovou karibskou poušť s písečnými dunami o maximální šířce 15 kilometrů. Když dosáhnete vrcholu krajina se náhle promění a oslnění Vás pláž Salinas. Místo, která je díky svým velkým vlnám ideální na windsurfing a kitesurfing.

Barahona – neodkrytá turisty. Pláže, národní parky, chráněná území, plantážní stezky, řeky a jezera… to je Barahona známá také jako „Perla jihu“. Klenotem přírody je národní park Sierra de Bahoruco.

Jeho působivá rozmanitost lesů, od suchých po vlhké, hostí četné druhy fauny a flory (z toho několik druhu endemických). Laguna Rincon neboli Cabral je největší sladkovodní lagunou v zemi, kde můžete pozorovat nejrůznější zvířectvo.

A opravdový poklad se skrývá na panenských plážích Bahía de las Aguilas, kde nenajdete nic než písek, přírodu a moře. Není se tedy co divit, že se zde dostanete na lodi nebo autem s pohonem 4×4.

Historie, umění a kultura v Santiagu. Město nacházející se v údolí Cibao je druhé největší město v zemi. Je tedy jasné, že nabízí živý kulturní odkaz El Monumento a los Héroes de la Restauración připomíná bohaté dominikánské historické dědictví, stejně tak jako kulturní centrum León Jimenes, kde je vystaveno místní umění a kultura. Santiago je také hlavním městem doutníku. Setkáte se zde tedy s výlety do tabákových polí a továren.

Tyto a ještě mnoho dalších, méně známých míst, kde se můžete vypravit za poznáním i sportovním vyžitím, přináší krásná Dominikánská republika. A pokud by se Vám přeci jen zastesklo za turistickými oblastmi, naskočte třeba na autobus nebo si vypučte auto a hurá do Punta Cany, Santo Dominga nebo La Romany.

Více na www.godominicanrepublic.cz

Související články
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
Za hadího rekordmana byl dosud považován Titanoboa cerrejonensis, jehož pozůstatky byly objeveny v roce 2002 v severovýchodní Kolumbii. Žil zhruba před 60 miliony let a dle odhadů mohl měřit kolem 13 metrů. Nyní vědci v Indii objevili obratle zřejmě ještě většího příslušníka podřádu hadi… V hnědouhelném dole Panandhro v indickém státě Gudžarát bylo objeveno celkem […]
Chilli papričky jsou dnes nedílnou součástí čínské kuchyně, především v podobě pálivé omáčky chili crisp, na kterou nedá řada lidí dopustit. Čína ale rozhodně není domovinou pálivých papriček, které tvoří základ této omáčky. Jak se tedy do Číny dostaly? Rostliny Capsicum, mezi které se řadí jak klasické papriky, tak i pálivé chilli papričky, pochází ze […]
Nejhorší noční můry vědců se pomalu naplňují. Téměř polovina čínských měst se propadá, a to zejména kvůli čerpání vody a zvyšující se hmotnosti rychle se rozrůstajících městských oblastí. Jen nejlidnatější metropole, Šanghaj, se za poslední století propadla o více než tři metry… K tomuto závěru došel tým čínských odborníků po detailním prozkoumání 82 měst, včetně […]
V roce 2023 stoupla globální hladina oxidu uhličitého na 419 částic na milion, což je přibližně o 50 % více než před průmyslovou revolucí. To znamená, že ve vzduchu je zhruba o 50 procent více molekul oxidu uhličitého než v roce 1750. A jak se oxid uhličitý hromadí v atmosféře, zachycuje stále více tepla, což […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz