Domů     Technika
Kia Niro: pokušitel elektrického věku
Jan Zelenka 20.9.2019

Možná (ne)znáte ten pocit, když natankujete plnou nádrž, a dobijete baterky na 100 procent s celkovým dojezdem 780 km, a po ujetí 580 km vám palubní počítač ukazuje dojezd 500 km.

Možná (ne)znáte ten pocit, kdy jezdíte po Praze, pak si uděláte výlet do Liberce, na Ještěd, a spotřeba se „vydrásá“ na 3,2 litry.

Mluvíme o takovém pocitu, kdy jste přispěli životnímu prostředí. O skutečnosti, že když přijedete ke Kauflandu v Modřanech nebo ve Vysočanech, do OC Nisa v Liberci nebo k Burger Kingu, můžete strčit auto do zásuvky, zatímco vybíráte avokádo s kešu oříšky.

Takový pocit svobody dává nový crossover Kia Niro PHEV (Plug-in hybrid) – auto téměř bez limitů.

To nejlepší z obou světů

Zatímco „běžný“ hybrid Niro HEV s benzinovým motorem 1,6 l využívá akumulátory Li-Poly s kapacitou 1,56 kWh vlastně jenom ke snížení spotřeby a dodání až 32 kW výkonu elektromotorem při zrychlení nebo rozjezdu, plug-in hybrid PHEV má baterky o poznání vetší s kapacitou 8,9 kWh  (24,7 Ah, 360 V).

Plug-in Hybrid je skvělou volbou, pokud chcete to nejlepší z obou světů, automobil, který v dokonalé harmonii snoubí pozoruhodné výkony s ekologií. Nejenže zanechá skvělý dojem svým nepřehlédnutelným exteriérem, ale také Vám umožní ujet až reálných 58 km čistě na elektřinu bez nabíjení.

KIA zapracovala na technice, je stejná jako u vlajkové lodi Optima. Vedle páky voliče převodovky můžete přepínat mezi režimem elektrického nebo hybridního pohonu. A je to návyková záležitost. V režimu EV, který je ideální volbou pro cestování po městě, používá systém pohonu výhradně elektrickou energii z LiPol (Lithium polymerového) akumulátoru.

Při nedostatečném nabití akumulátorů systém automaticky přejde do hybridního režimu. Tento režim používá oba zdroje hnací síly. Vůz je tak poháněn zážehovým motorem i elektromotorem s celkovým výkonem 104 kW.

Moderní interiér

Jízda v Niru nás příjemně překvapila. Ale ještě víc interiér kabiny. Po zkušenostech se starým infotainmentem u značek KIA a Hyundai působí displej navigačního systému a multimediální systém jako nebeská mana.

Posouvá individualizaci na novou úroveň. Díky vyspělé funkci děleného zobrazování můžete na jeho displeji sledovat až 3 různé aplikace. Například navigaci, informace o přehrávané hudbě a stav baterií – a to vše v nádherném 10,25“ designu bez rámečku. KIA podporuje přehrávání, aplikaci CarPlay od Applu a spoustu dalšího.

Nabíjení

Na veřejné nabíjecí stanici (240 V, 16 A) se akumulátory nového modelu Kia Niro Plug-in Hybrid nabijí na 100 % za cca 2 hodiny a 15 minut. Doma z konvenční 220V domácí zásuvky to trvá něco kolem 5 hodin, avšak s tím faktem, že noční tarif je za pár haléřů.

Navíc kabel na 220V má integrovaný ukazatel nabíjení, kdy barevný displej na kabelu zobrazuje stav nabití akumulátorů.

A teď malé srovnání:

Niro HEV stojí aktuálně po slevě 684 000 Kč.

Testované Niro PHEV vyjde na 999 980 Kč.

A za čistě elektrické e-Niro zaplatíte od 1 149 980 Kč.

DATABOX

Kia Niro PHEV (Plug-in hybrid)

Cena:                          990 980 Kč

Motor:                                   R4 o objemu 1,6 l + elektromotor

Výkon systému:                     104 kW (77 kW spalovací motor + 44,5 elektromotor)

Kombinovaná spotřeba:        1,3 l /100 km

Dojezd na elektrický pohon (NEDC):  58 km

Max. rychlost:                       172 km/h

Zrychlení 0-100 km/h:           10,8 s

Hmotnost:                 1625 kg

reklama
Související články
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
První ložiska, tedy součásti, které snižují tření, lidstvo využívalo už v antice. A vývoj stále pokračuje. Na moderních hydrostatických ložiscích pracují odborníci na tribologii z Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně. Přišli na to, jak udělat ložiska energeticky až o pětinu úspornější.   Využití by vylepšená technologie mohla najít ve velkých obráběcích strojích, divadelních točnách […]
Celoevropský společný podnik EuroHPC (EuroHPC JU) vyhlásil výběrové řízení na dodavatele nového kvantového počítače konsorcia LUMI-Q, který bude umístěn v České republice a propojen se superpočítačem KAROLINA. Národní superpočítačové centrum IT4Innovations, které je součástí VŠB – Technické univerzity Ostrava, se tak stane domovem prvního českého kvantového počítače. Kvantový počítač konsorcia LUMI-Q bude založený na supravodivých […]
Společnost OpenAI na sklonku ledna značně pozměnila „pravidla hry“. Ze svých zásad totiž odstranila zákaz týkající se poskytování umělé inteligence armádám. Proč? Kvůli prevenci! Spolupráci s Pentagonem navázalo „dítko“ Elona Muska a Sama Altmana v polovině ledna, a to konkrétně v oblasti kybernetické bezpečnosti. Projekt, do kterého společnost prozatím zapojila je však ryze preventivní – […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz