Domů     .Top
Znáte oblíbené letecké destinace roku 2019?

komerční sdělení

Léto je v plném proudu a spolu s ním přichází i dovolená. Stále ještě nevíte, kam se letos vydáte? Jaké jsou letošní top místa? Pohodlně se usaďte a společně se za nimi vydáme.

Některé destinace lákají krásnými památkami, jiné zlatými písčitými plážemi, další překvapí levnými cenami a netradičními zážitky. Kam se v roce 2019 vydat předtím, než skončí?

Vietnam

Spojení exotiky, levné dovolené, panenské přírody a příjemných obyvatel láká stále víc turistů. Letenky do Vietnamu váš rozpočet nezrujnují a vy zažijete to, co nikde jinde. Povedou Vaše kroky do hor, na pláže, do Hanoje nebo na pláž?

Hanoj

Láká na báječné jídlo a vynikající pivo. Srdce nejednoho Čecha zajásá radostí. Kromě toho je historickým i kulturním centrem Vietnamu. Snoubí se tu památky Ho Či Mina s uličkami Staré čtvrti plné obchodů a klid francouzské metropole. Slova z úst vám vyjmou supermoderní mrakodrapy.

Zátoka Halong

Tisíce ostrůvku vystupujících z moře, vápencové jeskyně plné krápníků. Taková je zátoka v Tonkinském zálivu, která je právem zařazena na seznamu UNESCO i mezi sedmi novými divy světa.

Kambodža

Zve k návštěvě deštných pralesů, rýžových polí, plovoucích vesnic, chrámového komplexu Angkor nebo k lenošení na pláži s bílým pískem Koh Rong.

Není tolik přeplněná turisty jako sousední Thajsko, proto si ji můžete užívat plnými doušky.

Srí Lanka

Malý ostrov v jihovýchodní Asii nabízí skutečně exotickou dovolenou. Turistické památky, národní parky, vodopády i krásné pláže.

K návštěvě zvou i čajové plantáže, kde můžete ochutnat pravý cejlonský čaj.

Obdivovat můžete neuvěřitelnou floru a slony, kteří Vám mnohdy zkříží cestu. Chvíle relaxu si užijete u tyrkysově modrého moře.

Keňa

Afrika láká milovníky přírody. Keňa je pro ně tím nejkrásnějším místem. Otevřené pláně u jezera Nakuru nebo Masai Mara jsou skutečnými skvosty. Chcete se ocitnout v blízkosti lvů, gepardů, antilop, hrochů a krokodýlů i Vy?

Neváhejte a vydejte se do Keni. Není třeba se bát, Keňa patří mezi nejbezpečnější destinace Afriky.

Egypt

Turisty lákají nízké ceny, služby all inclusive a krásné počasí. Do Egypta se můžete vydat celoročně a užívat si nekonečné pláže, krásu moře a k tomu si dejte drink. Až vás lenošení omrzí, prozkoumejte historii a nekonečné duny Arabské pouště třeba na hřbetu velblouda.

Vydáte se spíš za oázami na Sinajský poloostrov, do Hurghady za šnorchlováním a korálovými útesy, nebo je Vaším favoritem Marsa Alam, kde vás čeká plavání s delfíny a pouštní safari?

Řecko

Odpočinek na oblázkové nebo písčité pláži, skvělá gastronomie i řecká historie. To jsou hlavní důvody, proč letět do Řecka. Nesmíte vynechat návštěvu zdejší taverny. Ochutnejte rybí polévku Kakaví, musaku, pravý řecký gyros.

Vše zapijete Retsinou, která chutná po pryskyřici, anýzovým likérem Ouzo nebo jemně namletou kávou, která se vaří v konvičce a až pak se lije do šálku.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz