Domů     .Top
Zabezpečení dnešních domácností? Špičkové elektronické systémy i „stará dobrá“ klasika

komerční sdělení

Kdy jindy přemýšlet nad zabezpečením domova než v létě? Bytaři dovolenou neznají a ta naše je pro ně naopak příležitostí k nezvané návštěvě. Naštěstí se nabízí spousta možností, jak efektivně ochránit majetek a zamezit nepovoleným osobám, aby překročily práh a narušily naše soukromí.

Nabídka zabezpečovacích systémů je bohatá a na své si přijde každý – příznivci moderního i klasického řešení.

Lidí, kteří ochranu bytu či domu neřeší a spoléhají se pouze na pojištění majetku, rok od roku ubývá. Pojištění je sice nepsanou povinností, ale řeší „pouze“ následky.

Mechanické a elektronické zabezpečení slouží jako prostředek prevence a aktivní ochrany..

Základní rozdělení zabezpečení jsme již nakousli. Do skupiny mechanických systémů patří bezpečnostní a protipožární dveře, zajištění oken (mříže, bezpečnostní folie) a ostatních vstupů do objektu.

Smyslem těchto zábran je odradit nebo zpomalit pachatele. Elektronická oproti tomu chrání majetek aktivně. Díky GSM modulu může kamera neprodleně přenést záznam do mobilního telefonu nebo na e-mail majitele, bezpečnostní agentury či policie.

Moderní alarmy opatřené čidly navíc slouží jako prevence před haváriemi. Umí detekovat kouř, požár i únik vody.

Bezpečnostní dveře a mříže byly, jsou a budou základ

Naprosto bezpečný domov by chtěl mít každý. V ideálním případě se zloděj do objektu vůbec nedostane.

Podle statistik jsou to přitom pachatelé, kteří nejčastěji vnikají do bytů vstupními dveřmi, méně často pak okny. Pro zkušeného bytaře nepředstavují běžné dveře žádnou bariéru – otevře je za několik sekund.

S bezpečnostními si tak rychle neporadí. V praxi samozřejmě hrají roli vlastnosti konkrétního zabezpečení, respektive bezpečnostní třída dveří.

Pro zabezpečení oken nejen v nižších patrech se používají mříže. V posledních letech se rozšířily bezpečnostní venkovní rolety, které ve srovnání s mřížemi praktičtější, ale nelze jimi dosáhnout stejné úrovně zabezpečení.

Zajímavým prvkem, který pojišťovny staví po boku mříží, jsou speciální bezpečnostní folie 3M. Zabraňují rozbití a proražení skla a jsou mnohem estetičtější.

Možnosti elektronické ochrany jsou rok od roku širší

Kde začít? Kategorie EZS – elektronického zabezpečení domů – je velmi rozsáhlá a průběžně se v ní objevují další inovativní řešení.

A zatímco v minulosti byla tato forma ochrany mnohem nákladnější než mechanické prvky, dnes si ji může dovolit téměř každý.

Kromě kamerových systémů se schopností nočního snímání a bezdrátového přenosu dat jsou k dispozici také digitální dveřní kukátka, která pořídí fotografii či videozáznam při každém stisknutí zvonku nebo automaticky na základě detekce pohybu.

Zabezpečení domu řešte s odborníky

Pokud se vám sortiment zabezpečovacích systému jeví jako příliš rozsáhlý, nechte si vhodné zabezpečení doporučit odborníky. Pravděpodobně vám navrhnou kombinaci mechanických a elektronických prvků, která se v praxi osvědčuje nejvíce.

A raději je nechte, aby systém nainstalovali – budete mít jistotu, že funguje správně.

A pro jistotu si sjednejte majetkové pojištění online, protože zloděje, který se vás rozhodne vykrást, nemusí zastavit ani ten nejlepší bezpečnostní systém.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz