Domů     .Top
Na co si dát pozor při výběru půjčky?

komerční sdělení

V dnešní době se stává poměrně nereálným úkolem hradit všechny své finanční závazky a také plány s pomocí peněz ve vlastních kapsách. Pokud bychom měli čekat na dobu, kdy si našetříme dostatečně velký obnos, nejspíše bychom se nikdy nedočkali.

V takových situacích se lidé většinou uchylují k hledání vhodné půjčky, která jim snažení o lepší život značně usnadní. Jenže nám určitě dáte za pravdu, že vyznat se na produkty přetékajícím trhu s půjčkami není momentálně vůbec jednoduché.

V tomto článku vám hodláme představit několik dobrých rad, kterými se při výběru půjčky bezpodmínečně musíte řídit. Podle nich pak dokážete naprosto bez problémů určit, která půjčka je pro vás tou nejvýhodnější.

Co by mělo ovlivnit vaše rozhodnutí při výběru půjčky?

výše úroku

RPSN

maximální výše poskytované částky

vaše aktuální finanční možnosti

Výše úroku je zřejmě tím prvním ukazatelem, na který se každý z vás během vybírání půjčky zaměří. Je to vlastně zcela logické. Když už si hodláte půjčit peníze, určitě nechcete v horizontu několika let přeplatit zbytečně moc.

V tomto ohledu si většinou stojí lépe půjčky od bankovních společností – ne však výhradně. Společnost Zonky určitě znáte z mnoha televizních reklam.

Pokud se podíváte na informace o jejich konkrétních službách, zjistíte, že výše úroků je s úrokem bankovních společností bez problémů srovnatelná. V mnoha případech banku dokonce pokořuje.

RPSN je při výběru půjčky mnohem přesnějším ukazatelem než úrok. Počítá totiž i se všemi proměnnými, které výši přeplacené částky ovlivňují. RPSN v sobě zahrnuje:

poplatek za uzavření smlouvy

poplatek za vedení účtu

poplatek za správu úvěru

poplatek za transakci

pojištění schopnosti splácet a další

Určitě byste si také měli dopředu určit, jak vysoká částka plně uspokojí vaše potřeby. Někdo přemýšlí o půjčce proto, aby s penězi mohl financovat své vysněné bydlení. V takovém případě to asi pár tisíc nespraví.

Někomu naopak stačí jen drobný finanční obnos před výplatou, takže se jeho zrak upře spíše na rychlé půjčky.

S těmi ovšem u bankovních společností nepochodíte a budete se muset obrátit na společnosti nebankovní, jejichž hlavní specializací je právě tento segment trhu.

Můžete si vůbec dovolit dostát plánovaným závazkům?

Ještě dříve, než se vrhnete do přemýšlení o půjčce, by měl každý z vás důkladně zvážit, jestli má dostatečně vysoké příjmy na to, aby si mohl dovolit pravidelně splácet. Pokud by vám totiž splátky měly činit problémy, nemuseli byste se z dluhové pasti už nikdy dostat.

Jasně, dnešní pravidla pro poskytování půjček jsou mnohem striktnější než v dřívějších dobách, nicméně i tak může dojít k tomu, že se lidé dostanou do neočekávaných finančních potíží. Zvažte tedy všechna pro a proti a teprve poté konejte.

Rozhodně nemusíte nikam chvátat, protože doba šla výrazným způsobem kupředu. Dnes už nemusíte kvůli sjednávání půjčky obcházet pobočky jednotlivých bank. Půjčky ihned sjednáte pomocí počítače a přístupu k internetu.

Díky tomu si můžete dovolit luxus v podobě přemýšlení, protože vás čas ani v nejmenším netlačí.

Informace máte, zbytek už je jen na vás

Doufáme, že si informace z tohoto článku vezmete k srdci a zaměříte se na jednotlivé skutečnosti při výběru vaší půjčky. Dáme ruku do ohně za to, že vám v následném konání skutečně dokáží pomoci. Sjednáním půjčky se většinou vystavujete dlouhodobému závazku, takže je potřeba nad touto problematikou důkladně přemýšlet a nejednat ukvapeně. To by se vám totiž nakonec mohlo vymstít.

Nezbývá tedy, než vám popřát hodně štěstí a doufat, že se získanými penězi konečně dokážete zrealizovat všechny sny, které již dlouhou dobu máte.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz