Domů     Technika
Technobox
21.stoleti 21.10.2010

Technické hity

Aktivní reprosoustavy
ELAC BS 243 Active
ELAC BS 243 Active lze připojit přímo k přehrávači, neboť každá reprosoustava obsahuje tři high-endové zesilovače třídy A/B. Jeden je určen pro vysokotónový reproduktor a další dva pro středobasový AS-XR reproduktor. Připojit lze analogový, ale i digitální signál až do 192 kHz vzorkovacího kmitočtu. Výkonné 56bitové digitální signálové procesory (DSP) jsou vřazeny do analogového řetězce přes 24 bit/96 kHz audio AD a DA dekodéry.
Systém »JET Touch« kombinuje vysokotónový reproduktor JET (skládaná membrána) s praktickým dotykově ovládaným senzorem, který zpříjemňuje obsluhu.
Cena 18 000 Kč kus

Na vánoční večírek
Grovana Day Retrograde
Již čtvrtá generace cenově dostupných hodinek Grovana, které doplní pánský společenský oděv při jakékoli příležitosti, právě dorazila na český trh. Nová řada Day Retrograde nabízí, jak název napovídá, retrográdní ukazatel dne, který je doplněn o velký indikátor data, zobrazovaný ve dvojici apertur na výsostné pozici 12. O přesný chod hodinek s centrální sekundovou ručkou se stará quartzový strojek Ronda 7003 z řady Startech. Ten chrání ocelové 41mm pouzdro vodotěsné do 5 atmosfér.
Hodinkám nechybí nepoškrabatelné safírové sklo s antireflexní vrstvou
Cena: 7500 Kč

Technologický průlom v hledání pokladů
XP DEUS – detektor kovů
Maximální výkon čtyř frekvencí, ultralehká konstrukce a kompletně bezdrátová technologie přináší do světa hledání pokladů zcela novou dimenzi. Nové detektory kovů nabízejí velký hloubkový dosah a dokonce multitónové rozlišení kovů s bezdrátovým přenosem přímo do sluchátek. Pro ovládání přístroje a identifikaci nálezu slouží multifunkční LCD panel, disponující širokými možnostmi naprogramování.
vysokokapacitní lithiové baterie, USB pro aktualizaci softwaru a sada příslušenství v ceně. To je XP DEUS, který lze objevit na www.detektorkovu.com.
Cena: 37 990 Kč

Tušově černý švihák
Nikon Coolpix P7000
Když se profesionální fotograf používající pouze zrcadlovky rozhodne učinit ústupek, je to definitivně kvůli rodinné dovolené, kde není vždy možné mít při ruce celou svou techniku. Aby jeho fotografie však zůstaly excelentní, je tu novinka Coolpix P7000! Ta disponuje širokoúhlým objektivem NIKKOR se 7,1x zoomem o rozsahu ohniskových vzdáleností 28 až 200 mm (ekvivalent u kinofilmu). Velmi přínosná je i optická redukce vibrací a zcela nový systém zpracování obrazu. Samotný CCD snímač s 10,1 MPix nabízí velký dynamický rozsah a výjimečný výkon za nízké hladiny osvětlení, zatímco 7,5 cm (3,0“) LCD monitor s vysokým rozlišením (920 000 pixelů) zaručuje brilantní obraz při tvorbě kompozice snímků, záznamu videosekvencí a přehrávání pořízených výsledků.
ISO 100 až ISO 3200 lze rozšířit o nastavení Hi 1 (ISO 6400). K dispozici je také noční režim a funkce redukce šumu, umožňující ovlivňovat šum na výsledných snímcích.
Cena: 12 990 Kč

Když technika pomáhá…
O2 na pomoc druhým
Zdravotně handicapovaní lidé to v životě nemají jednoduché. Díky svému postižení mají nejenom komplikované pracovní a společenské uplatnění, ale musí se vypořádat i s celou řadou problémů, o kterých zdravý člověka ani nepřemýšlí. Třeba obyčejný mobilní telefon, který najdeme snad v každé kapse nebo kabelce. Napadlo vás někdy, jak může neslyšící člověk telefonovat? V České republice to naštěstí není problém. Existuje tu totiž speciální asistenční linka, na které je nonstop operátor a ten funguje jako tlumočník. Neslyšícímu tak přepisuje obsah hovoru do textové formy a dokonce podle jeho instrukcí dokáže zařídit i jednání s úřady, domluvit návštěvu u lékaře a další potřebné záležitosti. S postiženým pak komunikuje například pomocí SMS, elektronické pošty nebo ICQ. Službu, kterou provozuje O2 a která je nově zcela zdarma, u nás pravidelně využívá několik tisíc lidí.
Pokud ji i vy nebo někdo z vašich blízkých budete kdykoli potřebovat, zastihnete operátora na čísle 722 147 147 (pomocí SMS) nebo na adrese neslysici@o2.com.

Ovládejte hry bez ovládání
Kinect pro Xbox 360
Kinect je nový a naprosto unikátní způsob ovládání her na Xbox 360, při němž není potřeba žádného ovládače. V podstatě se jedná o senzor, který rozpozná jednotlivé hráče a reaguje na jejich pohyby. Kopy do míče, běh i hod oštěpem bude provádět váš avatar přesně na základě vašich pohybů.
Chcete se dívat na film? Tak, jak jste zvyklí ovládat svůj telefon hlasovými pokyny, můžete ovládat přehrávání filmů nebo hudby na svém Xboxu 360
Cena: 3999 Kč a 6999 Kč včetně konzole Xbox 360

Jako chameleon! 
ICE-Watch
Obdivujete klasické tvary s kovovými detaily, líbí se vám křišťály nebo byste raději hodinky v barvě neonu? V rozsáhlé nabídce ICE-Watch si lze vybrat přesně takové, které budou bavit! Velmi aktuální je módní hit v army stylu z kolekce Sili Winter, vyrobený ve dvou velikostech pouzdra, a to 43mm UNISEX a 48mm BIG. V nabídce jsou se silikonovým páskem, který se skvěle dokáže přizpůsobit zápěstí a nositeli padne jako ulitý. Velmi zajímavá je i jejich minimální hmotnost dosahující 45 g, respektive 54 g. Uložený quartzový strojek nabízí kromě tří ruček i indikaci data. Samotné hodinky jsou pak z polykarbonátu a minerálního skla.
Ice-Watch Sili Winter padnou na ruku jako ulité. Vodotěsné jsou do 5 ATM
Cena: 1998 Kč a 2290 Kč

Design, který vás dostane!
DICOTA s lifestylovou sérií kvalitních brašen
S batohem »Dee BacPac«, brašnou přes rameno »Dee Messenger« a brašnou »Dee SlimCase« udává výrobce nový módní a kreativní trend s kultovním podtextem. Vybírat lze ze tří barev ve třech designech – stylové černé, hravé zelené a šedé s květinovým motivem. K dispozici jsou samozřejmě i různé velikosti  na notebooky od 10“ do 16,4“. DICOTA úspěšně cílí na mladou generaci, pro kterou je technika nedílnou součástí soukromého a pracovního života. Každá z brašen této série svým promyšleným zpracováním a funkčností jen potvrzuje dlouholeté know-how svého stvořitele – kvalitně vypolstrované oddělení na notebook, dostatek místa na knihy a sešity, přehledné uložení mobilního příslušenství a dalších potřeb.
Varianta »BacPac« a »Messenger« disponují navíc skvělou vychytávkou – extra pouzdrem na mobil nebo MP3. Ergonomické polstrování, nastavitelné popruhy a pohodlné držadlo jsou standardem, stejně tak jako 30letá záruka.
Cena 499 Kč až 1499 Kč

Netbook s HDMI výstupem
Aspire One 521
Novinka Aspire One 521 s výkonným procesorem AMD řady V snadno zvládá aplikace s vysokým rozlišením, které kladou velké nároky na grafiku. Ultramobilní počítač s 10.1“ displejem je lehký a tenčí než 1“, a přesto je vybaven velkou klávesnicí, která umožňuje psát rychle a bez překlepů i na cestách.
Široké možnosti připojení včetně volitelného modulu 3G umožňují zůstat ve spojení bez ohledu na to, kde se právě nacházíte.
Cena: 9890 Kč

Předchozí článek
Další článek
Související články
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz