Domů     Technika
Technobox
21.stoleti 21.5.2010

Technické hity

Samsung nabízí 3D realitu z 2D obrazu stisknutím jednoho tlačítka na dálkovém ovládání
Revoluční řešení

3D LED televizory Samsung díky supervýkonnému procesoru dokážou převést obraz „z 2D do 3D“. Televizory Samsung vám zprostředkují 3D svět ve 2D obrazu pouhým stisknutím tlačítka na dálkovém ovládání.
Kouzlo spočívá v technologii, vyvinuté firmou Samsung Electronics, která odhaduje hloubku zobrazení pomocí analýzy každého objektu a na základě těchto informací vytváří stereoskopický – plastický – obraz.
Unikátní technologie
Tato technologie se skládá ze 4 kroků: předběžné zpracování obrazu, získání optimálních hloubkových dat z 2D obrazu prostřednictvím kombinace časové a prostorové analýzy obrazových prvků, následné zpracování těchto dat a vytvoření binokulárního stereoskopického obrazu. Kromě jiného seskupuje vstupní obrazy až do výše 500 milionů bodů. Tímto způsobem automaticky rozpoznává ty oblasti, na které se divák pozorně dívá, a umožňuje tím vytvářet přirozenější 3D efekty. Díky vysoce výkonnému čipu lze obraz změnit téměř v reálném čase.
V porovnání s předchozími technologiemi, které vytvářely 3D efekty pomocí vyššího a nižšího umístění obrazovky, je novinka schopna poskytnout názornější a přirozenější 3D efekty a lze ji aplikovat na všechny druhy 2D obrazu. Úroveň 3D efektů se pak může lišit v závislosti na charakteristice obrazu.
Uživatel si může na základě svých preferencí vybrat pro něj optimalizované 3D efekty stejně jednoduše, jako si nastavuje hlasitost svého televizního přijímače. Díky tomu odpadají problémy s případnými závratěmi, pokud 3D obraz sleduje poprvé nebo delší dobu.
Firma Samsung Electronics v průběhu desetiletí investovala miliardy korejských wonů a práci stovek lidí do vývoje technologie převodu obrazu z 2D do 3D a zažádala o množství mezinárodních patentů.
Samsung je celosvětově první firmou, která nabízí technologii převodu obrazu z 2D do 3D u standardních, komerčně nabízených modelů.
Předběžná cena od 60 000Kč

Když hodinky reprezentují
Grovana s retrográdní ručkou
Retrográdní ručky (tj. s vlastností zpětného chodu) jsou stále větším hitem, který ovlivnil i švýcarského výrobce hodinek Grovana. Ten uložil quartzový, tedy napájený baterií, strojek Ronda do ocelového pouzdra, které je zlacené růžovým zlatem. Hodinky Day-Retrograde nabízejí i indikaci velkého data ve dvou aperturách.
41mm pouzdro je vhodné ke společenskému oděvu
Cena: 9800 Kč

Doživotně aktuální GPS navigace
Garmin nüvi 1350 Lifetime

Novinkou legendární značky Garmin je navigace s 4,3“ širokoúhlým displejem, která nabízí unikátní službu bezplatné aktualizace navigačních map Evropy. Ano! Každého čtvrt roku, a to po celou dobu fungování přístroje. Díky kompaktním rozměrům, dlouhé výdrži akumulátoru a přiloženým turistickým mapám ČR je nüvi 1350 Lifetime skutečně všestrannou navigací, kterou je možné použít nejen v autě, ale i při pěším výletu do přírody.
Bližší informace viz www.garmin.cz
Cena Garmin nüvi 1350 Lifetime: 6790 Kč s doživotní aktualizací map Evropy
Cena Garmin nüvi 1350: 4790 Kč s mapami 43 zemí Evropy a 60-ti denní zárukou aktuálních map

Tip pro zlaté české ručičky
 E.ON Energy Globe Award ČR
Světová soutěž Energy Globe Award již řadu let oceňuje nejlepší projekty v oblasti úspor energií a ochrany životního prostředí ze všech koutů světa. Iniciátorem již 2. ročníku této soutěže v České republice – pod názvem E.ON Energy Globe Award ČR – je opět energetická společnost E.ON. Tato prestižní soutěž získává v naší zemi stále větší popularitu, a to nejen u organizací, firem a obcí, ale i mezi našimi občany, kteří se chtějí šetrně chovat k životnímu prostředí a v každodenním životě šetřit energiemi všeho druhu – elektřinou, plynem, teplem. O Češích je známo, že jsou to šikovní kutilové a „zlaté české ručičky“ se i v minulosti proslavily takřka po celém světě. A právě pro ně je v národním kole soutěže E.ON Energy Globe Award ČR určena nová kategorie Kutil.
Více informací získáte na www.energieplus.cz.

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz