Domů     Technika
Technobox
21.stoleti 19.8.2009

Technické hity

Určeno aktivním sportovcům
Bulova s novým designem

Mezi novinkami pro letošní rok zazářily hodinky Bulova Calypso 300, které jsou předurčeny všem aktivně žijícím mužům. Ryze sportovní vzhled a vodotěsnost do 300 metrů z nich dělají společníka pro opravdu každý den. Automatický strojek Sellita SW 200 je uložený ve 41mm ocelovém pouzdře, jehož povrch je ošetřen růžovým zlatem pomocí PVD technologie. Velmi výrazným designovým prvkem je vzor kaučukového řemínku, který se opakuje i na číselníku.
Hodinkám nechybí otočná luneta, šroubovací korunka ani luminiscenční indexy.
Cena: 29 900 Kč

Prestižní pera Parker
Více než 120 let tradice

Prestižní značka psacích potřeb Parker na podzim uvede zcela novou prémiovou modelovou řadu Parker Premier. Ta vychází z charakteristického designu značky a zároveň se vyznačuje křehkou elegancí a současným duchem. Vůbec poprvé bude představena během výstavy prestižních psacích potřeb Parker, Waterman a Lamy, která se uskuteční ve čtvrtek 24. září ve společenských prostorách smíchovského pivovaru Staropramen od 12.00 do 16.00, vstup je volný.
Více informací o výstavě naleznete na www.prestiznipsani.cz/vystava-2009.
Ceny od 8900 Kč

Společník na celý život
Victorinox slaví jedna a čtvrt století
Ke svému 125. výročí vydala společnost Victorinox speciální kolekci nožů, která připomíná rok založení manufaktury. Zlatým hřebem kolekce je originální replika úplně prvního vojenského nože, který byl dodán švýcarské armádě v roce 1891.
Ten je k dostání v limitované edici čtyřikrát 1884 kusů a je určen speciálně k tomu, aby vzdal čest raným letům této pozoruhodné švýcarské společnosti.
Cena: 9999 Kč

MTB od Mercedesa
Pouze pro 100 vyvolených

Horská kola patří mezi ty nejlepší sportovní „obojživelníky“. Zatímco v létě jsou v plánu suché stezky, dlouhé výšlapy, horské prémie a sjezdy, na podzim přichází na řadu bahno a potažmo i adrenalin na prvním sněhu! S novým horským kolem Mercedes-Benz však budou i ty nejobtížnější cesty hračkou. Odlehčený, plně odpružený hliníkový rám v exkluzivním designu má 125mm rozsah pružení u zadního a 120mm u předního kola.
Odpružená vidlice má funkci uzamčení a převod, umožňující snadné řízení i při výkyvech délky vidlice při pružení v terénu (remote steering).
Cena: 98 800 Kč

Dostupná elegance
Revue Thommen

Letošní novinkou švýcarské manufaktury Revue Thommen jsou ryze společenské hodinky, nazvané jednoduše „Day Pointer“. Jejich ocelové pouzdro ukrývá automatický strojek, který kromě indikace času nabízí navíc indikaci zmíněného data pomocí středové ručky zakončené rudým půlměsícem.
Milovníky detailů potěší dva motivy giloše na číselníku
Cena: 26 700 Kč

Dlouho očekávaný mobil
TAG Heuer Meridiist!

Svět se konečně dočkal a Meridiist byl uveden na světový trh!  Unikátní designový skvost je zhotoven z kartáčované oceli a jeho zadní strana je potažena kaučukem či kůží z aligátora. Telefon se pyšní dvojicí displejů, které jsou kryty nepoškrabatelným safírovým sklem, které jinak společnost využívá při výrobě luxusních hodinek. Samozřejmě nechybí vnitřní 2GB paměť a 2MPix kamera se CMOS snímačem, která pořizuje snímky v rozlišení 1200 x 1600 bodů a zvládá i video.
Zcela výjimečná Meridiist je připraven na 1000 kontaktů v adresáři a nabízí všechny potřebné funkce, jako je bluetooth či  různé synchronizace
Cena: od 89 900 Kč

Digitálky moderní doby
Swarovski září

Jen málokdo ví, že kořeny firmy Swarovski pocházejí z Čech. Daniel Swarovski se totiž narodil v Jiřetíně pod Bukovou v roce 1862 až po 33 letech založil v Rakousku společnost, která využívala vlastní patentované technologie broušení skla. Slavné krystaly lze naleznout i na hodinkách D:Light. Zde jsou podloženy svítícími diodami a indikují tak přesný čas.
Nastavit lze 12 i 24 hodinový mód
Cena od 34 000 Kč

Kdo si hraje, nezlobí
Nintendo DSi

Poslední verze přenosné herní konzole Nintendo nese název DSi a oproti svým předchůdcům nabízí řadu zajímavých novinek. Umožní například vytvořit, upravit nebo sdílet fotografie s přáteli i členy rodiny, poslouchat svou oblíbenou hudbou nebo si hrát se zvuky a tóny a namixovat si svou vlastní kompilaci.
Nově lze stahovat nové hry přímo do konzele, přičemž na výběr máte z více jak tisíce titulů
Cena:  5390 Kč

Bez notebooku ani ránu
Toshiba Satellite U500

Na sklonku léta přichází nový notebook od Toshiby. Se svým pouhými 2,15 kg se řadí mezi další ultrapřenosná zařízení. Ačkoli je Satellite U500 kompaktní a tenký, nabízí baterii s výdrží 3,5 hodiny. Honosí se 13,3“ WXGA displejem Toshiba TruBrite® s poměrem stran 16:10, rozlišením 1 280 × 800 pixelů a svítivostí 250 cd/m². Notebook Satellite U500 je řízen procesory Intel – maximálně typu Core 2 Duo, a má paměť DDR o kapacitě až 8 GB.
Pevný disk může mít kapacitu až 500 GB.
Ceny od 21 000 Kč dle konfigurace

Nejodolnější mobil současnosti
Nokia 3720 calssic

Novinka 3720 classic je přístroj, který splňuje náročnou normu IP54 a je tedy odolná proti vodě, prachu a samozřejmě také pádům. Telefon má nepropustný kryt u odolných materiálů a tudíž je lze používat snadno ve vlhkém či prašném prostředí.
nelze opomenout Nokia Mapy, které jsou nahrané na 1GB microSD paměťové kartě a také rozměrný a jasný 2,2 palcový displej
Odhadovaná cena do 4000 Kč

Šetříte, i když stojíte!
Volvo V50 DRIVe

Letošní ženevský autosalon zcela potvrdil fakt, že ekologie či snižování emisí a spotřeby je prioritou č. 1 každé automobilky. Pomyslným králem by přitom mohlo být vyhlášeno Volvo, které se svou úspornou řadou DRIVe zabralo takřka celou výstavní plochu. Objektem zájmu tuzemských chalupářů se stalo především kombi V50 schopné absolvovat cestu z města za pouhé 4 litry na 100 kilometrů. Turbodieselový motor 1.6D přesto nemá problémy s dostatečným zátahem, a to i v případě, že jeho zavazadlový prostor naložíte až po strop potažený jemnou látkou. Kabina navíc byla výrazně odhlučněna, dovnitř tak nepronikne žádný z ruchu, ať již od silnice, nebo od motoru. Uvnitř najdete pouze manuální převodovku, jejíž delší stupně řazení napomáhají úspoře paliva, stejně jako pozměněná aerodynamika. V běžném provozu se tak V50 DRIVe dá nejsnáze poznat podle unikátního designu litých kol, který redukuje koeficient odporu vzduchu na minimum, stejně jako nepatrně snížený podvozek.
Volvo V50 DRIVe může být na přání vybaveno systémem start-stop, který se především v dopravních zácpách stará o vypnutí pohonné jednotky. Řidič ale přitom nepřichází o žádnou z komfortních funkcí, jako je např. poslech rádia či užívání klimatizace. Švédská automobilka navíc vylepšila hlavní baterii, která zvládá až 175 000 Start/Stop cyklů. Její regenerativní dobíjení využívající kinetickou energii vozidla pak snižuje nutnost používat k této činnosti palivo, což má opětovný vliv na spotřebu. Dosáhnout tak lze úspory až  3%.
Cena od 629 000 Kč

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz