Domů     Technika
Technobox
21.stoleti 20.5.2009

Technické hity

Nová generace bezdrátových mikrofonů
Sennheiser a jeho G3

Na veletrhu Prolight&Sound 2009 ve Frankfurtu nad Mohanem byla slavnostně představena nová generace profesionálních mikroportů Sennheiser – evolution wireless G3. Tento systém bude postupně nahrazovat známé a osvědčené mikroporty evolution wireless G2, oblíbené pro svoji kvalitu a spolehlivost na live koncertech, v televizi a v divadlech, ale také na konferencích a prezentacích. Řada G3, která je provozně kompatibilní s předchozími generacemi mikroportů, přináší výrazná vylepšení, jako je např. širší VF pásmo (42 MHz) s volně laditelnými 1680 přenosovými frekvenčními kanály a rozšířenými paměťovými místy. Dále možnost změny vysílacího výkonu, osazení vysílačů nabíjecími kontakty, výměnné mikrofonní hlavy s různými směrovými charakteristikami, zjednodušené nastavení a ovládání díky rychlému přenosu parametrů přijímače do vysílače, programovatelné tlačítko mute a připojení na LAN s možností nastavení a kontroly parametrů z PC.
Mikroporty Sennheiser evolution wireless G3 budou v prodeji od května 2009, ceny jednotlivých setů se nebudou výrazně lišit od předcházející verze G2. V nové řadě G3 bude také inovovaný model zpětného poslechu In-Ear monitoring 300 (v prodeji od června 2009).
Cena: od 17 000 Kč do 29 900 Kč

Nová verze programu PC Translator
Překládejte sami a hned!

Pro ty co neovládají plynně všechny světové jazyky je překladač více, než nezbytností. Program PC Translator 2009 obsahuje velký oboustranný slovník, který si poradí s překladem do Českého jazyka nebo obráceně, z jazyka Českého do zvoleného cizího. Je možné využívat nejenom slovník, ale také překladač textů, internetových www-stránek i e-mailů. Tento program lze jednoduše nainstalovat na počítače s operačním systémem MS Windows XP i Vista.
PC Translátor byl rozšířen o odborné výrazy, nové slovní obraty a byl rozšířena slovní zásoba
Cena od 2750 Kč

Rychle a zběsile
Acer Aspire One D150

V novém 10“ netbooku od Acera se v neobyčejné harmonii kloubí výkon a rychlost, kterou zaručuje procesor Intel® Atom™ N280 (1,68 GHz, 667 MHz FSB, 512 KB L2 cache), a to vše v balení o hmotnosti 1,18 kg. Baterie modelu Aspire One D vydrží až 7 hodin, což vám zaručuje více zábavy na cestách a na místech bez elektřiny.  Pevný disk s vysokou kapacitou (160 GB), multiformátová čtečka paměťových karet a (volitelný) modul Bluetooth® umožňují stahovat a sdílet veškerá multimédia.
Doma, v kavárně nebo na cestě budete mít přístup ke všem divům světa i informacím o posledních událostech kdekoli ve světě prostřednictvím připojení k pevné, bezdrátové nebo 3G síti.
Cena: 8500 Kč

Příruční fotolab
Multifunkční tiskárna Epson

Ideální volbou pro amatérské fotografy je tiskárna Epson Stylus Photo PX700W. Ta nabízí nejenom tisk fotografií, až do formátu A4, ale také potisk CD. Samozřejmě nechybí skener s rozlišením 2400 dpi. Tato kompaktní tiskárna má navíc integrované Wi-Fi připojení a Ethernet, takže bude vždy dostupná i ostatním členům domácnosti či kanceláře. Standardní je úsporný tisk se samostatnými zásobníky inkoustu dané barvy.
využívá technologii tiskové hlavy Epson Micro Piezo™, která ve spojení s fotografickými inkousty Epson Claria™ zajišťuje fotografie s ostrými a živými barvami i rychlý tisk (během 17 sekund).
Cena: 5290 Kč

Italská elegance
Hodinky Haurex

Sedminásobný držitel Oskara Kevin Costner na sklonku loňského roku padl do oka zakladatelům italské značky Haurex, se kterými podepsal jednoletou spolupráci a stal se tak poprvé ve svém životě ambasadorem. „Je to pro mne zcela nová zkušenost a zároveň výzva,“ nechal se slyšet známý herec při focení ve své vile v Santa Barbaře. Jeho vyvoleným modelem se stal Maestro Mechanical z oceli na koženém řemínku. Ten je osazen mechanickým strojkem na ruční nátah Miyota, jehož chod lze pozorovat průhledem v ocelovém dýnku. Gilošovaný číselník, indexy a modré ručky jsou pak chráněny safírovým sklíčkem.
Tyto hodinky budou k dispozici v různých barevných provedeních, a to v oceli i zlacené
Cena: 15 980 Kč

Televize s nejrychlejší odezvou
Novinka od LG

Stylová Full HD LCD televize LH50 od LG přináší extra ostrý obraz díky nejrychlejší odezvě 2 ms, technologii 200 Hz TruMotion a modernímu S-IPS panelu. Rozmazaná závodící auta či nejasné akční scény s tímto televizorem jsou již minulostí. Navíc se definitivně užijte i velmi čistý zvuk, který ladil audioguru Mark Levinson, který s touto korejskou společností loni navázal spolupráci.
Silnou stránkou LH50 je pokročilá technologie Smart Energy Saving Plus, která šetří až polovinu energie oproti běžným LCD televizorům.
Cena za model s 37“ úhlopříčkou: 25 990 Kč

Nová vlna v komunikaci
Jednoduchý přístup k datům

Nový smartphone HTC Touch Pro 2 s dotykovým ovládáním ve stylu iPhone nabízí vše, co si uživatel může přát. Od emailu až po kancelářské programy office, Navíc majitel telefonu může využít všechny datové technologie, které jsou v současné době k dispozici a nechybí ani videohovory. Navíc stylový design ocení každý, stejně jako velké množství funkcí. Kvalitní 3Mpx fotoaparát oceníte na dovolené, stejně jako WVGA displej či konektor s výstupem na televizi.
vedle technologií HTC TouchFLO 3D a Push Internet se může Touch Pro2 pochlubit 3,6“ širokoúhlým VGA displejem pro lepší přehlednost a velkou snadno ovladatelnou QWERTY klávesnicí
Cena: 15 999 Kč

Focení s průkopníkem
Dynamické Casio

Psal se rok 1995, když společnost Casio představila světově první digitální fotoaparát s LCD monitorem určený pro spotřebitele. V roce 2002 pak slavila úspěchy se svým nejtenčím fotoaparátem světa a konečně v roce 2008 představila vysokou rychlost snímání (60 snímků za vteřinu). Pro rok 2009 je připravena další lahůdka: první kamera umožňující tvorbu „dynamické fotografie“, což je funkce, která umožňuje vyjmout pohybující se předmět z několika snímků, které byly pořízeny, a zkombinovat jej s jiným statickým snímkem, který vytvoří pozadí. Exilim EX-Z400 navíc nabízí 12,1 milionů efektivních bodů , 4násobný zoom a širokoúhlý objektiv.
režim MakeUp nabízí kromě rozpoznávání obličejů, také funkci vyhlazení pleti a zmenšení obličejových stínů
Cena: 6990 Kč

Předchozí článek
Související články
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz