Domů     Technika
TECHNICKÉ HITY
21.stoleti 22.4.2006

Léto je za dveřmi a s ním i čas dovolených a prázdnin. Náš trh opět zaplaví spousta výrobků, které mohou tento čas zpříjemnit. 21. STOLETÍ opět vybralo několik typů! Vyjedeme si na kole, abychom nezabloudili, použijeme i navigační přístroj, zahrajeme si tenis a smočíme si nohy ve vodě.

Než zamíříme do kpců…
Author Egoist

Horské kolo Egoist je postaveno na duralovém rámu z materiálu Easton Ultralite s vestavěným hlavovým složením Ritchey, jež je doplněno odpruženou vidlicí Manitou R7 Super se zamykáním. Řazení a měnič Shimano XT nabízejí 27 rychlostí. Vše je doplněno hydraulickými diskovými brzdami a převodníkem téže značky.
Egoist je obutý do kevlarových plášťů Author Panaracer Rolling Stone a ostatní komponenty nesou značky Author a Ritchey. Samozřejmostí v této třídě kol jsou nášlapné pedály Shimano M540.
+ použití karbonové sedlovky Author a špičkového italského sedla Fizik
– dodávané pláště 26“ x 2.00“ jsou koncipovány jako závodní a rychlé, proto se mohou projevit jako úzké a hladké a nebudou v terénu držet stopu
Cena 57.990 Kč

S daty v kapse
EMTEC Movie Cube
Ať už jste na chatě, v hotelovém pokoji nebo kdekoli na návštěvě, díky Movie Cube můžete mít svá data vždy s sebou. Přenosný externí pevný disk od EMTEC umožňuje připojení s PC, přehrávačem v autě nebo televizí přes kabely AV1, AV2, AV3, USB či pomocí Scartu. Poté stačí na 2,5“ 80GB disku spustit požadovaný soubor, a to ať už se jedná o film (DivX nebo MPEG 1,2,3,a 4) se samozřejmou podporou prostorového zvuku či o muziku (MP3, OGG Vorbis a WMA).
Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří se budou chtít pochlubit albem fotografií. Navíc je přístroj kompatibilní se všemi operačními systémy Windows (98 a vyšší), s MAC (9.0 a vyšší) a také Linux (2.4 a vyšší).
+ při každém dalším vývoji videoformátů (např. DivX) lze provést aktualizaci programového vybavení
– přístroj není vybaven displejem
Cena 80 GB: 7 700 Kč
Cena 40 GB: 6 400 Kč

Na cestách nezabloudíte!
eTrex Legend

Přenosný GPS navigační přístroj s možností doplnění podrobné turistické mapy České republiky. Při použití na kole je přístroj schopen nejen nahradit běžné funkce cyklokomputeru, ale především zobrazit aktuální pozici v digitální mapě na displeji a případně si do paměti zapsat zajímavá místa.
Přístroj je možné pomocí stojánku snadno upevnit na řídítka kola a díky odolnosti proti vodě je tudíž použitelný i za deště. Je napájen ze dvou tužkových baterií, které snesou až 18 hodin provozu. Standardně je k dispozici i ovládání v českém jazyce.
+ díky rozměrům se bez problémů vejde do kapsy
–  pouze černobílý displej
Cena: 7 200 Kč

Pro agresivnější hru
Model M Pro No. One od Fischera 
Moderní tenisová raketa vám dá poznat pocity, které na kurtu zažívají opravdové tenisové hvězdy. Díky technologii Magnetic Speed, které využil i  finalista Australian Open, Kypřan Marcos Baghdati, docílíte velkého zrychlení míčku při odrazu od výpletu.
Působení stejnosměrných magnetů zaručuje rychlejší návrat při nárazu míče mírně deformovaného rámu rakety do původního tvaru. 
+ docílíte značného zrychlení a váš servis bude efektivnější
– ani tato raketa vás sama nenaučí hrát
Cena: 5 090 Kč

Ve vodě i na suchu
Sealife DC 500

Pro nadšence, kteří „musí“ fotit i pod vodou, je připraven jedinečný Sealife DC 500. Jedná se o kompaktní digitální fotoaparát s vodotěsným pouzdrem, které je testováno do hloubky 60 metrů. S 5 miliony pixely pak pořídíte kvalitní snímky kupříkladu mořského dna.
Díky polykarbonátovému pouzdru, které je potaženo gumou, je fotoaparát snadno uchopitelný a pod vodou nevyklouzne. Potah navíc nijak nebrání plné ovladatelnosti všech funkcí. 
+ QUICK SHOOT mode – expozice bez prodlevy závěrky
– 16 MB vnitřní pamět lze rozšířit SD kartou o kapacitě pouze do 512 MB
Cena: 16 897 Kč

Jako mistr světa…   
TREK Fuel EX 7

Opravdovou zajímavostí Treku je univerzální celoodpružené kolo se zdvihem přední vidlice i zadního tlumiče (100 mm). Zdokonalený otevřený rám z letecké slitiny ZR 9000, vyráběný technologií hydroforming, je propojen s přepákováním RockerLink a tlumičem RockShox MC 3. Díky tomu je bicykl při zdolávání náročných terénů mnohem stabilnější. Samozřejmostí, vpředu i vzadu, jsou hydraulické kotoučové brzdy od firmy Hayes, dvorního dodavatele pro motorky Harley Davidson.
Se zvednutými řídítky, „vlaštovkami“, a sportovním sedlem Bontrager projedete i velice technické pasáže lehce a rychle. Není divu, vždyť na kole se stejným rámem jezdí šestinásobným mistr světa ve 24hodinovce Chris Eatough! V prodeji je k dostání ve čtyřech pánských a třech dámských velikostech.
+ možnost uzamčení přední vidlice i zadního tlumiče v průběhu jízdy
– poměrně vysoká hmotnost – 12,8 kg
Cena: 69 990 Kč

Související články
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz