Domů     Technika
Siemens představil ultra výkonnou dobíjecí stanici
Pavel Polcar 21.1.2021

Společnost Siemens Smart Infrastructure představila novou ultra výkonnou dobíjecí stanici Sicharge D. Je vhodná pro provoz na tranzitních tazích i ve městě, na parkovištích či u nákupních center. S maximální účinností až 96 %, škálovatelným dobíjecím výkonem a dynamickým sdílením výkonu patří Sicharge D k nejvýkonnějším zařízením na trhu.

Rozšiřitelnost, modularita a dynamické dobíjení jsou směrem, kterým se Siemens u dobíjecích stanic vydal. Našim zákazníkům připravujeme dobíjecí infrastrukturu, která dokáže reagovat na zvýšenou potřebu dobíjení elektromobilů nebo požadavky na vyšší rychlosti dobíjení,“ uvedl Martin Šilar, koordinátor aktivit pro elektromobilitu v Siemens, s.r.o.

Současně se jedná o jednu z nejvýkonnějších ultra výkonných dobíjecích stanic na trhu.“.

Maximální účinnost

Účinnost až 96 % zajistí, že Sicharge D dobije automobil s využitím téměř veškeré dostupné energie. Pro provozovatele to znamená především nižší provozní náklady. Zařízení je navíc navrženo tak, aby splňovalo budoucí technické vývojové trendy:

přestože dobíjecí kapacita většiny elektromobilů je dnes stále ještě omezena, v budoucnu budou elektromobily schopny pracovat s vyšším napětím. Proto Sicharge D nabízí rozšiřitelný dobíjecí výkon až na 300 kW a podporuje napětí od 150 do 1 000 V a proud až 1 000 A. To umožňuje maximální zátěž pro vozidla s napětím 800 V i dobíjení při nižším napětí (350-400 V), které je obvyklé zejména u dnešních elektromobilů.

Přes rostoucí počet elektrických vozidel zůstávají investice do infrastruktury související s elektromobilitou poměrně náročným úkolem. Proto Sicharge D nabízí rozšíření stanice až o dva externí výdejové terminály, což umožňuje plánovat investice podle potřeb elektromobilního trhu.

Standardní konfigurace má dvě DC zásuvky a jednu AC zásuvku zabudovanou v kompaktním designu, který výrazně usnadňuje instalaci.

Kombinace nového

Nová dobíječka kombinuje všechny uvedené funkce s dynamickým paralelním dobíjením. Nová technologie znamená, že bere ohled na individuální požadavky každého připojeného vozu a automaticky přizpůsobuje dobíjecí proces technologii, kterou využívá akumulátor elektromobilu, a stavu dobíjení.

Toto řešení zajistí maximální dobití připojených vozidel bez nutnosti manuálního zásahu.

Dalším přínosem pro koncové uživatele je integrovaný 24palcový nastavitelný displej umožňující snadnou a bezbariérovou obsluhu dobíjecí stanice, který zákazníkům nabízí nové možnosti využití a funkce nad rámec samotného procesu dobíjení.

Související články
Vezmete altermagnet, dáte ho pod rentgen, měníte polarizační filtr a pozorujete, jak materiál pohlcuje světlo. Zní to skoro jako pokus z běžné hodiny fyziky, jde však o průlomový experiment, jehož výsledkem je pozoruhodný objev fyziků z Masarykovy univerzity, Akademie věd ČR (AV ČR), Metropolitní univerzity v Ósace a University of Nottingham. Před půl rokem mezinárodní […]
Na počátku dvacátého století představovaly vlaky nejrychlejší dopravní prostředek na delší vzdálenosti. Dnes je v našich očích nahradila letadla. V celé řadě zemí však stále platí, že pokud člověk chce zažít jízdu rychlostí, za kterou by ho na silnici policie okamžitě poslala do vězení, stačí usednout do vysokorychlostního vlaku. Ten se i podle svého jízdního […]
Žijeme v době plastové jako generace „plastic people“, v barevném, naleštěném a nerozbitném. Z kdysi zázračného produktu se stává veřejný nepřítel číslo jedna. Máme se ho ale bát? „Plasty nejsou zlo. Například v medicínských aplikacích, automobilovém nebo letecké průmyslu jsou nenahraditelné. Špatnou reklamu plastům dělají jednorázové výrobky a především to, jak s nimi nakládáme…“ říká ve 27. […]
Někteří lidé používají chatboty s umělou inteligencí k vytváření avatarů svých zesnulých blízkých. Pro někoho je to zdroj útěchy, ale jiné z toho tak trochu jímá hrůza… Doktorka Stephenie Lucas Oneyová nedávno oslavila pětasedmdesáté narozeniny. Její otec, bývalý policista a soudce, je už na věčnosti, ale ona s ním stále hovoří. Nikoli však jen v […]
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz