Domů     Příroda
Tipy na rodinné výlety: Kam za koupáním, zvířátky a co v dešti?

komerční sdělení

Ani nepříznivé počasí není překážkou perfektnímu rodinnému výletu. Stačí si jen správně vybrat. Máme pro vás tipy na výlety s dětmi pro slunečné i deštivé dny.

Užijte si spolu s dětmi oblíbená koupaliště, zábavná muzea, zoo a farmy, pohádkové hrady a zámky nebo výlety do přírody.

Aquaparky, koupaliště i rybníky a jezera

Za horkých letních dnů netrapte děti ani sebe dlouhým chozením a vydejte se k vodě. Kam za koupáním? Děti určitě ocení skluzavky, tobogány a další vodní atrakce.

Nadšené budou v aquaparku nebo na dobře vybaveném koupališti. Pokud máte raději přírodní koupání, zabalte pořádnou svačinu a zajeďte si k rybníku, jezeru či lomu.

Zdroj: Kemp Hamr

Vzhůru do pohádky na hrady a zámky

Dlouhé prohlídky plné letopočtů a jmen děti nudí. A to naštěstí na hradech a zámcích vědí a velmi často nabízí i speciální prohlídky pro děti. Některé hrady a zámky je pořádají celý rok, jiné jen během letních prázdnin a při speciálních příležitostech, například před Vánoci.

Tyhle prohlídky obvykle trvají maximálně hodinu a jsou plné úkolů a zábavy pro malé návštěvníky. Na některých místech vás dokonce provede sama  princezna, hrabě nebo rytíř. Navštivte třeba celoročně otevřený zámek Staré Hrady, kde žijí draci, skřítkové, čarodějnice a další pohádkové postavy.

Zdroj: Staré Hrady

Výlety za zvířátky

Výlety za zvířátky milují malé děti i ty starší. Užijte si rodinný den v zoo nebo na farmě. A pokud vám den nestačí, ubytujte se tu. Ubytování na statcích a rančích je stále populárnější.

Užijete si snídani plnou čerstvých farmářských dobrot i přírodu a zvířata všude kolem. Na mnoha místech se můžete přidat i ke krmení či dojení. Ukažte dětem, jak se mléko mění v sýr či lahodný smetánek.

Zdroj: Kozí farma Pěnčín

Zábavné naučné stezky přírodou

Naučné stezky s úkoly pro děti jsou perfektním způsobem, jak děti motivovat ujít delší vzdálenost bez reptání.

Cestou se dozvíte plno zajímavých informací a nadýcháte se čerstvého vzduchu. Některé stezky děti překvapí i dětským hřištěm či nabídnou odpočinkový prostor pro piknik či grilování.

Zdroj fotky: Lesní stezka Žlutice

Muzea, která baví i děti

Venku celý den prší? Schovejte se v muzeu. Vyberte si muzeum pro rodiny, kde mají aktivity pro děti.

Často je součástí i kreativní dílna a na spoustu exponátu se tu nemusíte jen dívat, ale můžete sahat, zkoušet a testovat.

Zdroj: Včelí svět Hulice

Plno dalších tipů na výlety i ubytování pro rodiny s dětmi najdete na vyhledávači www.explorio.cz.

Související články
Podle nové, dosud nerecenzované studie získal virus ptačí chřipky, který momentálně šíří mléčnými farmami ve Spojených státech, desítky nových mutací. A to včetně těch, které jej mohou učinit schopnějším v šíření mezi druhy a méně citlivým na antivirotika. Žádná z těchto mutací není sama o sobě důvodem k obavám. Nová zjištění však poukazují na skutečnost, […]
Moderní kukuřice může být až dvakrát vyšší než dospělý člověk, pro děti je chůze v kukuřičném bludišti zábavou. Ovšem výška rostliny ji činí náchylnou ke zničení během silných poryvů větru. Proto byla vyvinuta nižší varianta kukuřice, která skýtá řadu výhod. Kukuřice je starobylou zemědělskou plodinou Ameriky, známá byla již 4000 let před naším letopočtem. Její […]
Mezi přední světové producenty kakaa (Theobroma cacao) patří i africká Ghana. Její produkci však decimuje nemoc zvaná viróza zduřelých výhonků kakaovníku, přenášená drobným hmyzem vlnatkou. Od roku 1946 muselo být kvůli tomu v Ghaně vykáceno přes 254 milionů kakaovníků. Pomocnou ruku zemi nabídl profesor matematiky z Texaské univerzity. Až polovina světové produkce čokolády pochází z […]
Říká se, že není malých rolí. A že i nicotný jedinec může dokázat velké věci. To se potvrdilo v savaně v Keni, kdy jeden druh mravenců zapříčinil malou změnu v přírodním prostředí, která ale měla dalekosáhlé důsledky. Celá desetiletí působil a žil na pastvinách v africké Keni původní druh mravenců akátových (Crematogaster). Ten svými jedovatými […]
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz