Téma dvojí kvality potravin je v současné době značně diskutované. Otázka, zda obyvatelé ČR dostávají potraviny horší než ti v jiných státech EU, je velmi palčivá. K tomuto témata se vyjadřují postupně všechny velké firmy, které se zaměřují na jídlo.
Ke kvalitě se nyní vyjádřili zástupci jednoho z největších výrobců sušenek a čokolád.
Výrobky vídeňské firmy Manner, celosvětově uznávaného výrobce pochutin, se staly symbolem vídeňské kultury a životního stylu. Díky rodinné tradici, přetrvávající téměř 130 let, si získaly své stálé místo v oblibě mezi spotřebiteli.
Receptury jednotlivých výrobků zůstávají podle vedení společnosti nezměněny. A rovněž u novinek, které každoročně uvádí na trh, firma dbá na použití surovin té nejvyšší kvality. Proto si například výrobu kakaa firma zajišťuje zcela sama, a to včetně pražení kakaových bobů.
Přes stále se zvyšující tlak na cenu, firma nikdy ve své historii nepřistoupila ke snížení kvality svých výroků, podotýkají zástupci společnosti. Spotřebitelé naleznou finální výrobky ve všech zemích i obchodech na celém světě ve stejné kvalitě.
„Je beze sporu záslužné vnášet do daného tématu „Dvojí kvalita potravin“ jasno široké veřejnosti,“ uvádí obchodní a marketingový ředitel Aleš Aldo Koláček. „Chceme Vám proto tímto potvrdit, že společnost Josef Manner zcela zásadně používá totožnou recepturu pro celý svět u všech svých výrobků, neexistují žádné varianty receptur rozdělující se podle země spotřeby,“ dodává.
Samozřejmostí je používání certifikace obnovitelných zdrojů UTZ, ale také Fair Trade a další. Veškeré možné senzorické rozdíly mohou výhradně vzniknou pouze z důvodu použití přírodních surovin jako rozdílnost období, region sklizně či procesy stárnutí a skladování. Toto je běžná situace při používání přírodních surovin.
„Všechny produkty společnosti Josef Manner & Comp. AG obsahují pro všechny trhy identické suroviny uvedené v seznamu přísad.“ uvádí Thomas Gratzer, člen představenstva.