Domů     Zajímavosti
Velkoformátový tisk – jak vám pomůže v marketingu a reklamě

komerční sdělení

Je to formát, uznale pokyvujeme hlavou, pokud se někdo správně zachová. Za skutečně hrdinské činy bychom jej teoreticky mohli titulovat „velkoformát. Ve světě reklamy a vizuálního marketingu představují technologie velkoformátového tisku stále populárnější a dostupnější způsob, jak dát o sobě vědět i mimo svět digitálních médií. .

Co si představit pod pojmem velkoformátový tisk? Jde o metodu, která umožňuje vytvářet tiskové produkty o rozměrech větších než 1 metr čtvereční (někdy se za velkoformátový tisk považuje vše od rozměru A3 výše).

Tato technologie se v posledních letech stává stále populárnější, zejména v oblasti reklamy a vizuálního marketingu se označuje za „výhodný tisk“. Proč?

Moderní tiskové technologie dovolují potisknout celou škálu materiálů (od papíru přes textilie až po plastové či magnetické fólie), a to voděodolnými světlostálými inkousty, které se vyznačují dlouhou životností i šetrností k životnímu prostředí.

Spolu s rychlou digitální přípravou podkladů tak můžete v relativně krátkém čase vytvořit velké reklamní plochy, které budou mít vaši zákazníci neustále na očích – a to vše za velmi příznivé ceny vpřepočtu na velikost plochy a trvanlivost tisku.

Výhody velkoformátového tisku 

Velkoformátový tisk nabízí celou řadu výhod, které z něj činí cenný nástroj pro reklamu a vizuální marketing. Pojďme se seznámit s těmi nejhlavnějšími:.

– Velké rozměry – jistě, jde o zřejmou výhodu, přesto ji nelze neuvé Velkoformátový tisk zkrátka umožňuje docílit větší pozornosti a dosahu než kupříkladu tisk letáků.

Velkoformátové tiskoviny jsou ideální pro propagaci produktů nebo služeb na veřejných místech, jako jsou ulice, stanice metra nebo autobusy – ale i přímo na samotných vozidlech (nejen MHD) nebo výlohách, či dokonce podlahách v komerčních prostorech.

– Vysoká kvalita obrazu – i velkoformátový tisk může produkovat obrázky s vysokou kvalitou a rozlišením (pochopitelně relativně k velikosti a pozorovací vzdálenosti). To umožňuje vytvořit poutavá a atraktivní reklamní sdělení.

– Rychlost a flexibilita – velkoformátový tisk je relativně rychlý a flexibilní To umožňuje podnikům rychle reagovat na aktuální potřeby a příležitosti. Výroba tiskových produktů v krátkém čase umožňuje rychle reagovat na aktuální události nebo příležitosti.

Použití velkoformátového tisku v reklamě a marketingu 

Jak už jsme výše zmínili, potisknout lze v zásadě téměř cokoliv (materiál) téměř čímkoliv (typ inkoustu). Níže uvádíme nejzajímavější aplikace v reklamě a marketingu:

Tisk samolepek 

Pořád se pohybujeme ve světě velkoformátového tisku, máme tedy na mysli zejména polepy velkých rozměrů:

– Polepy výloh – mají široké využití a kromě samotných výloh budou dobře vypadat na jakémkoliv hladkém povrchu. Lze je potisknout jakýmkoliv motivem včetně fotorealistické grafiky a mohou mít neuvěřitelnou životnost až 10 let.

– Polepy aut – využijte reklamní plochy, za které nemusíte platit – plochy vašich vlastních vozidel. Tisk samolepek na auta se kromě rovných ploch dá aplikovat i na oblé, nebo dokonce výrazně zakřivené Polepit tak lze prakticky celé vozidlo včetně oken (pochopitelně s výjimkou čelního), na která se používají speciální děrované samolepky.

– Polepy podlah – podlaha nebo venkovní vodorovné plochy představují další ideální místa pro vaši reklamu. Velkoformátové podlahové samolepky lze vyříznout do libovolného tvaru a opatřit protiskluzovou laminací pro zvýšení bezpečnosti.

– Polepy nábytku a kanceláří – ideální, pokud chcete zaujmout originálním interiérem komerčních prostor, firmy nebo veřejné Prezentace vašich produktů, příběh firemní značky či jakékoliv grafické nebo fotorealistické motivy lze díky tisku samolepek přenést na zdi, tapety, sklo i nábytek.

Tisk plakátů 

Tisk plakátů představuje jeden z nejběžnějších způsobů použití velkoformátového tisku v reklamě. Plakáty lze použít k propagaci produktů, služeb, událostí nebo dalších sdělení. Rozlišení fotografií pro velkoformátový tisk plakátů je velmi vysoké, čímž je zaručená excelentní kvalita výsledného obrazu.

Samozřejmě lze jít v případě méně náročných projektů i opačnou cestou a zvolit ekonomické varianty tisku na běžný papír – jejich výhodou bývá kromě ceny i expresní rychlost výroby.

Tisk reklamních plachet, bannerů a roll-upů 

Bannery jsou velkoformátová reklamní sdělení a mohou být velmi efektivní pro zasažení širokého publika. Roll-upy se hodí pro každou firemní akci – snadno se používají, velmi pohodlně přenášejí a obsahují velký banner, který v případě potřeby snadno vyměníte. Tím odpadá nutnost znovu pořizovat celý roll-upový set.

Velkoformátový tisk je stále dostupnější technologií, která může být cenným nástrojem pro reklamu a marketing – od zvýšení povědomí o značce po zvýšení prodejů a návštěvnosti. Správným výběrem velkoformátového tisku a jeho použitím můžete výrazně zvýšit účinnost svých marketingových kampaní.

Zdroj foto: guruXOX / Shutterstock.com

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz