Domů     Medicína
Jak na hubnutí problémových partií?

komerční sdělení

Bříško, boky, zadeček a stehna. Partie, které ženy nejčastěji trápí a chtějí je zhubnout. Patříte mezi ně také a přemýšlíte, jak je doopravdy zhubnout? Na následujících řádcích se dozvíte, jak na to!

Problémové partie nám přidělávají vrásky na čele

Právě na bříšku, v bocích, stehnech a na zadečku se ukládá nejvíce tuku, kterého se jen obtížně zbavujeme. Možná jste už taky nějakou tu dietu vyzkoušeli, možná jste cvičili, upravili jídelníček, ale úspěch se nedostavil.

Důvod? Tyhle partie nejde hubnout samostatně, je třeba se zaměřit komplexně na celé tělo. Zásoby tuku začnou z těchto problémových partií mizet až na úplném konci, jako poslední.

Ať už tedy chcete zhubnout stehna, bříško nebo boky, musíte na to jít komplexně.

Začněte úpravou jídelníčku

Kdo chce zhubnout, ten se potřebuje dostat do kalorického deficitu. Toho se dá dosáhnout úpravou jídelníčku a navýšením fyzické aktivity. Jednoduše řečeno jde o to, abyste spálili víc kalorií, než přijmete.

V jídelníčku by neměly chybět kvalitní bílkoviny (maso, vejce, ryby, mléčné výrobky, …) a zdravé tuky (avokádo, semena, ořechy, kvalitní oleje, …), zaměřte se na nízký příjem sacharidů.

Dejte přednost komplexním sacharidům před jednoduchými cukry, konzumujte dostatek čerstvé zeleniny.

Hodně solíte? Omezte to!

Mnozí z nás se potýkají nejen s kily navíc, ale i se zavodněným organismem. Na vině je často zvýšený příjem soli. Doporučený denní příjem soli se pohybuje mezi 3 až 5 g, my často konzumujeme až dvojnásobek.

Cvičte celé tělo, ne jenom konkrétní partii

Už jsme se o tom jednou zmínili.

Ať už chcete zhubnout bříško, zadeček nebo stehna, nikdy se nesmíte soustředit jen na tu jednu konkrétní partii.

Sice si zpevníte svaly, ale nezhubnete, protože svaly pořád budou obalené tukem.

Místo sklapovaček dejte přednost dřepům, výpadům, planku a kardio cvičení v kombinaci s posilováním. Jděte si zaběhat, je jedno zda ven nebo na trenažér. Kdo má vysokou nadváhu, ten by měl začít s rychlejší chůzí.

Důležité je dosáhnout během pohybu vyšší tepové frekvence.

Nezapomínejte na pitný režim

Když nebudete dostatečně pít, nezhubnete. Dospělý člověk by měl vypít asi 2 litry tekutin denně, s fyzickou aktivitou se zvyšuje i potřebný příjem tekutin. Nepočítá se do něj ale alkohol ani káva, nejlepší je pít čistou vodu. Vyhnout byste se měli i slazeným limonádám a džusům.

Pít byste měli po menších doušcích průběžně po celý den, co přes den nestihnete, to večer nedohánějte. Odplavili byste z těla i důležité minerály a zatížili ledviny.

Víte, že tělo se skládá zejména z vody a když jí má nedostatek, řeší to zadržováním vody v těle, které už jsme jednou zmiňovali?

Najděte si i čas na odpočinek

Odpočinek často podceňujeme, nenajdeme si na něj čas, navíc spíme sotva pár hodin.

I spánek a odpočinek ale napomáhá hubnutí, tak to zkuste změnit.

Spotřeba energie se během spánku snižuje na minimum, orgány i svaly odpočívají, tělo regeneruje. Kdo spí méně než 7-9 hodin, ten musí počítat s vyšším kalorickým příjmem, zvýšenou chutí na jídlo i se zpomalením klidového metabolismu.

Související články
Bolest hlavy trápí až 85 % dospělých, častěji se objevuje u žen a více než polovina pacientů bývá do věku 45 let. Nejčastěji se bolest hlavy, která není spojena s jiným onemocněním, například virózou, projeví jako migréna či tenzní bolest hlavy. Odborníci upozorňují, že mohou mít spojitost s přetížením a změnami na trapézovém svalu. Trapézový […]
Od loňska známe celkem přesnou odpověď: U štíhlého dospělého muže vědci napočítali celkem 36 bilionů buněk, u ženy 28 bilionů a u desetiletého dítěte 17 bilionů. Zjistili i počty jednotlivých typů buněk. Do mravenčí práce s počítáním buněk se pustil tým Iana A. Hattona z Institutu Maxe Plancka pro matematiku ve vědách, který sídlí v Lipsku. Dali […]
Kdo by nechtěl být zamilovaný, cítit motýly v břiše, neustále myslet na protějšek bez nutnosti spát či jíst. I když zamilovanost netrvá věčně, protože pro tělo je velmi vyčerpávající, přináší řadu zdravotních benefitů. Po fázi zamilovanosti následuje buď přetavení vztahu v dlouhodobý, nebo rozchod. A ten pořádně bolí, protože hormony, podílející se na pocitu zamilovanosti, […]
Dnes žijeme mnohem déle než lidé před pouhými 120 lety. Velký podíl na tom mělo zejména zlepšení lékařské péče a životních podmínek. Delší život ovšem nutně neznamená více let prožitých ve zdraví. V naší společnosti se však nachází mnoho 90 a více letých, u kterých to platí. Mají zdravější životní styl, nebo se liší jejich […]
Ve svém nejmenším provedení měří 11–13 milimetrů. Je tedy tak akorát drobný, aby se vešel do trávicího ústrojí. Řeč však není o žádné bakterii, ale o unikátním vynálezu vědců z Univerzity v Novém Jižním Walesu, který dokáže tisknout efektivní náhrady tkáně přímo v lidském těle. Nový chirurgický nástroj pojmenovali u protinožců jako F3DB, což je […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz