Domů     Zajímavosti
Vývoj – nechme se inspirovat přírodou

komerční sdělení

Už v dubnu se na obrazovkách kanálu Viasat History objeví nový seriál s názvem Vývoj, který v sobě kombinuje divokou přírodu, dobrodružství s futuristickou vědou.

Dokumentární seriál, moderovaný biologem Patrickem Aryee, nás zavede do zajímavého světa biomimiker s otázkou, zda by nám jedinečné způsoby adaptace a přizpůsobení ze světa zvířat mohly pomoct s budoucími řešeními některých z našich nejpalčivějších otázek.

V pořadu se dozvíte, jakými překvapivými způsoby se zvířata po celém světě chrání a brání, tak, že na to zatím nestačí ani naše lidské nejmodernější technologie. Za dobrodružstvím se vydáme s experty, kteří ve své práci využívají ovoce lidské vynalézavosti, ať už s průzkumníky, stíhacími piloty, vědci a vynálezci, díky kterým se dostaneme k informacím o překvapivých inovacích.

Seriál využívá díla umělců ověnčených cenami Emmy, která nám dotvářejí atmosféru při odhalování skrytého génia přírodních přizpůsobení a potenciálních světů budoucnosti.

Seriál se na fascinující vynalézavost zvířat a rostlin dívá prostřednictvím šesti epizod se všeříkajícími názvy: „Prozkoumat“, „Přežít“, „Léčit“, „Chránit“, „Přesunout“ a „Obnovit“. Postupně se tak setkáme například s houbami odolnými vůči radiaci, mořskými slimáky, kteří se živí sluneční energií, takřka neporazitelnými šváby, tajemnými chobotnicemi nebo úžasnými regeneračními schopnostmi zvířat.

Postupně se dozvíme, jak se tito živočichové chrání, regenerují a léčí, zkrátka jak přežívají, a následně budou Patrick a jeho tým vždy zkoumat, jak tyto super schopnosti mohou sloužit jako inspirace našim technologickým inovacím.

Celé natáčení zabralo asi 15 týdnů a znamenalo cestování štábu po čtyřech kontinentech. Jednotlivé díly byly filmovány v Namibii, Jordánsku, Velké Británii a deseti amerických státech, od Havaje po Floridu.

Hlavní hvězda pořadu Patrick Aryee je biolog a moderátor dokumentů o přírodě. Spolupracoval na několika významných produkcích BBC, například na pořadech Attenborough – 60 let v divočině, Madagaskar nebo Zmrzlá planeta.

Na těch všech se podílel i světoznámý dokumentarista a biolog, Sir David Attenborough.

Tvůrce seriálu Vývoj Rob Sixsmith, laureát ceny BAFTA, je zase známý díky spolupráci s takovými hvězdami jako Bear Grylls, Ed Stafford a Levison Wood. Jeho nejnovější dokumentární seriál pro Netflix obletěl svět a stal se hitem v mnohých státech Asie, především v Jižní Koreji.

Dokumentární seriál Vývoj má premiéru 11.4. ve 19:00 na kanále Viasat History.

Trailer:

https://youtu.be/5mitYq6FNEA

Související články
Žijeme v době plastové jako generace „plastic people“, v barevném, naleštěném a nerozbitném. Z kdysi zázračného produktu se stává veřejný nepřítel číslo jedna. Máme se ho ale bát? „Plasty nejsou zlo. Například v medicínských aplikacích, automobilovém nebo letecké průmyslu jsou nenahraditelné. Špatnou reklamu plastům dělají jednorázové výrobky a především to, jak s nimi nakládáme…“ říká ve 27. […]
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz