Domů     Historie
Císařovna Sisi je zpět! V novém kabátě.

komerční sdělení

Slavná rakouská filmová trilogie o císařovně Sisi režiséra Ernsta Marischky, od jejíž premiéry loni uplynulo už 65 let, se dočkala dalšího remaku.

Televizní stanice Epic Drama přinese exkluzívní premiéru nového šestidílného televizního seriálu o Sisi již během vánočných svátků!

Původní trilogie proslavila herečku německo-francouzského původu Romy Schneiderovou, která se vícerým neodmyslitelně spájí s reálnou postavou Alžbety Bavorské. V nejnovějším seriálu má podobný potenciál dostat se na vrchol doposud neznáma hvězdička Dominique Devenport.

Sisi, jak Alžbětu Bavorskou nazývali, byla mladší sestrou Heleny zvané také Nené, která se původně měla v rakouském Bad Ischlu zasnoubit s rakouským císařem Františkem Josefem I. Doprovázela ji přitom kromě matky právě Sisi, která se při rybaření nedaleko císařského zámku náhodou seznámila s císařem.

Oba se do sebe zamilovali na první pohled a zásnuby nakonec dopadly úplně jinak, než jak si veškeré příbuzenstvo původně představovalo.

Nová série se kromě Rakouska natáčela i v Litvě, Lotyšsku a v Maďarsku a soustředila se na Alžbětino mládí. Na její seznámení a milostnou aférku s císařem, její pokusy zapadnout do rigidního rakouského dvora i její neustálou konfrontaci s tchyní, arcivévodkyní Žofií Bavorskou.

Mladá Alžběta se na dvoře nakonec prosadila i jako manželka, i jako matka, a dokonce se jí dařilo i na diplomatickém poli, když v roce 1867 do značné míry přispěla k mírumilovnému vytvoření Rakousko-Uherské monarchie.

Štáb se při tvorbě seriálu soustředil nejen na historickou přesnost, ale také na prostředí a kostýmy, které měly dokonale odpovídat druhé polovině 19. století. Přesto se nejedná jen o nějaké prosté dobové drama, ale právě v postavě Sisi je zde přesah i do dnešní doby.

Sebevědomá, moderní žena, jakou postava císařovny Alžběty Bavorské je, se zabývá tématy jako rodinná láska, nezávislost, sebeuvědomění a svobodná vůle.

Tvůrci se slovu „remake“ přirozeně brání, ač se srovnání s verzí s Romy Schneiderovou přímo nabízí. Nemá se jednat jen o další převyprávění již mnohokrát vyprávěného příběhu. Přestože některé situace musely být zobrazeny jako fikce, už z toho důvodu, že v reálu u těchto situací kromě hlavních aktérů nikdo nebyl, byla zde ze strany tvůrců velká snaha o historickou přesnost.

Podle producenta Andrease Gutzeita nová představitelka hlavní role Dominique Devenport verzi Sisi s Romy Schneiderovou sama ani neviděla; prý k tomu nebyl kvůli „novému a čerstvému pojetí“ důvod.

Sama herečka se k roli dostala úplnou náhodou. Byla právě s kamarádem na pivu v Mnichově a zmínila se mu, že cítí určité propojení s císařovnou Sisi. Neuvědomila si ale, že tento kamarád měl druhý den setkání s castingovou režisérkou nového seriálu. Řekl jí o ní a režisérka vzápětí zavolala.

Dominique Devenport je na Sisi sympatické, že přestože bylo jejím úkolem „jen“ rodit děti a reprezentovat, našla způsob, jak si zajistit právo i na svůj soukromý život. Dominique se svěřila i s tím, jak jí pomáhaly lépe pochopit její roli i samotné kostýmy.

Například to, jakým způsobem ji omezovaly třeba v samotném dýchání. Sisi podle ní byla pod neustálým tlakem, protože se už v mladém věku ocitla v prostředí, které bylo plné omezení. Musela být velmi osamělá, protože její manžel byl nejprve reprezentant a až potom manžel.

Nám se tak ukazuje reálnější představa o životech princezen, královen a císařoven na zámcích či palácích, které se mnohdy podobaly spíše životům ve zlatých klecích.

Sisi vypráví příběh mladé, sebevědomé dívky, která se z této zlaté klece dokázala vymanit a stala se jednou z nejpopulárnějších ikon svého věku v celé Evropě.

Její příběh v novém kabátě mohou diváci sledovat na televizním kanálu Epic Drama od 26.12.ve 21:00 v seriálu Sisi.

Trailer: 

https://youtu.be/X_SXnVvawTs

Související články
V lokalitě Cañada Seca na západě Argentiny objevili vědci hrob, který vedle koster nejméně 24 lidí obsahoval i částečnou kostru vyhynulého druhu lišky. Zkoumání naznačují, že byla zřejmě oblíbeným „domácím“ mazlíčkem, proto se jí dostalo pocty být pohřbená spolu se svými „páníčky“. Naleziště, nacházející se asi 210 kilometrů jižně od argentinského města Mendoza, bylo objeveno […]
Zhruba 5200 let staré Ötziho přírodně mumifikované tělo bylo nalezeno roku 1991 v Ötztalských Alpách, odtud pochází jeho jméno. Je nejstarší známou evropskou, přírodně zachovanou, mumií, která nabízí nebývalý pohled na Evropany doby měděné. Nyní se vědci zaměřili na zkoumání jeho tetování a techniky, pomocí které vznikla. Ötzi měřil kolem 160 centimetrů a vážil asi […]
Včera, 8. dubna 2024, bylo možné pozorovat úplné zatmění Slunce v Mexiku, Spojených státech a Kanadě. Podle všeho byli už dávní Mayové schopni předvídat tento jev, který pro ně představoval umírání slunečního boha, a přijmout opatření, aby nenastal konec světa. Zatmění Slunce je astronomický jev, který nastane, když Měsíc vstoupí mezi Zemi a Slunce, takže […]
Nový archeologický výzkum, jenž probíhá v ruinách starořímského města Pompeje, které roku 79 zničila erupce sopky Vesuv, odhalil také několik domů, které byly v době výbuchu sopky v rekonstrukci. To vědcům umožnilo seznámit se se stavebními postupy, které Římané používali. Možná bychom se jimi měli nechat inspirovat… Starořímské město Pompeje se nacházelo v Neapolském zálivu. […]
Mělo „srdce“ z kamene, a svou rozlohou předčilo i starověký Řím. Vynikalo totiž majestátními stavbami, důmyslným obchodem i nerostným bohatstvím. Dnes je považováno za kolébku dávné moudrosti, která však na své rozluštění stále ještě čeká. Civilizace, která zde v klasickém období sídlila, totiž představuje pro archeology a vědce těžší oříšek než Mayové. Její jazyk nám […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz