Domů     Medicína
Zbavte se stresu a dopřejte si klidný spánek díky kvalitní matraci

komerční sdělení

Nepřítelem kvalitního spánku je stres. Pracujete dlouho do noci, přemýšlíte o práci i když se v noci ukládáte ke spánku, a o práci se vám také zdá? Jelikož spánek je základem dobrého dne, je jeho dostatek a kvalita důležitá.

Zatočte se stresem, přetvořte svoji ložnici v oázu klidu, bezpečí a pohodlí, a užívejte si zasloužený noční odpočinek.

Kvalitní matrace přináší kvalitní spánek

Žádná jiná investice se vám tolik nevrátí, jako investice do kvalitní matrace.

Spánek na nekvalitní matraci je nejenom nepohodlný, ale navíc vám může způsobit i zdravotní problémy. Pořiďte si takovou matraci, na které budete spát jako miminko, a která vás nebude nikde tlačit..

Před nákupem se vyplatí navštívit prodejny s kvalitními matracemi a vyzkoušet matrace Curem, které jsou vyráběny technologií nástřiku pěny.

Díky této technologii a speciální líné pěně CurefoamTM se vašemu tělu přizpůsobí tak dokonale, že navodí pocit stavu beztíže.

Zdroj obrázku: Billion Photos / Shutterstock.com

Velikost postele ovlivňuje kvalitu spánku

Na kvalitní spánek má vliv také velikost vaší postele. Pokud máte malou postel, ze které vám v noci koukají nohy, je pochopitelné, že se ráno probouzíte nevyspalí. Ale i velká postel může být někdy nevhodná.

Spíte-li na příliš velké posteli, ve které se cítíte ztraceni, může se to projevit na vašem spánku, a tento pocit nejistoty vám může bránit v uvolnění.

Zamyslete se tedy nad tím, jak se ve své posteli cítíte.

Je-li moc malá, pořiďte si větší.

A je-li naopak moc velká, pořiďte si dekorační polštáře a deky, kterými postel opticky zmenšíte.

Proč nemůžete v noci usnout?

Nejčastější příčinou nespavosti je stres. Je totiž dobře známo, že spánek a stres nejdou dohromady. Pokud dlouho do noci ležíte v posteli, a kvůli stresu nemůžete usnout, snažte se zlepšit prostředí své ložnice.

Před tím, než ulehnete do postele celou místnost důkladně vyvětrejte. Poté místnost zatemněte, a bydlíte-li v rušné oblasti, využijte také špunty do uší.

Zdroj obrázku: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Nepracujte dlouho do noci

Splňuje-li vaše ložnice výše zmíněné trio, je v ní tma, dobře vyvětráno a klid, možná bude na vině vaší nespavosti jiný faktor, kupříkladu práce v noci. Ta má totiž na lidský organismus špatný vliv a dokáže obrátit biorytmus člověka naruby.

V noci se nám totiž přirozeně tvoří v těle hormon melatonin, někdy také nazývaný hormon spánku.

Díky němu začínáme být ospalí s příchodem tmy a nemáme problém usnout. Pokud je to tedy jen trochu možné, snažte se v noci nepracovat, a místo toho ulehnout do posteli v okamžiku, kdy na sobě začnete pociťovat únavu.

Ukliďte si a nechte energii volně plout

Dalším důvodem, proč vám může usínání činit potíže, může být to, že vaše ložnice připomíná tajnou skrýš. Využíváte ložnici jako místnost, do které odložíte vše, co nemáte kam dát? Tak takhle ne. Ložnice je místo, kam si jdete odpočinout a nabrat energii. Není to místo, na kterém máte zakopávat o stohy krabic s nepotřebnými věcmi.

Nadbytek věcí a nepořádek v ložnici váš může okrádat o spánek. Vrhněte se tedy do úklidu a veškeré nepotřebné věci nemilosrdně vyhoďte nebo věnujte na charitu. Prostor ložnice by měl být uklizený bez zbytečností. A ani místo pod postelí nevyužívejte jako odkládací prostor.

Tím byste totiž bránili cirkulaci energie, která potřebuje místností volně plout, alespoň tak to tvrdí feng šuej.

Několik tipů pro lepší usínání

Splňujete-li všechny body, máte uklizenou ložnici, pravidelně v ní otvíráte okna, nepracujete dlouho do noci, ale stejně nemůžete v noci usnout? Místo toho, abyste si lámali hlavu nad tím, jak usnout, vyzkoušejte meditační a relaxační cvičení.

Některé techniky můžete aplikovat i při náročných každodenních situacích, a s jejich pomocí snížit stres a napětí.

Spánek je základní lidskou potřebou. Udělejte tedy vše proto, abyste si každou noc dopřáli kvalitní a ničím nerušený spánek.

Související články
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Bolest hlavy trápí až 85 % dospělých, častěji se objevuje u žen a více než polovina pacientů bývá do věku 45 let. Nejčastěji se bolest hlavy, která není spojena s jiným onemocněním, například virózou, projeví jako migréna či tenzní bolest hlavy. Odborníci upozorňují, že mohou mít spojitost s přetížením a změnami na trapézovém svalu. Trapézový […]
Od loňska známe celkem přesnou odpověď: U štíhlého dospělého muže vědci napočítali celkem 36 bilionů buněk, u ženy 28 bilionů a u desetiletého dítěte 17 bilionů. Zjistili i počty jednotlivých typů buněk. Do mravenčí práce s počítáním buněk se pustil tým Iana A. Hattona z Institutu Maxe Plancka pro matematiku ve vědách, který sídlí v Lipsku. Dali […]
Kdo by nechtěl být zamilovaný, cítit motýly v břiše, neustále myslet na protějšek bez nutnosti spát či jíst. I když zamilovanost netrvá věčně, protože pro tělo je velmi vyčerpávající, přináší řadu zdravotních benefitů. Po fázi zamilovanosti následuje buď přetavení vztahu v dlouhodobý, nebo rozchod. A ten pořádně bolí, protože hormony, podílející se na pocitu zamilovanosti, […]
Dnes žijeme mnohem déle než lidé před pouhými 120 lety. Velký podíl na tom mělo zejména zlepšení lékařské péče a životních podmínek. Delší život ovšem nutně neznamená více let prožitých ve zdraví. V naší společnosti se však nachází mnoho 90 a více letých, u kterých to platí. Mají zdravější životní styl, nebo se liší jejich […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz