Domů     Zajímavosti
Molekulární vodík je šancí pro zdraví, ale také investice

komerční sdělení

Kde hledat místo pro správnou investici? Při pátrání po tajemstvích zdravého života, krásy a dlouhověkosti narazíte na mnoho křivolakých cest a zákoutí. Ale co se takhle zastavit a trošku porozhlédnout po těch přímých a jednoduchých?.

Už jste zaregistrovali efekt molekulárního vodíku? Jeho perspektiva slibuje mohutný rozmach. O tom hovoří David Maršálek, ředitel a zakladatel, a Květoslav Chytil, finanční ředitel, z firmy H2 World Health & Beauty Company s.r.o., která se zabývá jeho globální distribucí i edukací o jeho přínosu.

David Maršálek, ředitel a zakladatel H2 World Health & Beauty Company

Co je molekulární vodík a jak funguje pro praktické každodenní užití v domácnosti, v čem je jeho největší přínos?

Maršálek: Molekulární vodík je selektivní antioxidant, který v těle pohlcuje volné radikály, způsobující člověku záněty a podobně, a zároveň je to katalyzátor v těle. Takže všemu, co do těla patří a prospívá mu, urychlí účinnost.

Tedy skvělý pomocník do každé domácnosti včetně domácích mazlíčků. Aktuálně ho dodáváme v zajímavých produktech, tabletách H2 Forte a H2 Dent Care, který zajišťuje komfortní zubní hygienu. Používám je a tak mohu sledovat pozitivní účinky sám na sobě.

Jak funguje aktuálně společnost H2 World Health Beauty Company s.r.o., čím se přesně zabývá, jakou má strukturu?

Maršálek: Společnost H2W patří do skupiny Molecular Hydrogen Company (MHC) a zabývá se především zajištěním globální distribuce výrobků a služeb na bázi molekulárního vodíku.

Je důležité zmínit, že součást skupiny tvoří také výrobní společnost H2 Pharm s.r.o., která zkoumá, vyvíjí a vyrábí inovativní produkty s molekulárním vodíkem ve farmaceutické kvalitě. Dále ještě investiční společnost Molecular HydroGEN Investment Group a.s., která zajišťuje finanční zdroje napříč skupinou.

Do našeho portfolia patří edukativní společnost European Institute for Molecular Hydrogen Therapy, která sdružuje odborníky přes molekulární vodík po celém světě již mnoho let. Snaží se tuto problematiku přiblížit jak odborné, tak laické veřejnosti pořádáním konferencí a podobně.

V týmu máme kromě šestičlenného managementu celkově okolo padesáti lidí a stále rosteme.

Jaké má firma celosvětové ambice?

Maršálek: Naše skupina má globální ambice ve výrobě a distribuci našich produktů, ale také nabídce našeho know-how v podobě služeb v oblasti lázeňství, zdravotnictví, zemědělství, sportu a veterinářství.

Jsem pevně přesvědčen, že molekulární vodík a jeho účinky brzy objeví všichni. To bude také náš úkol.

doc. PhDr. Michal Botek, Ph.D. z Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého

Proč je teď zajímavé investovat do molekulárního vodíku?

Maršálek: Obecně investice do projektů, které mají pozitivní environmentální dopad na tuto planetu a vycházejí z přírody, by měly mít neoddiskutovatelné místo v portfoliu každého investora.

Chytil: Je potřeba také zmínit, že molekulární vodík je jednou z hlavních priorit tzv. Green Dealu, na kterém se dohodly všechny země Evropské unie a budou je hojně podporovat. Jsme a budeme toho chtít být součástí, neboť to bude téma nejenom každého jednotlivce, ale celých skupin, zemí nebo měst.

Určitě jste již zaznamenali zprávy o vzniku prvních vodíkových čtvrtí, měst a tzv. vodíková údolí budou využívat našich vodíkových technologií včetně produktů a služeb.

Reprezentační plavec Pavel Janeček

Jaké projekty se aktuálně připravují a v jakém jsou konkrétně stavu?

Maršálek: Naše plány se nám daří naplňovat také prostřednictvím spolupráce s významnými univerzitami. Jen namátkou uvedu pár projektů: s Fakultou tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci probíhá výzkum inhalace molekulárního vodíku na sportovcích s post-covidovými zdravotními problémy.

S Ústavem experimentální medicíny Akademie věd ČR spolupracujeme na dvouletém projektu v oblasti vodíku a jeho působení na plíce. Tím, že molekulární vodík pomáhá také rostlinám, rozběhli jsme s Vysokou školou báňskou dva projekty, zkoumající jeho účinnost na aquaponické a hydroponické pěstování rostlin.

Máme toho ještě mnohem víc. Molekulární vodík je podle nás zásadní téma!

Jaká je perspektiva vytvoření investičního fondu?

Chytil: Společnost H2W se již etablovala na českém a slovenském trhu, vznikla v roce 2017 a každý rok obratově roste. Pro rychlejší růst jsme také využili investorské peníze a to desítky milionů korun.

Vzhledem k tomu, že počet investorů, kteří se zajímají o vodík, dynamicky roste, rozhodli jsme se připravit celou řadu investičních příležitostí. A to nejen pro drobného investora, ale také pro významné investiční skupiny, které jsou připravené diverzifikovat svá investiční portfolia o tato tzv. ESG témata.

V investiční společnosti Molecular HydroGEN Investment Group máme připravený veřejný prospekt s ČNB v celkové výši 375 milionů Kč, řešíme významný kapitálový vstup do skupiny a v neposlední řadě uvažujeme intenzivně o vytvoření investičního fondu.

Projektů v naší oblasti využití molekulárního vodíku máme mnoho, jsme tedy připraveni zhodnocovat také externí zdroje financování. Zkušenosti našich stávajících investorů jsou velmi pozitivní a stáváme se klidným investičním přístavem v této nelehké době.

Kdy mohou investoři čekat reálné hmatatelné zhodnocení investic?

Chytil: Investoři, kteří již investovali, dostávají své výnosy pravidelně, někteří své původní investice zvyšují. Pro větší investory již připravujeme investiční fond, případně podfond.

Věřím, že zaujmeme významnou pozici v oblasti zelených investic. Pro investory ale i pro naši skupinu to bude velmi zajímavý rok.

Související články
Necelých 100 dní do XVII. všesokolského sletu, největší sportovně-společensky-kulturní události roku na našem území, Česká obec sokolská oficiálně oznámila spuštění prodeje vstupenek na hromadné skladby. V rozmezí 200 až 700 korun na den budou k zakoupení od 1. dubna a očekává se, že se hlediště Fortuna Areny zcela zaplní. Ulicemi Prahy už teď jezdí speciální sletová tramvaj […]
Budoucnost se dá předpovídat mnoha způsoby – s pomocí křišťálové koule, kyvadla nebo kávové sedliny. V italské metropoli však již několik staletí spoléhají na ampulky s krví… Jmenoval se Januarius (272–305) a zastával funkci biskupa ve městě Benevento. Přibližně roku 305 však byla jeho duchovní pouť násilně ukončena. Legendy praví, že byl za vlády císaře […]
Pokud jste v nedávné době surfovali na vlnách internetu, mohla vás zaskočit zpráva, že vanilkové aroma již dávno není tím, čím bývalo. Do výrobní rovnice totiž měli vstoupit bobři… A to konkrétně s látkou kastoreum, která však člověku není tak úplně neznámá. Pro různé účely ji totiž více či méně využíval přes 2000 let. Je […]
Dvě třetiny Čechů věří, že se válka na Ukrajině protáhne na několik let. Ještě před rokem si přitom skoro polovina obyvatel myslela, že ruská invaze potrvá do konce roku 2023. Data z průzkumu veřejného mínění společnosti CEPER ukazují, že se podíl respondentů přesvědčených o dlouhodobé válce na Ukrajině oproti stavu před rokem zvýšil v 9 z 12 […]
Už jsme zažili několik sexuálních revolucí, ta nadcházející a přicházející ale poprvé bude mít nádech tak trochu „umělého sexu“. Podle expertů se během 15–20 let stanou běžnou součástí sexuálního života roboti určení na sex – sexboti. Využívat je budou muži i ženy, a to nejen svobodní, ale i manželské páry. Lidé s nimi budou podle […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz