Domů     Zajímavosti
Trendy obočí pro rok 2021: Zůstaňte s námi ve hře!⁣⁣⠀

komerční sdělení

Trendy obočí se nemění tak často jako líčení, účesy nebo oblečení. To na druhou stranu neznamená, že se nemění nikdy. Právě proto byste neměly ignorovat módní tendence týkající se úpravy obočí, vždyť hraje důležitou roli ve vnímání atraktivity obličeje.

Mnoho vizážistů je dokonce přesvědčeno, že obočí je základem krásné tváře..

Pro správnou volbu doporučujeme přečíst si náš článek, ve kterém si probereme, jaké obočí je v módě.

Mýdlové obočí ⁣⁣

Jedná se především o techniku ​​úpravy obočí, která umožňuje dosáhnout efektu zafixovaného obočí. Podstatou této techniky je vytvoření textury a dodání objemu. K dosažení takového výsledku lze použít suché mýdlo:

na kulatý štěteček namočený ve vodě naberte mýdlo a pak pečlivě vyčešte obočí směrem nahoru. Mýdlo dodá chloupkům objem a zároveň fixuje tvar obočí: má stejně skvělý účinek jako velmi populární gel na obočí.

Mokré obočí

Lesklý efekt nevyjde z módy ani v roce 2021. Nyní by se měla lesknout nejen pokožka obličeje, ale i obočí! Dosáhnout tohoto efektu navíc můžete velmi jednoduše. Stačí na chloupky v několika vrstvách nanést transparentní fixační gel.

A pamatujte si, že mokrý efekt vypadá zvlášť dobře na hustém tmavém obočí. Této techniky by si měly povšimnout nejdřív brunetky, ale dát obočím tmavší barvu neuškodí ani ostatním ženám. Pomůže vám v tom kvalitní barva na obočí.

Rovné obočí

V tomto případě je důležité vzít v úvahu kontury a rysy obličeje. Rovné obočí je vhodné pro ty, které mají jemné rysy, oválný nebo mírně protáhlý obličej a velké oči. Pokud máte kulatý obličej, široké čelo a úzké oči, rovné obočí zatíží váš pohled a přidá na věku.

Jemně tónované obočí ⠀

Obecně se předpokládá, že obočí může být tmavší/světlejší než vlasy pouze o 1-2 tóny, ale nejnovější trendy jdou občas proti tomuto pravidlu. Nyní si tak lze stále častěji všimnout kontrastního obočí. V roce 2021 vizážisté doporučují změnit přístup a neztmavovat odstín svého obočí, pokud to opravdu nepotřebujete.

Nemělo by být příliš zdůrazněno, například světlovlasým dívkám se doporučuje, aby si zvolily relativně světlé odstíny. Pozor si dejte nejen na korekci tvaru obočí, ale také na upravenější vzhled.

Závěrem se pokusíme shrnout hlavní tendence roku 2021 týkající se úpravy obočí:

Abyste byly trendy, nemusíte kreslit nové obočí

Obočí dokonalého tvaru s efektem ombré vyšlo z módy

V módě je obočí přirozeného tvaru

Barva se volí v závislosti na odstínu vlasů

Použijte pouze průhledný gel, pokud máte tmavé a husté obočí

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
Tuto otázku si položili vědci z Friedrich Alexander Universität v Německu a hledali na ni odpověď. Zkoumání podrobili chemikálie obsažené v tělesném pachu, jejichž koncentrace se liší u kojenců a dospívajících. Malé děti voní rodičům příjemně, jako květiny, zato při zachycení tělesného pachu puberťáků, kteří nepoužili deodorant, sebou nejeden rodič trhne a nakrčí nos. V […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz