Domů     Technika
Hraní her je pro generaci Z oblíbený způsob relaxace. Částečně si tak nahrazuje osobní kontakt s přáteli, který teď není možný

komerční sdělení

Generace Z či internetová generace je společný název pro skupinu lidí, kteří se narodili od poloviny 90. let 20. století do roku 2012. Odhaduje se, že tato skupina zahrnuje více než dvě miliardy1 mladých lidí a všichni mají jedno společné.

Jsou první, kdo se narodili ve zcela digitálním věku. Neznají dobu bez internetu, bez aplikací a bez možnosti okamžité online komunikace s ostatními lidmi, což je pro ně v tuto chvíli obrovskou výhodou.

Do online světa se totiž kvůli omezením spojeným s koronavirovou pandemií přesouvají nejen vzdělávací a pracovní aktivity, ale také trávení volného času. Výrobci hardwaru jako například Lenovo se proto snaží uživatelům vyjít co nejvíce vstříc a přichází na trh s herními počítači, které jsou nejen vynikajícími společníky ve volných chvílích, ale bez problému je lze využít i při práci nebo při studiu.

Členové generace Z jsou často nazýváni jako soběstační digitální domorodci, jelikož se bez problému zvládnou socializovat, učit i bavit v digitálním světě. Hranice mezi jejich offline a online životem se v řadě případů stírají až do té míry, že jsou pro ně téměř nerozeznatelné.

Uzavření škol, zrušení zájmových kroužků a omezené kontakty s přáteli na ně sice dopadají stejně jako na každého z nás, ale umí se s touto složitou situací vypořádat po svém a ještě z ní pro sebe ve volném čase vytěžit maximum.

K nejčastějším věcem, které si tito mladí lidé v současné době kupují online, patří videohry, knihy

a oblečení2. Hraní her totiž patří k jejich oblíbenému způsobu relaxace3, která jim umožňuje uniknout od stresu. A jsou to právě multiplayerové počítačové hry, které mají od zábavy ve volném čase přesah až k interakci s přáteli, která je zvláště v dnešní době důležitá.

Hry tak mohou alespoň částečně nahradit osobní kontakt, který teď není možný. Jenže aby mohl člověk uspět mezi více hráči, potřebuje už pořádné zařízení s odpovídajícím výkonem. Nikdo nechce prohrát hned první bitvu nebo zůstat kilometry pozadu za ostatními jen kvůli zastaralé technice.

Stvořen pro výhru v každé hře

Lenovo jako jeden z předních výrobců počítačů a dalších elektronických zařízení investuje nemalé prostředky do vývoje právě v herním segmentu. Se svojí herní řadou Legion potěšilo již mnoho vášnivých hráčů, kteří v zápalu boje opravdu neradi dělají kompromisy.

Příkladem za všechny je model Lenovo Legion 5, který přináší vysoký výkon pro hráče každé úrovně, disponuje procesory AMD Ryzen 4000, grafikou NVIDIA GeForce a volitelným SSD diskem.

Výhodou notebooků Lenovo Legion je i to, že nemusí sloužit jen jako herní zařízení. Svůj špičkový výkon nedávají navenek nijak okázale najevo, naopak díky svému minimalistickému designu působí nenápadným byznysovým dojmem, takže je lze bez problému využít i při práci nebo při studiu.

Lenovo Legion 5 v tomto ohledu není výjimkou. Zároveň je vybaven přelomovým systémem chlazení, který zvládne jakoukoliv zvolenou konfiguraci.

Lenovo Legion 5 byl jednoduše stvořen pro výhru v každé hře. S aplikací Lenovo Vantage for Gaming si skvělý herní zážitek může užít úplně každý, jelikož lze nastavení ovládat na jednom místě. Uživatel si může zvolit režim vysokého výkonu pro aplikace, hry a jejich automatickou kalibraci, přetaktovat procesor a grafiku a využít tak naplno všechnu paměť pro maximální snímkovou frekvenci, přepnout na tichý režim pro úsporu baterie, nebo zvolit režim balance pro normální použití.

Zdroje:

1 Gen Z and Gen Alpha Infographic Update – McCrindle

2 Generation Z – New insights into the mobile-first mindset of teens, slide č. 16

3 MARKETING TO GEN Z: INCL IMPACT OF COVID-19 US, MAY 2020, str. 42

Související články
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz