Domů     Historie
Milostný trojúhelník v době války o strategický Singapur
Martin Macourek 4.3.2021

Milostné trojúhelníky jsou námětem mnoha filmů, ona chce jeho, on nechce ji, protože chce jinou a ta jiná zase…však to známe. Téma, které producentům a filmařům dává dost příležitostí k nečekaným zvratům, napětí a brnkání na nervy divákovi.

 Minisérie Sevření Singapuru, kterou uvede seriálový kanál Epic Drama je v určitých ohledech trochu jiná.

Jde o filmovou adaptaci románu J.G.Farrella, který je zasazen do exotického prostředí v dobách kolonizace, na začátku Druhé světové války. Britové ovládající Singapur zatím nemají tušení o japonské invazi do města, nebo chcete-li do Singapurské republiky a žijí prozatím relativně poklidným životem.

Hlavní postava seriálu Matthew Webb (Luke Treadaway) je členem aristokratické rodiny a poté, co byl jeho otec zbaven svéprávnosti, musel převzít spousty obchodních aktivit svého otce. Ten byl obchodním partnerem bohatého a manipulativního gumárenského barona Waltera Blacketta (David Morrisey), který však nechce přijít o svůj vliv a moc a mladý a idealistický mladík pro něj představuje hrozbu.

Ideálním řešením by bylo manželství mladého Matthewa s Walterovou dcerou Joan (Georgia Blizzard). Začíná tak nadbíhání a svádění mladého muže, jenže ten se mnohem víc zajímá o jinou ženu, záhadnou čínskou dámu Veru Chiang (Elizabeth Tan).

Vše se ale změní, když do země dorazí japonská armáda, která si chce podmanit Brity ovládaný Singapur a dostat se tak do blízkých zemí bohatých na ropu.

Kromě samotného příběhu se můžete těšit na zajímavé herce a také filmové exteriéry. Hlavní hrdiny doplní v dalších rolích známí herci Charles Dance, Ed Birch, Colm Meaney či Jane Horrocks. Patronátu nad scénářem a produkcí se ujal britský scenárista a dramatik Christopher Hampton, který nejvíce proslul scénářem k filmu Nebezpečné známosti.

Jelikož se Singapur za posledních 80 let hodně změnil, nebylo tam možné tam natáčet dobový seriál a tak za exteriéry posloužily exotické lokality Kuala Lumpur a Penang. Výprava na vizuálech nešetřila a pro autentičnost udělala maximum, což dokládá například použití originálních japonských tanků a bojových letadel.

Láska na válečném pozadí projde velkou zkouškou a mnohé bude třeba obětovat. A nejde jen o lásku, ve hře je i konec koloniálních privilegií. Jak to celé dopadne? Odpověď nabídne seriál Sevření Singapuru od neděle 7. března ve 21:00 na Epic Drama.

Trailer: 

https://youtu.be/aGl1fOf-HtE

 

Související články
Těžké dělostřelectvo a kulomety způsobují zranění dosud nevídaná. Šrapnely odtrhávají kusy tváře. Jedovaté plyny poškozují tkáně. I „obyčejný“ požár nadělá pořádnou paseku… Zdá se, že osudem znetvořených vojáků je dožít v ústraní a zahalení. Pak ale přichází lékař, který jim navrátí naději. Objev anestezie, sepse a dezinfekce v 19. století spustily skutečný rozvoj v oblasti plastické chirurgie. Tohle […]
Svatý Vojtěch, který pocházel ze slavného rodu Slavníkovců, jež bojovali s Přemyslovci o český trůn, byl druhým pražským biskupem a prvním českého původu. Unikl vyvraždění Slavníkovců, aby byl zabit na misii v Prusku. Nyní se mezinárodnímu týmu podařilo zrekonstruovat jeho tvář. Vojtěch, který je v zahraničí známý pod svým biřmovacím jménem Adalbert, se narodil kolem […]
Avaři, kočovníci mongolského původu, byli zřejmě příčinou vzniku Sámovy říše na našem území. O jejich životě se toho však mnoho neví. Genetické zkoumání ostatků z jejich pohřebišť na území dnešního Maďarska, za kterým stála česká vědkyně Zuzana Hofmanová, tak nyní odhaluje taje avarské společnosti. Zuzana Hofmanová, která působí v Ústavu archeologie a muzeologie Filozofické fakulty […]
V lokalitě Cañada Seca na západě Argentiny objevili vědci hrob, který vedle koster nejméně 24 lidí obsahoval i částečnou kostru vyhynulého druhu lišky. Zkoumání naznačují, že byla zřejmě oblíbeným „domácím“ mazlíčkem, proto se jí dostalo pocty být pohřbená spolu se svými „páníčky“. Naleziště, nacházející se asi 210 kilometrů jižně od argentinského města Mendoza, bylo objeveno […]
Zhruba 5200 let staré Ötziho přírodně mumifikované tělo bylo nalezeno roku 1991 v Ötztalských Alpách, odtud pochází jeho jméno. Je nejstarší známou evropskou, přírodně zachovanou, mumií, která nabízí nebývalý pohled na Evropany doby měděné. Nyní se vědci zaměřili na zkoumání jeho tetování a techniky, pomocí které vznikla. Ötzi měřil kolem 160 centimetrů a vážil asi […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz