Domů     Technika
Proč investovat do průmyslového robota

komerční sdělení

„Universal“ v češtině znamená „univerzální“. Toto slovo nejvíce popisuje rozsah aplikací pro kolaborativní roboty poskytované Universal Robots. Tato zařízení lze implementovat prakticky v každém podniku a v každém průmyslovém odvětví a co je důležité, zvládne to každý zaměstnanec závodu.

Roboti Universal Robots mají uživatelské rozhraní ve 20 jazycích. Tyto stroje jsou používány v mnoha oblastech průmyslu.

Snadné programování

Mnoho podnikatelů se potýká s problémem zvýšených nákladů na automatizaci výrobních linek pomocí robotů, který souvisí s nutností zajistit další programátorské pracovníky. Spolupráce robotů může v tomto ohledu pozitivně překvapit.

Patentovaná technologie umožňuje operátorům bez jakýchkoli zkušeností s programováním rychle nastavit a obsluhovat roboty pomocí intuitivní 3D vizualizace. Jednoduše nasměrujte robotické rameno na požadované body trajektorie nebo vše nastavte na dotykové obrazovce.

Díky tomuto jednoduchému řešení lze dobu typické implementace robotu zkrátit na pouhých několik hodin.

Ekonomika, flexibilita a bezpečnost

Jakmile je robotické rameno naprogramováno, lze jej stejně snadno přemisťovat a přeprogramovat na nové úkoly a jeho konstrukce minimalizuje riziko výrobních prostojů. Díky modulární konstrukci jej lze rychle a snadno opravit v případě poruchy nebo poruchy.

Výhodou je také bezpečnost spolupracujících robotů. Spolupracující roboti mají zabudovaná ochranná opatření, takže je lze ve většině případů použít ve výrobě bez dalších ochranných krytů. Hodně záleží na způsobu instalace a použitém uchopovacím hardwaru.

Náklady na nákup kolaborativních robotů Universal Robots se vrátí v průměru po 190 dnech.

K čemu lze využít roboty a robotické rameno

Kolaborativní roboti mohou být užiteční ve většině výrobních společností. Vedou si dobře, mimo jiné s činnostmi, jako je vyzvedávání a umisťování předmětů, leštění, vstřikování, řízení CNC, balení a paletizace, kontrola kvality, montáž, šroubování, laboratorní testování, lepení a svařování. Zde je několik příkladů oblastí použití těchto robotů.

Robotické rameno brousí a leští i zakřivené a nerovné povrchy. Přítlačnou sílu lze nastavit, což zaručuje dokonalé výsledky. S jeho pomocí můžete zvýšit efektivitu lepení, dávkování a svařování, například kontinuálním dávkováním a vstřikováním přesně stejného množství materiálu a svařováním s nejvyšší přesností.

Související články
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz