Domů     Technika
Siemens představil ultra výkonnou dobíjecí stanici
Pavel Polcar 21.1.2021

Společnost Siemens Smart Infrastructure představila novou ultra výkonnou dobíjecí stanici Sicharge D. Je vhodná pro provoz na tranzitních tazích i ve městě, na parkovištích či u nákupních center. S maximální účinností až 96 %, škálovatelným dobíjecím výkonem a dynamickým sdílením výkonu patří Sicharge D k nejvýkonnějším zařízením na trhu.

Rozšiřitelnost, modularita a dynamické dobíjení jsou směrem, kterým se Siemens u dobíjecích stanic vydal. Našim zákazníkům připravujeme dobíjecí infrastrukturu, která dokáže reagovat na zvýšenou potřebu dobíjení elektromobilů nebo požadavky na vyšší rychlosti dobíjení,“ uvedl Martin Šilar, koordinátor aktivit pro elektromobilitu v Siemens, s.r.o.

Současně se jedná o jednu z nejvýkonnějších ultra výkonných dobíjecích stanic na trhu.“.

Maximální účinnost

Účinnost až 96 % zajistí, že Sicharge D dobije automobil s využitím téměř veškeré dostupné energie. Pro provozovatele to znamená především nižší provozní náklady. Zařízení je navíc navrženo tak, aby splňovalo budoucí technické vývojové trendy:

přestože dobíjecí kapacita většiny elektromobilů je dnes stále ještě omezena, v budoucnu budou elektromobily schopny pracovat s vyšším napětím. Proto Sicharge D nabízí rozšiřitelný dobíjecí výkon až na 300 kW a podporuje napětí od 150 do 1 000 V a proud až 1 000 A. To umožňuje maximální zátěž pro vozidla s napětím 800 V i dobíjení při nižším napětí (350-400 V), které je obvyklé zejména u dnešních elektromobilů.

Přes rostoucí počet elektrických vozidel zůstávají investice do infrastruktury související s elektromobilitou poměrně náročným úkolem. Proto Sicharge D nabízí rozšíření stanice až o dva externí výdejové terminály, což umožňuje plánovat investice podle potřeb elektromobilního trhu.

Standardní konfigurace má dvě DC zásuvky a jednu AC zásuvku zabudovanou v kompaktním designu, který výrazně usnadňuje instalaci.

Kombinace nového

Nová dobíječka kombinuje všechny uvedené funkce s dynamickým paralelním dobíjením. Nová technologie znamená, že bere ohled na individuální požadavky každého připojeného vozu a automaticky přizpůsobuje dobíjecí proces technologii, kterou využívá akumulátor elektromobilu, a stavu dobíjení.

Toto řešení zajistí maximální dobití připojených vozidel bez nutnosti manuálního zásahu.

Dalším přínosem pro koncové uživatele je integrovaný 24palcový nastavitelný displej umožňující snadnou a bezbariérovou obsluhu dobíjecí stanice, který zákazníkům nabízí nové možnosti využití a funkce nad rámec samotného procesu dobíjení.

Související články
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz