Domů     Technika
Mozek lze přeladit pro lepší život

komerční sdělení

Mozek je malá bioelektrárna. Neustále v něm dochází k drobným elektrickým vzruchům, které se nazývají proudění mozkových vln a rychlost tohoto proudění se měří v hertzech za sekundu (Hz). Zjednodušeně se dá říci, že podle rychlosti toho proudění se mozek chová a člověk cítí….

Pokud v mozku pulsují rychlé mozkové vlny (tzv. hladina vědomí beta – 14-40 Hz), je člověk soustředěný až vzrušený, při horních hodnotách ve stresu. A naopak: při nejpomalejším proudění elektrických výbojů (tzv.

hladina delta – 0,5-3 Hz) upadá mozek i tělo automaticky do spánku. Mezi těmito mezními polohami jsou ještě dva samostatné stavy vědomí. Hladina theta (4-7 Hz) – stav blízký spánku, s přístupem do podvědomí a hladina alfa (8-14 Hz), což je stav kvalitní hluboké relaxace.

Těchto poznatků využívají dnešní AVS přístroje (AVS = audiovizuální stimulace), dříve zvané psychowalkmany: dokáží naladit mozek do příslušných stavů vědomí, když se to přirozenou cestou nedaří.

Co víc, dokáží navozovat stavy vědomí přesné na desetiny hertzů – tím naladí mozek třeba na stav bez trémy nebo stav eliminace bolesti.

Používají k tomu speciální brýle a sluchátka, které vysílají potřebnou frekvenci (Hz), na kterou se má mozek naladit. A ten to rád automaticky udělá, stejně jako když se radio naladí na vysílané vlny. Jedná se totiž o jeho přirozenou schopnost, tzv. ,,efekt napodobení frekvence“.

První intuitivní pokusy dosáhnout změn vědomí pomocí světla a zvuku se datují už do dávnověku – pohled do plamenů ohně nebo bubnování totiž téměř bez výjimky pulsuje v hladinách theta nebo alfa. Vědecká historie se začala psát v padesátých letech minulého století při pozorování šimpanzů, kteří chodili dlouhé kilometry jen proto, aby pozorovali záblesky slunce na vodní hladině.

Světelné pulsy ve frekvenci alfa (8-14 Hz) totiž potřebují všichni savci k udržení psychosomatické rovnováhy. To je ta dnes tolik chybějící relaxace třeba při procházce v přírodě. Nicméně lidský mozek potřebuje takovou relaxaci pro udržení zdraví zažívat hodiny denně.

Takto se vyvinul před 30.000 lety a od té doby se nic nezměnilo. Proto přinesl styl života v industriálním věku – bez dostatečné relaxace – několik desítek nemocí ze stresu, deprese či nespavost.

AVS přístroje dokáží do velké míry navrátit přirozené biorytmy a dostatečnou relaxaci. Jejich slibné účinky rozvíjeli posledních 30 let desítky vědeckých týmů i dva nositelé Nobelových cen a kosmický výzkum.

Hlavně díky tomu umí dnešní AVS přístroje okamžitě eliminovat stres, poradit si s nápravou nespavosti, depresí, ADHD, zmírnit bolesti nebo zrychlit učení o 30-50%. Více se můžete dozvědět z tištěné brožury AVS technologie (zaslání zdarma) zde.

Související články
Americká kosmická agentura NASA využije vodíkové vozidlo Toyota Lunar Cruiser pro svou nadcházejí pilotovanou misi na Měsíc. Šestikolové vozítko pro jízdu po povrchu umožní vědcům ještě detailnější průzkum zemské družice. Zapojení lunárního křižníku je jedním z hlavních bodů dohody o spolupráci, kterou NASA uzavřela s Japonskou agenturou pro výzkum vesmíru JAXA. Projekt stavby lunárního křižníku […]
Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) ukončil vývoj vozítka VIPER. Jeho úkolem mělo být pátrání po vodě či dalších zdrojích na Měsíci. Jako důvod uvedla rostoucí náklady, odkládání startu, ale také možné ohrožení dalších projektů Původně měl VIPER započít svou misi k Měsíci už na sklonku minulého roku. Nakonec však NASA požádala o odložení […]
Na dně moře u japonského pobřeží bylo objeveno gigantické naleziště klíčových prvků pro výrobu baterií do elektromobilů, ložisko niklu a kobaltu. První vrty u ostrova Minami-Torišima budou zahájeny příští rok. Využívání ložiska v průmyslovém měřítku má být zahájeno v roce 2026. Podle nadace The Nippon Foundation, která v posledních měsících zkoumala mořské dno u ostrova […]
Filmový průmysl se neustále vyvíjí a nové technologie mu umožňují vytvářet stále realističtější a poutavější zážitky pro diváky. Jaké nejmodernější technologie se v současné době používají ve filmech k tomu, aby zmátly smysly diváků? Technologií, která posouvá současný filmový průmysl neuvěřitelným způsobem vpřed, jsou tak zvané počítačově generované obrazy neboli computer generated imagery (CGI). Jedná […]
Svět se mění… Elektrifikuje se Severní Amerika, Evropa i Čína. Musejí. Statisíce vědců ze všech koutů planety přicházejí se znepokojivými čísly. Jenže v blízké budoucnosti nebude nutné bojovat jen s růstem CO2 v ovzduší, zároveň se budeme potýkat s nedostatkem lithia, potřebným pro výrobu baterií do elektromobilů. Do roku 2040 podle analýzy Benchmark Minerals Intelligence […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz