Domů     Zajímavosti
Svět dodavatelů energií se mění

komerční sdělení

Prodejci dodavatelů energií nemají nejlepší pověst. Mohou za to hlavně ti nepoctiví, pro něž se vžil výraz šmejdi. Zvoní u dveří nebo vás obtěžují nevyžádanými telefonáty a snaží se vás pomocí různých triků vmanévrovat do ne zcela výhodných smluv.

Nejsou ale všichni takoví. I do tohoto oboru přichází svěží vítr..

V poslední době se na tuzemském trhu objevují nové firmy dodavatelů energií, které se snaží špatnou pověst oboru změnit. Respekt zákazníků chtějí získat srozumitelnější nabídkou a férovými podmínkami. Klientům nabízejí úsporu času i peněz a vyhýbají se trikům a nekalým praktikám.

Stačí počítač nebo mobil

Když na internetu začaly kompletně fungovat banky, rozvozy jídla nebo prodejny potravin, proč by se tam nemohlo dařit prodejcům elektřiny a plynu? Právě na tohle prostředí nové firmy sázejí. Můžete se tak s nimi potkat, jen když sami chcete. Online jsou vám ale k dispozici stále, ne jen v čase otevíracích hodin poboček.

Jejich služby a nabídky jsou jednoduché a přehledné, protože nikde není psáno, že ceníky za plyn a elektřinu musí vypadat jako vzkaz mimozemským civilizacím. Mají jeden pro všechny, a ne nepřehlednou paletu nabídek pro různé skupiny zákazníků.

Těm novým nejsou nabízeny výhodnější ceny než věrným, stávajícím klientům a na jejich úkor. Ceny jsou prostě stejné pro všechny. Smlouvu s nimi snadno uzavřete a stejně snadno ukončíte, bez sankcí a dlouhých výpovědních lhůt. Toto nabízí např. Gazela Energy.

Lépe, jednoduše, férově 

Firmy, se kterými vyřešíte vše snadno prostřednictvím internetu nebo mobilní aplikace, navíc ušetří náklady za drahé pobočky. Díky tomu vám mohou nabídnout výhodnější cenu než firmy s masivní sítí klientských center se spoustou zaměstnanců.

Jedním kliknutím v aplikaci u nich také můžete jednoduše spojit více odběrných míst pod jednu smlouvu. Před nabídkami takzvaných „energošmejdů“ tak můžete snadno chránit své příbuzné. A ušetří se i na papírování.

Nové společnosti mezi dodavateli energií se rozhodly zkusit to dělat lépe, jednodušeji, srozumitelněji a férověji, než bylo dosud zvykem. Inspirovaly se v oborech, kde se přesun do online prostředí podařil.

Ptaly se na názory a zkušenosti lidí a nechaly je vše vyzkoušet a navrhovat vylepšení. Tak se jim možná podaří zlepšit celý obor.

FOTO: Schutterstock

Jak vybrat slušného dodavatele energií?

Můžete odejít kdykoliv a bez sankcí, ideálně s co nejkratší výpovědní lhůtou.

Sledujte cenu za 1 MWh a stálý měsíční plat – všechny ostatní sazby určuje zákon. Srovnání cen najdete třeba v článku z 2. 7. 2020 na webu dtest.cz.

Nabízejí jednoduchý a férový přístup. Dokumenty můžete podepsat prstem na mobilu, všechna odběrná místa včetně vyúčtování máte na jednom místě. Chráníte tak sebe i blízké před nekalými praktikami.

Vše je přehledné, ověřitelné a online. Před podpisem smlouvy vám pošlou srovnání cen s vaším stávajícím dodavatelem.

Fungují 100% na internetu, a proto neplatíte v nákladech provoz poboček nebo provize obchodních zástupců. I díky tomu je jejich cena nízkonákladová s jedním ceníkem pro všechny.

Související články
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz