Domů     Zajímavosti
Výrobou oblečení se dá skutečně zachránit svět!

komerční sdělení

Všude kolem nás se mluví o krizi a o nějaké záchraně světa, točí se různé filmy, v kinech jsou katastrofické dokumenty a nejvíce ze všeho jsou v kurzu filmy o superhrdinech. Víte však o tom, že i obyčejným oblečením se dá zachránit svět, stát se hrdinou všedních dní a navíc dobře vypadat a zářit pozitivní energii, která začíná šetrným zpracováním oblečení a pod vaším oblečením?

Ponožky, kalhotky – ano, řeknete si, že je to určitě maličkost, která situaci nijak neovlivní, opak je však pravdou. Vše totiž začíná maličkostmi v podobě spodního prádla, jako jsou ponožky nebo kalhotky.

Šetrnou výrobou oblečení se opravdu dá zachránit svět, zpomalit trend tzv. rychlé módy a dbát na životní prostředí.

Jak tedy mohu přispět?

Jednoduše, začněte se zajímat o původ věcí, které si oblékáte každý den. Určitě byste byli nemile překvapeni, kdybyste zjistili, z jakých materiálů a v jakých podmínkách vznikají vaše ponožky či kalhotky.

Je třeba klást uvnitř důraz na ekologičnost a etiku – to znamená, aby toto vše bylo šetrné k přírodě, k člověku a abyste vy měli nejen dobrý pocit, ale i kvalitní a pěkný produkt, co něco vydrží a nemyslíme tím, jen dvě praní.

Jaké společnosti přispívají k udržitelné módě?

U nás v Čechách máme více společností, které myslí na ekologii a životní prostředí.

Z výrobců ponožek a kalhotek je asi lídrem společnost Dedoles. Celá jejich filozofie stojí na dvou silných slovech a to jsou „děda“ a „les“.

Slovo „děda“ – nebo po česky dědeček vyjadřuje moudrost, sílu, dobrotivost a laskavou náruč. Slovo „les“ v tomto případě znamená naše spojení s přírodou, s tradicí, s respektem a úctou k ní. Díky jejich značce se vysadilo mnoho stromů.

Jejich ponožky, kalhotky, legíny a produkty jsou vyrobeny férově vůči všem s ohledem na cenu a na životní prostředí. A z toho nám jednoznačně vyplývá, že výrobou oblečení se opravdu dá zachránit svět. A k tomu vám mohou pomoci obyčejné veselé kalhotky.

Jinou společností, kde jde do popředí udržitelnost je HM. K jejich základním hodnotám patří být lídrem v oblasti změn, udržitelná móda i férovost a rovnost. Věří, že je nesmyslné, že tolik oblečení a vyřazených textilií skončí na skládce.

Jedním z mnoha způsobů, jak splnit jejich cíle směrem k udržitelné budoucnosti je recyklace. V roce 2018 shromáždili 20 649 tun textilu pro opětovné použití a recyklaci. To je o 16% více než v loňském roce a představuje ekvivalent 103 milionů triček.

Podniky ovlivňují nejvíce

Rychlá móda a podniky jsou jedním z největších elementů, které ovlivňují životní prostředí a lidi. Tito podniky se starají o lidskost a uvědomují si, že tohle všechno zachováváme pro budoucí generace. Proto jsou jejich produkty vyrobené z ekologických a šetrných materiálů, například bavlna a bambus, přičemž většina z nich je v bio kvalitě.

Přesně víte, kde jsou vaše kalhotky, ponožky, vtipné kalhotky, legíny a mnoho dalších produktů vyrobené, z jakého materiálu, jakým způsobem a to vše je doplněno krásnými motivy. Dbejte tedy na to, od jaké společnosti výrobek kupujete a zda se drží zásady ekologické produkce.

Protože klíčem k záchraně je chovat se k svému oblečení zodpovědně již při výrobě. Dotýká se to i vás a budoucnosti, proto zachraňme budoucí generace za pomoci oblečení!

Související články
Americká kosmická agentura NASA využije vodíkové vozidlo Toyota Lunar Cruiser pro svou nadcházejí pilotovanou misi na Měsíc. Šestikolové vozítko pro jízdu po povrchu umožní vědcům ještě detailnější průzkum zemské družice. Zapojení lunárního křižníku je jedním z hlavních bodů dohody o spolupráci, kterou NASA uzavřela s Japonskou agenturou pro výzkum vesmíru JAXA. Projekt stavby lunárního křižníku […]
Někteří sociologové a psychologově tvrdí, že žijeme v éře postfaktické, tedy v době, kdy jsou fakta a racionalita upozaděny a prim hrají emoce. Že na tom něco je, ukazuje letmý pohled na sociální sítě, kde mnohdy vládne agresivita, často zabalená do potrhlých konspiračních teorií. Začátkem května oběhlo internet virální video, ve kterém šedesátiletý Peter Abbott […]
Výrok Billa Gatese zněl jasně. Výroba mléčných produktů má až příliš vysokou uhlíkovou stopu. Aby tuto skutečnost zvrátil, rozhodl se podpořit kalifornský start-up, jež hodlá klasické máslo nahradit umělým. Společnost Savor ze San Jose využívá k výrobě tuku podobného živočišnému termochemický proces, který by měl být levný a zároveň energeticky nenáročný. „Vycházeli z faktu, že […]
Co se stane, když si dva bratři vezmou dvě sestry a mají dvě děti? Normálně by děti byli bratranci, ale co když otcové jsou dvě identická dvojčata a matky také dvě identická dvojčata? Pak podle genetiky jsou vlastně sourozenci a ne bratranci. Vědci jsou dvojčaty fascinováni odjakživa. Už multižánrový vědec Francis Galton v roce 1875 […]
Žijeme v době plastové jako generace „plastic people“, v barevném, naleštěném a nerozbitném. Zatímco z kdysi zázračného produktu se stal veřejný nepřítel číslo jedna, dnes ho bereme na milost. Plasty ale nejsou zlo. „Špatnou reklamu plastům dělají obalové výrobky s krátkou dobou použitelnosti, ale především lidské chování, jak s nimi nakládáme…“ řekl nám ředitel Ústavu makromolekulární chemie […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz