Domů     Příroda
Tipy na rodinné výlety: Kam za koupáním, zvířátky a co v dešti?

komerční sdělení

Ani nepříznivé počasí není překážkou perfektnímu rodinnému výletu. Stačí si jen správně vybrat. Máme pro vás tipy na výlety s dětmi pro slunečné i deštivé dny.

Užijte si spolu s dětmi oblíbená koupaliště, zábavná muzea, zoo a farmy, pohádkové hrady a zámky nebo výlety do přírody.

Aquaparky, koupaliště i rybníky a jezera

Za horkých letních dnů netrapte děti ani sebe dlouhým chozením a vydejte se k vodě. Kam za koupáním? Děti určitě ocení skluzavky, tobogány a další vodní atrakce.

Nadšené budou v aquaparku nebo na dobře vybaveném koupališti. Pokud máte raději přírodní koupání, zabalte pořádnou svačinu a zajeďte si k rybníku, jezeru či lomu.

Zdroj: Kemp Hamr

Vzhůru do pohádky na hrady a zámky

Dlouhé prohlídky plné letopočtů a jmen děti nudí. A to naštěstí na hradech a zámcích vědí a velmi často nabízí i speciální prohlídky pro děti. Některé hrady a zámky je pořádají celý rok, jiné jen během letních prázdnin a při speciálních příležitostech, například před Vánoci.

Tyhle prohlídky obvykle trvají maximálně hodinu a jsou plné úkolů a zábavy pro malé návštěvníky. Na některých místech vás dokonce provede sama  princezna, hrabě nebo rytíř. Navštivte třeba celoročně otevřený zámek Staré Hrady, kde žijí draci, skřítkové, čarodějnice a další pohádkové postavy.

Zdroj: Staré Hrady

Výlety za zvířátky

Výlety za zvířátky milují malé děti i ty starší. Užijte si rodinný den v zoo nebo na farmě. A pokud vám den nestačí, ubytujte se tu. Ubytování na statcích a rančích je stále populárnější.

Užijete si snídani plnou čerstvých farmářských dobrot i přírodu a zvířata všude kolem. Na mnoha místech se můžete přidat i ke krmení či dojení. Ukažte dětem, jak se mléko mění v sýr či lahodný smetánek.

Zdroj: Kozí farma Pěnčín

Zábavné naučné stezky přírodou

Naučné stezky s úkoly pro děti jsou perfektním způsobem, jak děti motivovat ujít delší vzdálenost bez reptání.

Cestou se dozvíte plno zajímavých informací a nadýcháte se čerstvého vzduchu. Některé stezky děti překvapí i dětským hřištěm či nabídnou odpočinkový prostor pro piknik či grilování.

Zdroj fotky: Lesní stezka Žlutice

Muzea, která baví i děti

Venku celý den prší? Schovejte se v muzeu. Vyberte si muzeum pro rodiny, kde mají aktivity pro děti.

Často je součástí i kreativní dílna a na spoustu exponátu se tu nemusíte jen dívat, ale můžete sahat, zkoušet a testovat.

Zdroj: Včelí svět Hulice

Plno dalších tipů na výlety i ubytování pro rodiny s dětmi najdete na vyhledávači www.explorio.cz.

Související články
Žáby po celém světě ohrožuje houba Batrachochytrium dendrobatidis. Způsobuje jim vysoce nakažlivé infekční onemocnění, kterému tyto snadno podléhají. Ochranu a čas na zotavení poskytují žábám tak zvané žabí sauny, sluncem vyhřáté cihly s otvory, ve kterých mohou žáby spočinout. Sauny pomáhají, ale vyhráno v souboji s houbou žáby stále nemají. Batrachochytrium dendrobatidis způsobuje žábám tak […]
„Alkoholové desinfekce na ruce zabíjí většinu bakterií, virů a plísní již do několika sekund.“ poutá většina reklam na desinfekce. Každý takovou viděl, zvlášť v posledních letech. Tyto náhodné reklamy nepřímo odpovídají na otázku, zda se viry řadí mezi živé organismy. Jen co je živé, dá se zabít. Nebo se to z tohoto reklamního tvrzení dá alespoň odvodit. […]
Atacama se nachází v Jižní Americe, táhne se tisíc kilometrů podél Pacifiku od jižní hranice Peru po centrální část Chile. Prší zde jen velice zřídka, dle měření v jejím středu mezi roky 1570 až 1971 nepršelo téměř vůbec. Když k dešti ale přeci jen dojde, promění se tato vyschlá pustina doslova v kvetoucí oázu. Letos […]
Soužití dvou organismů, kdy jeden žije uvnitř těla druhého, se označuje jako endosymbióza. Pokud dojde k jejich splynutí, změní se jednodušší organismus v organelu druhého. Za celou historii naší planety došlo pouze ke třem druhům splynutí, nyní vědci odhalili čtvrté, které by mohlo být významným přínosem pro zemědělství. Některé primitivní organismy, jako jsou sinice či […]
Výrok Billa Gatese zněl jasně. Výroba mléčných produktů má až příliš vysokou uhlíkovou stopu. Aby tuto skutečnost zvrátil, rozhodl se podpořit kalifornský start-up, jež hodlá klasické máslo nahradit umělým. Společnost Savor ze San Jose využívá k výrobě tuku podobného živočišnému termochemický proces, který by měl být levný a zároveň energeticky nenáročný. „Vycházeli z faktu, že […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz