Domů     Příroda
Tipy na rodinné výlety: Kam za koupáním, zvířátky a co v dešti?

komerční sdělení

Ani nepříznivé počasí není překážkou perfektnímu rodinnému výletu. Stačí si jen správně vybrat. Máme pro vás tipy na výlety s dětmi pro slunečné i deštivé dny.

Užijte si spolu s dětmi oblíbená koupaliště, zábavná muzea, zoo a farmy, pohádkové hrady a zámky nebo výlety do přírody.

Aquaparky, koupaliště i rybníky a jezera

Za horkých letních dnů netrapte děti ani sebe dlouhým chozením a vydejte se k vodě. Kam za koupáním? Děti určitě ocení skluzavky, tobogány a další vodní atrakce.

Nadšené budou v aquaparku nebo na dobře vybaveném koupališti. Pokud máte raději přírodní koupání, zabalte pořádnou svačinu a zajeďte si k rybníku, jezeru či lomu.

Zdroj: Kemp Hamr

Vzhůru do pohádky na hrady a zámky

Dlouhé prohlídky plné letopočtů a jmen děti nudí. A to naštěstí na hradech a zámcích vědí a velmi často nabízí i speciální prohlídky pro děti. Některé hrady a zámky je pořádají celý rok, jiné jen během letních prázdnin a při speciálních příležitostech, například před Vánoci.

Tyhle prohlídky obvykle trvají maximálně hodinu a jsou plné úkolů a zábavy pro malé návštěvníky. Na některých místech vás dokonce provede sama  princezna, hrabě nebo rytíř. Navštivte třeba celoročně otevřený zámek Staré Hrady, kde žijí draci, skřítkové, čarodějnice a další pohádkové postavy.

Zdroj: Staré Hrady

Výlety za zvířátky

Výlety za zvířátky milují malé děti i ty starší. Užijte si rodinný den v zoo nebo na farmě. A pokud vám den nestačí, ubytujte se tu. Ubytování na statcích a rančích je stále populárnější.

Užijete si snídani plnou čerstvých farmářských dobrot i přírodu a zvířata všude kolem. Na mnoha místech se můžete přidat i ke krmení či dojení. Ukažte dětem, jak se mléko mění v sýr či lahodný smetánek.

Zdroj: Kozí farma Pěnčín

Zábavné naučné stezky přírodou

Naučné stezky s úkoly pro děti jsou perfektním způsobem, jak děti motivovat ujít delší vzdálenost bez reptání.

Cestou se dozvíte plno zajímavých informací a nadýcháte se čerstvého vzduchu. Některé stezky děti překvapí i dětským hřištěm či nabídnou odpočinkový prostor pro piknik či grilování.

Zdroj fotky: Lesní stezka Žlutice

Muzea, která baví i děti

Venku celý den prší? Schovejte se v muzeu. Vyberte si muzeum pro rodiny, kde mají aktivity pro děti.

Často je součástí i kreativní dílna a na spoustu exponátu se tu nemusíte jen dívat, ale můžete sahat, zkoušet a testovat.

Zdroj: Včelí svět Hulice

Plno dalších tipů na výlety i ubytování pro rodiny s dětmi najdete na vyhledávači www.explorio.cz.

Související články
Za hadího rekordmana byl dosud považován Titanoboa cerrejonensis, jehož pozůstatky byly objeveny v roce 2002 v severovýchodní Kolumbii. Žil zhruba před 60 miliony let a dle odhadů mohl měřit kolem 13 metrů. Nyní vědci v Indii objevili obratle zřejmě ještě většího příslušníka podřádu hadi… V hnědouhelném dole Panandhro v indickém státě Gudžarát bylo objeveno celkem […]
Chilli papričky jsou dnes nedílnou součástí čínské kuchyně, především v podobě pálivé omáčky chili crisp, na kterou nedá řada lidí dopustit. Čína ale rozhodně není domovinou pálivých papriček, které tvoří základ této omáčky. Jak se tedy do Číny dostaly? Rostliny Capsicum, mezi které se řadí jak klasické papriky, tak i pálivé chilli papričky, pochází ze […]
Nejhorší noční můry vědců se pomalu naplňují. Téměř polovina čínských měst se propadá, a to zejména kvůli čerpání vody a zvyšující se hmotnosti rychle se rozrůstajících městských oblastí. Jen nejlidnatější metropole, Šanghaj, se za poslední století propadla o více než tři metry… K tomuto závěru došel tým čínských odborníků po detailním prozkoumání 82 měst, včetně […]
V roce 2023 stoupla globální hladina oxidu uhličitého na 419 částic na milion, což je přibližně o 50 % více než před průmyslovou revolucí. To znamená, že ve vzduchu je zhruba o 50 procent více molekul oxidu uhličitého než v roce 1750. A jak se oxid uhličitý hromadí v atmosféře, zachycuje stále více tepla, což […]
Ostrov Morgan Island, nacházející se u pobřeží Jižní Karolíny, nedostatkem turistického zájmu netrpí. Krouží kolem něj řada vyhlídkových lodí, žádný člen jejich posádky však na ostrov, posetý vzrostlými duby a hustými křovinami a disponující písečnými plážemi, vstoupit nesmí. Jeho obyvateli jsou totiž opice. Jasně viditelné cedule lidem vstup na ostrov zakazují. Obývají jej totiž makakové […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz