Domů     Medicína
Jak si vybrat správnou vibrační plošinu na domácí cvičení?

komerční sdělení

Vibrační desky jsou zajímavým nástrojem pro alternativní cestu k tónování těla a hubnutí. Nejedná se o cvičební stroje ve stejném smyslu jako například běžecký pás. To však neznamená, že nejsou užitečné v širším cvičebním režimu.

Ti, kteří vibrační plošiny neznají, se mohou divit, o čem to všechno je. Zní to totiž téměř příliš dobře, aby to byla pravda. Jak je možné, že někdo může stát na stroji a zhubnout / přibrat na svalech, aniž by musel dělat komplikovanou rutinu nebo se vůbec pohybovat?

Odpověď je ve skutečnosti celkem jednoduchá. Když stojíte na stroji a začne vibrovat, vaše tělo se musí snažit udržet rovnováhu, aby se zabránilo pádu ze stroje. Vaše tělo bude udržovat rovnováhu prostřednictvím vibrací tím, že stahuje a uvolňuje svaly a protože stroj bude vibrovat rychle, vaše svaly musí rychle pracovat, aby udržely rovnováhu.

Využívá tedy vaše svaly a vyžaduje, aby vaše tělo odvedlo nějakou práci, ale jediné, co musíte udělat, je nespadnout ze stroje!

zdroj: Alliance Images/shutterstock.com 

Neslibují zázrak

Zatímco vibrační desky mohou a dokážou fungovat, nemůžete očekávat, že se budete celý den nacpávat a přesto používáním vibrační plošiny ztratíte deset kilo. Hubnutí vyžaduje směs cvičení, zdravého životního stylu a výživy a bohužel není žádná zkratka.

Existuje spousta způsobů, jak začlenit více pohybu do vašeho života, ale někteří se nemohou nebo jen nechtějí vydat do tělocvičny, jít si ráno zaběhat nebo strávit veškerý svůj volný čas ve fitness třídách.

Zakoupení vlastního vybavení vám umožní použít jej kdykoli budete chtít v soukromí vašeho vlastního domova.

Běžecké, crossové a veslovací trenažéry jsou účinné kardio stroje, ale mohou být docela obtížné na používání a začátečníci je mohou považovat za celkem zastrašující. Skvělá věc na vibračních plošinách je, že pracují s vašimi svaly a mohou vám pomoci zhubnout, ale nebudete muset lapat po dechu, nebudou vás nutit trpět, dokážete je používat dlouho a dosáhnout tak lepších výsledků.

Jak vybrat tu nejlepší vibrační plošinu?

Zde jsou základní faktory, které je třeba zvážit před zakoupením vibrační desky.

Ujistěte se, že máte vhodný prostor

Přestože jsou vibrační desky poměrně kompaktní, ujistěte se, že máte kolem základny stroje dostatek prostoru pro pohodlné provádění podlahových cvičení. Nezapomeňte, že vibrační deska bude muset být také zapojena, takže bude muset být umístěna v blízkosti zásuvky.

Vibrační desky přenášejí vibrace na podložku, takže musí být umístěny na pevné podlaze.

Pohyb vibrační plošiny

Na trhu je k dispozici spousta různých strojů. Při hledání narazíte na pojmy „oscilace“ a „vibrace“. Co ale tyto pojmy znamenají? Některé plošiny poskytují vibrace, jiné kmity a další kombinaci obou. Musíte přemýšlet o tom, jaký typ tréninku hledáte.

Je to pomalý, jemný pohyb na trochu tónování a rehabilitaci, nebo něco intenzivního pro extrémnější výsledky. Ti, kteří chtějí šetrný přístup, nepotřebují model 3 v 1 s kmitáním a dalšími efekty a 100 různými nastaveními rychlosti. Jiní zas budou milovat myšlenku, že roztaví tuk trochu rychleji.

Výkon motoru

Velikost motoru vibračních desek je důležitá z několika důvodů. Silnější motor bude schopen zvládnout větší váhu a tak bude moci pojmout i těžší osoby. Větší motory mají také tendenci být tišší, protože se nemusí tak namáhat.

Pokud žijete v paneláku obklopeni sousedy, zvuk, neboli hlučnost vašeho stroje je docela důležitý faktor, který je třeba zvážit.

Amplituda

Toto je vzdálenost, kterou deska prochází od svého nejnižšího bodu k nejvyššímu bodu. Obecně se měří v milimetrech a může být nastavitelná. Pokud ano, nižší amplituda usnadňuje práci a vyšší amplituda znamená obtížnější workout.

Velikost plošiny

Na velikosti opravdu záleží. Čím větší plošina, tím více různých cvičení můžete dělat a ve větším pohodlí. Větší deska také vyžaduje výkonnější motor, takže obecně platí, že budete muset utratit více.

Nezávislé recenze

To je skvělý způsob, jak pochopit, zda je značka tak dobrá, jak tvrdí. Zde najdete recenze doporučených modelů..

Příslušenství

Některé značky poskytnou v rámci balíčku odporové pryžové pásy, které pomohou s tréninkem paží a přispějí k různorodosti cvičení. Jak těžké jsou? Jak snadné je jejich připojení a používání? Jiní zas nabízejí cvičební plány nebo DVD. Jak informativní jsou tyto funkce a lze je snadno následovat?

Je důležité si uvědomit, že zatímco některé značky nabízejí příslušenství v balení, jiné je prodávají samostatně. Při procházení prodejních fotografií buďte opatrní.

5 dalších důvodů, kromě hubnutí, proč byste si měli koupit vibrační plošinu

Vibrační terapie není nová; tato myšlenka existuje již od doby, kdy o ní začali starí Řekové psát v době Hippokrata. Historie moderní vibrační terapie začíná v 60. letech v Německu. Dr. William Biermann začal experimentovat s cykloidní (trojrozměrnou) vibrací pro flexi trupu.

Jeho publikovaná zjištění upoutala pozornost dr. Vladimíra Nassarova, který vyvinul vibrační terapii pomocí biomechanické stimulace. Tato technologie byla původně navržena tak, aby pomohla ruským kosmonautům připravit jejich těla na nepříznivé účinky beztíže ve vesmíru, takže není divu, že výsledky jsou „mimo tohoto světa“!

1.   Zvýšená svalová síla

Norma pro svaly je, že se stahují jednou nebo dvakrát za sekundu, ale vibrace na plošině vedou k masivním 30 až 50 kontrakcím za sekundu. 10 minut na tomto stroji může přinést stejné výsledky jako 60 minutové konvenční cvičení, protože se pracuje na mnoha svalových skupinách najednou.

2.   Zvýšená denzita kostí

Jak vibrační terapie podporuje hustotu kostí není dobře známo, ale vědci navrhli několik možných vysvětlení. Vibrace zvyšuje cirkulaci a přísun živin do svalů a kostí. Vibrace mohou také působit na změnu kostní dřeně související s věkem.

Dřeň obsahuje určité kmenové buňky, které mohou být přeměněny na buňky vytvářející kosti (osteoblasty), tukové buňky nebo jiné typy buněk, v závislosti na přijímaných signálech. Experimenty ukázaly, že tyto kmenové buňky se pravděpodobně stanou osteoblasty (a méně pravděpodobné, že se změní na tukové buňky), když jsou vystaveny vibracím o nízké intenzitě.

zdroj: Crevis/shutterstock.com

3.   Zvýšená flexibilita a mobilita

Vibrační deska je výzvou pro vaši rovnováhu, protože nutí mozek myslet si, že padáte. Trup proto musí vyvinout větší úsilí, aby vás udržel na plošině a to stahováním svalů střední a dolní části zad. Zvýšená síla trupu vede k lepší rovnováze a zlepšené flexibilitě v každodenním životě.

To přichází s obrovskou výhodou lepšího celkového držení těla, což výrazně snižuje šance na bolesti zad a zmírňuje již existující chronickou bolest.

4.   Lepší cirkulace krve

Ukázalo se, že vibrační zařízení zlepšují krevní oběh, protože aktivují průtok krve. Špatná cirkulace vede k nejrůznějším stavům, které sahají od studených rukou a nohou až po křeče a otoky. Vibrace podporuje lymfatický tok, který odvádí tekutinu z problémových oblastí a umožňuje, aby krev mohla volně cirkulovat a řádně irigovala vaše končetiny.

Zlepšený krevní oběh může snížit riziko srdečních problémů i cukrovky, protože inzulín je ve vašem těle lépe metabolizován.

5.   Zmírnění celulitidy

Výhody vibrační plošiny zahrnují i stimulovanou produkci kolagenu, protože všechny vaše hormony pracují na špičkové úrovni, krevní oběh je zlepšený a váš metabolismus je nabuzený. Kolagen je hormon, díky kterému je vaše pokožka jemnější.

Jak se vaše tuková ložiska míjejí a produkce kolagenu se zrychluje, výsledkem je redukce celulitidy. Přestože celulitida není něčím, za co byste se měli stydět, mnoho lidí dává přednost hladšímu aspektu pokožky, což zvyšuje jejich sebevědomí.

Zdroje informací:

https://fitnessauthority.co.uk/best-vibration-plate-reviews

https://www.elitevibration.com/buyers-guide-and-reviews

Související články
Od loňska známe celkem přesnou odpověď: U štíhlého dospělého muže vědci napočítali celkem 36 bilionů buněk, u ženy 28 bilionů a u desetiletého dítěte 17 bilionů. Zjistili i počty jednotlivých typů buněk. Do mravenčí práce s počítáním buněk se pustil tým Iana A. Hattona z Institutu Maxe Plancka pro matematiku ve vědách, který sídlí v Lipsku. Dali […]
Kdo by nechtěl být zamilovaný, cítit motýly v břiše, neustále myslet na protějšek bez nutnosti spát či jíst. I když zamilovanost netrvá věčně, protože pro tělo je velmi vyčerpávající, přináší řadu zdravotních benefitů. Po fázi zamilovanosti následuje buď přetavení vztahu v dlouhodobý, nebo rozchod. A ten pořádně bolí, protože hormony, podílející se na pocitu zamilovanosti, […]
Dnes žijeme mnohem déle než lidé před pouhými 120 lety. Velký podíl na tom mělo zejména zlepšení lékařské péče a životních podmínek. Delší život ovšem nutně neznamená více let prožitých ve zdraví. V naší společnosti se však nachází mnoho 90 a více letých, u kterých to platí. Mají zdravější životní styl, nebo se liší jejich […]
Ve svém nejmenším provedení měří 11–13 milimetrů. Je tedy tak akorát drobný, aby se vešel do trávicího ústrojí. Řeč však není o žádné bakterii, ale o unikátním vynálezu vědců z Univerzity v Novém Jižním Walesu, který dokáže tisknout efektivní náhrady tkáně přímo v lidském těle. Nový chirurgický nástroj pojmenovali u protinožců jako F3DB, což je […]
Antibiotika jsou názorným dokladem toho, že ani nápad pečlivě okopírovaný od přírody nemusí v rukou člověka fungovat stejně dobře a vytrvale. Účinnost těchto léků už nějakou dobu povážlivě klesá, a tak se hledají náhrady. Kde? Samozřejmě zase v přírodě. Slabiny antibiotik jsou především upozorněním, že bychom měli patenty přírody zkoumat podrobněji a v širších souvislostech. […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz