Domů     Technika
Připojení na prázdniny pro každého

komerční sdělení

Blíží se letní prázdniny a s nimi i doba dovolených, což je období, ve kterém funguje každý z nás úplně jinak než po zbytek roku.  Navíc díky situaci s Covid 19 se většina z nás letos do zahraničí nepustí a tak budeme asi cestovat jen po našich luzích a hájích, nebo budeme trávit čas v „domácích kancelářích“ na chalupě.

Bude ovšem nutné se vypořádat s absencí hotelového připojení k internetu a zajistit si náhradní způsob nepřetržitého a stabilního připojení.

Připojení na cestách

Bez ohledu na to, zda se za hranice dostaneme nebo ne, cestování se v nejbližších měsících nevyhneme. A je jedno, zda to bude v rámci služební cesty nebo jako turisté. Připojení k internetu čas od času potřebuje každý z nás i mimo domov. A cestování s dětmi se bez internetu takřka neobejde.

Jak zajistit připojení k síti na zadním sedadle v autě, ve stanu nebo třeba na pronajaté lodi na přehradě? Nejsnadnější jsou mobilní data ve smartphonu, jenže více neomezených datových tarifů pocítí vaše peněženka.

Navíc, ne každé mobilní zařízení má v sobě zabudovaný antivirus a bezpečnost veřejných sítí je také otázkou.

Pro takové případy má společnost TP-Link v rukávu mobilní Wi-Fi routery. Stačí pořídit univerzální datovou SIM kartu s podporou 4G/LTE a vložit ji do mobilního routeru. Router pak po dobu 8 hodin sdílí přístup k internetu až 10 koncovým zařízením současně, např. notebook s mobilem, chytré hodinky a další příslušenství.

Ideální volbou jsou modely M7200 nebo M7350, které podporují rychlost stahování až do 150 Mb/s a upload do 50 Mb/s. To je na připojení v autě nebo v lese velice slušný výkon.

Jak se připojit na chalupě?

Blíží se i sezóna tolik oblíbených chat a chalup pro trávení volného času o víkendech i dovolených. Sledování online seriálu, dodělání tabulek v křesle na verandě nebo zajištění videopřenosu z bezpečnostní kamery jsou situace, kde je kvalitní připojení nutností i „mimo civilizaci“.

Základem chalupářské sítě je stabilní a spolehlivý router, v lokalitách bez pevného připojení pak s možností LTE. Ideální jsou modely TP-Link Archer MR200 či TL-MR6400, do kterých stačí vložit datovou SIM kartu, a můžete surfovat.

Routery zároveň disponují i LAN/WAN konektory pro snadné propojení v situacích, kdy je k dispozici pevné připojení, např. z DSL modemu. Vytvořit rychlé a stabilní Wi-Fi připojení v LTE síti nebylo s těmito routery nikdy jednodušší.

 

Home office na terase

V režimu home office dnes kvůli aktuální situaci funguje více lidí než kdy dříve. A stále více z nich začíná přemýšlet, že si daný způsob práce uchovají. To z dlouhodobého hlediska i komfortu vyžaduje stabilní Wi-Fi signál jak po celém bytě či domě, tak i na terase nebo na zahradě.

A jak si zařídit takový letní home office na terase? Základním pilířem je opět router, který v ideálním případě podporuje nejnovější standard Wi-Fi 6 a má dostatečný dosah. Například model Archer AX10 nabízí kombinovanou rychlost přenosu dat ve dvou pásmech až do 1,5 Gb/s.

Alternativou, která rozšíří dosah i počet souběžně připojených zařízení, je Wi-Fi Mesh systém. Se základní sadou TP-Link Deco E3, která obsahuje jeden router Deco E4 a jeden extender RE300, se Wi-Fi signál rozšíří do celé domácnosti až na terasu.

Pokud je potřeba pokrýt celou zahradu, abyste mohli pracovat i z houpací sítě nebo zahradního altánku, stačí použít produkty z řady EAP Outdoor, které vytvoří Wi-Fi sítě ve venkovních podmínkách.

Možnosti připojení jsou bohaté, stačí si vybrat. At už na cestách nebo na chalupě, Wi-Fi sít může být kdykoliv během léta s vámi.

Více informací naleznete na www.wifinaleto.cz.

Související články
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz