Domů     Zajímavosti
Kdy budou esporty oblíbenější než fotbal?

komerční sdělení

Esporty si získávají na čím dál větší oblibě zejména mezi mladou generací. Ti už hráče videoher uctívají více než skutečné sportovce jako jsou fotbalisté, hokejisté a další. Kdy dojde na střídání v žebříčcích popularity?

Obliba e-sportů stoupá i České republice

Asijský trh byl, co se týče esportů, vždycky napřed. Většina nejlepších progamerů pocházela z Jižní Koreje a ti nejtalentovanější hráči z ostatních regionů sem směřovali, aby se stali ještě lepšími. Postupně se obliba rozšiřovala po celém světě a dnes není jediný teenager, který by neznal nějaký e-sport nebo virtuálního sportovce.

Největší růst aktuálně esporty zaznamenávají v Americe. Odhaduje se, že do několika let jejich popularita postoupí na úroveň jednoho z národních sportů – amerického fotbalu. V zámoří už se ukazuje, že s oblíbeností sportu také souvisí nabídka online sázkových kanceláří.

Fanoušci nemusí jen pasivně sedět před obrazovkami, ale podobně jako u jiných „tradičních“ sportů si zápasy okořenit.

Progamingová budoucnost přišla i do České republiky – i zde se formují profesionální týmy, které mají šanci uspět na celosvětové úrovni. Sparta Praha má ve svých řadách profesionální hráče FIFA. A nemusí jít jen o týmy – i jednotlivci, pokud mají talent, se mohou prosadit.

Jako se to povedlo českým zástupcům v prvním velkém Fortnite turnaji, ve kterém se hrálo o neuvěřitelných 30 milionů dolarů! Richard „Skailer“ Janeček (16) a Martin „Marteen“ Pátek (14) si každý na své konto připsali lehce přes jeden milion korun.

Nejpopulárnější hrou a také titulem, kde se v turnajích vyplácí nejvyšší výhry, je aktuálně Dota 2. Loni v srpnu se konal 9. ročník The International, v němž se hrálo o astronomických 34 milionů dolarů!

Vzrůstající obliba esportů se projevuje i tím, že se do nich nebojí investovat takové globální značky jako Louis Vuitton, nebo třeba Gillette, kterou jste si doposud spojovali spíše s fotbalem.

Už dávno nejsou profesionální e-sporty doménou výhradně technologických firem jako Intel, Nvidia apod.

E-sporty čeká raketový růst, zejména jakmile se rozvinou spolupráce mezi jednotlivými organizacemi na mezinárodní úrovni. V hledáčku se jistě objeví zcela nové hry, které se mohou vyšvihnout do světa e-sportů.

Stačí, aby vybraný titul byl divácky atraktivní, a fanoušci se pohrnou ze všech koutů světa. Dalším sportem, kterému v posledních letech letí popularita do nebes je MMA.

Oblíbenost letí raketově vzhůru podobně jako se tomu děje ve světě e-sportů mezi mladými hráči-diváky. Kdy budou esporty oblíbenější než tradiční fotbal? Ještě to pár let potrvá, fotbalisté se o své platy zatím nemusí obávat.

18+ Hrajte zodpovědně. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Související články
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz