Domů     Zajímavosti
Kdy budou esporty oblíbenější než fotbal?

komerční sdělení

Esporty si získávají na čím dál větší oblibě zejména mezi mladou generací. Ti už hráče videoher uctívají více než skutečné sportovce jako jsou fotbalisté, hokejisté a další. Kdy dojde na střídání v žebříčcích popularity?

Obliba e-sportů stoupá i České republice

Asijský trh byl, co se týče esportů, vždycky napřed. Většina nejlepších progamerů pocházela z Jižní Koreje a ti nejtalentovanější hráči z ostatních regionů sem směřovali, aby se stali ještě lepšími. Postupně se obliba rozšiřovala po celém světě a dnes není jediný teenager, který by neznal nějaký e-sport nebo virtuálního sportovce.

Největší růst aktuálně esporty zaznamenávají v Americe. Odhaduje se, že do několika let jejich popularita postoupí na úroveň jednoho z národních sportů – amerického fotbalu. V zámoří už se ukazuje, že s oblíbeností sportu také souvisí nabídka online sázkových kanceláří.

Fanoušci nemusí jen pasivně sedět před obrazovkami, ale podobně jako u jiných „tradičních“ sportů si zápasy okořenit.

Progamingová budoucnost přišla i do České republiky – i zde se formují profesionální týmy, které mají šanci uspět na celosvětové úrovni. Sparta Praha má ve svých řadách profesionální hráče FIFA. A nemusí jít jen o týmy – i jednotlivci, pokud mají talent, se mohou prosadit.

Jako se to povedlo českým zástupcům v prvním velkém Fortnite turnaji, ve kterém se hrálo o neuvěřitelných 30 milionů dolarů! Richard „Skailer“ Janeček (16) a Martin „Marteen“ Pátek (14) si každý na své konto připsali lehce přes jeden milion korun.

Nejpopulárnější hrou a také titulem, kde se v turnajích vyplácí nejvyšší výhry, je aktuálně Dota 2. Loni v srpnu se konal 9. ročník The International, v němž se hrálo o astronomických 34 milionů dolarů!

Vzrůstající obliba esportů se projevuje i tím, že se do nich nebojí investovat takové globální značky jako Louis Vuitton, nebo třeba Gillette, kterou jste si doposud spojovali spíše s fotbalem.

Už dávno nejsou profesionální e-sporty doménou výhradně technologických firem jako Intel, Nvidia apod.

E-sporty čeká raketový růst, zejména jakmile se rozvinou spolupráce mezi jednotlivými organizacemi na mezinárodní úrovni. V hledáčku se jistě objeví zcela nové hry, které se mohou vyšvihnout do světa e-sportů.

Stačí, aby vybraný titul byl divácky atraktivní, a fanoušci se pohrnou ze všech koutů světa. Dalším sportem, kterému v posledních letech letí popularita do nebes je MMA.

Oblíbenost letí raketově vzhůru podobně jako se tomu děje ve světě e-sportů mezi mladými hráči-diváky. Kdy budou esporty oblíbenější než tradiční fotbal? Ještě to pár let potrvá, fotbalisté se o své platy zatím nemusí obávat.

18+ Hrajte zodpovědně. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Související články
Světelný zábavní park Winter Wonderland znovu otevřel. Na 30 000 m² přináší více než 200 nových zářivých instalací inspirovaných pohádkovými a fantasy příběhy. V ceně vstupenky jsou zároveň neomezené jízdy na desítkách zábavných a adrenalinových atrakcí. Zvídavé děti čeká v parku naučná stezka o přírodě a o původu nejznámějších pohádek. Yvetta Blanarovičová, Lejla Abbasová, Lucie Benešová, Ivana Korolová […]
„Co si myslíte o našem úžasném firemním večírku?“ Asi by vám dalo trochu přemáhání říci, že večírek byl příšerný. Váš skór na tomto pomyslném dotazníku spokojenosti s večírkem by byl totiž ovlivněn nevhodně formulovanou otázkou. Sugestivní otázky jsou jedním z problémů v dotaznících, kterých se chtějí jejich tvůrci vyvarovat. Když se jim to nepovede, může to vypadat třeba […]
Největší český výrobce letadel, společnost AERO Vodochody AEROSPACE, pojmenovala svůj nejmodernější cvičný letoun L-39 Skyfox. Název odkazuje na dlouholetou tradici úspěšných československých letounů, jako byly L-29 Delfín nebo L-39 Albatros, a zároveň vystihuje jedinečné vlastnosti nového cvičného stroje. Aero letoun L-39 Skyfox produkuje v sériové výrobě a letos navíc slaví 105. výročí od založení. Za tu […]
Značka Kia vyvinula jako první na světě automobilové příslušenství vyrobené za použití plastů vytěžených organizací The Ocean Cleanup z Velké tichomořské odpadkové skvrny (GPGP). poskytovatele řešení trvale udržitelné mobility. Jedním z nejdůležitějších výstupů dosavadní spolupráce je rohož do zavazadelníku z plastů vytěžených z oceánu, kterou Kia v limitované edici uvede ve zcela novém modelu Kia EV3. Exkluzivní […]
Péče o domácnost byla v minulosti nikdy nekončící dřinou. Postupem času naštěstí vznikly nejrůznější stroje, které hospodyňkám jejich práci usnadnily. Dnes už si domácnost bez pračky či ledničky ani neumíme představit. Jak dlouhá byla cesta k efektivním domácím spotřebičům? Praní prádla bylo zpočátku náročnou fyzickou aktivitou, pralo se v řece či potoce a špína se […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz