Domů     Příroda
Co dokáže moderní květinářství 21.století?

komerční sdělení

Květiny dělají radost od nepaměti a určitě se na tom jen tak nic nezmění. Dřív lidem sloužily nejen k potěše oka, ale i k dorozumívání. Staří Řekové je využívaly při korunovaci králů, ve středověku byly populární obrazy s motivem květin a v Anglii za královny Viktorie byla květomluva druhým jazykem. Co z toho se zachovalo až do dnešní doby?.

Květiny jsou pořád in. Co jiného donést na oslavu než krásný pugét čerstvě řezaných květin? Čím jiným ozdobit slavnostní tabuli? I na květomluvu dojde. Zase se totiž vrací do módy.

Co dokáže květinářství moderní doby?

Floristé jsou vlastně takoví umělci. Umí uvázat květinu pro konkrétní osobu, poradí vám s květomluvou, vytvoří úžasná květinová aranžmá na svatbu, oslavu narozenin i promoci. To ale není všechno. Moderní květinářství vám nabídne ještě něco navíc.

Rozvoz květin!

Času dnes není nazbyt. Kolikrát už se vám stalo, že jste si ráno naplánovali, co všechno za den stihnete, že své partnerce uděláte radost a donesete jí kytičku, čokoládu nebo cokoli, čím jí vyjádříte svůj obdiv a lásku, ale prostě jste to nestihli? Abyste se už nemohli vymlouvat, je tu rozvoz květin..

Chcete svou milou jen tak překvapit? Potřebujete se za něco omluvit? Jste mimo domov a máte výročí, nebo má partnerka narozeniny či svátek? Nemůžete z nějakého důvodu na oslavu, přesto chcete, aby oslavenec věděl, že jste nezapomněli?

Nebo se jen stydíte vyjádřit své city slovy? Pak je pro vás květinová donáška jako dělaná.

Náš tip: Než kytici začnete vybírat, nastudujte si, co jednotlivé květiny a jejich barvy vyjadřují. Přeci nechcete své milé říct, že ji nenávidíte.

Jak rozvoz květin funguje?

Květiny objednáte telefonicky, osobně nebo online.

Vyberete si z předem sestavených kytic, nebo si sestavíte vlastní pugét.

Vyplníte jméno adresáta, místo doručení a preferovaný čas.

Ideální je, pokud zanecháte také telefonní číslo, na kterém vás kurýr zastihne v případě, že nastanou nějaké komplikace s doručením. Třeba že se obdarovaná nenachází na daném místě a je třeba najít náhradní řešení.

Kytici zaplatíte a pak už jen čekáte na zprávu, že doručení proběhlo úspěšně.

Náš tip: Prostřednictvím rozvozu květin nemusíte poslat jen květiny. Můžete k nim připsat i krátký vzkaz, nebo přidat nějakou drobnost. Co třeba Bohemia Sekt nebo sladké Raffaello?

Vložit obrázek Serenáda

Na jakém území rozvoz funguje?

Každé květinářství to má jinak. Některé rozváží jen ve svém okolí, jiné po celé republice. Záleží jen na vás, kde květiny objednáte.

Náš tip: Hledáte květinářství s rozvozem nejen po Praze a okolí, ale po celé České republice? Vyzkoušejte Květinyonline.

Jejich kurýr doručí vybranou kytici co nejrychleji na místo určení, s úsměvem a milým slůvkem navíc.

Související články
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
Za hadího rekordmana byl dosud považován Titanoboa cerrejonensis, jehož pozůstatky byly objeveny v roce 2002 v severovýchodní Kolumbii. Žil zhruba před 60 miliony let a dle odhadů mohl měřit kolem 13 metrů. Nyní vědci v Indii objevili obratle zřejmě ještě většího příslušníka podřádu hadi… V hnědouhelném dole Panandhro v indickém státě Gudžarát bylo objeveno celkem […]
Chilli papričky jsou dnes nedílnou součástí čínské kuchyně, především v podobě pálivé omáčky chili crisp, na kterou nedá řada lidí dopustit. Čína ale rozhodně není domovinou pálivých papriček, které tvoří základ této omáčky. Jak se tedy do Číny dostaly? Rostliny Capsicum, mezi které se řadí jak klasické papriky, tak i pálivé chilli papričky, pochází ze […]
Nejhorší noční můry vědců se pomalu naplňují. Téměř polovina čínských měst se propadá, a to zejména kvůli čerpání vody a zvyšující se hmotnosti rychle se rozrůstajících městských oblastí. Jen nejlidnatější metropole, Šanghaj, se za poslední století propadla o více než tři metry… K tomuto závěru došel tým čínských odborníků po detailním prozkoumání 82 měst, včetně […]
V roce 2023 stoupla globální hladina oxidu uhličitého na 419 částic na milion, což je přibližně o 50 % více než před průmyslovou revolucí. To znamená, že ve vzduchu je zhruba o 50 procent více molekul oxidu uhličitého než v roce 1750. A jak se oxid uhličitý hromadí v atmosféře, zachycuje stále více tepla, což […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz