Domů     .Top
Nejkrásnější města Evropy

komerční sdělení

V Evropě je mnoho krásných míst a měst, která stojí za návštěvu. Jelikož jich je ale přespříliš, měl by je každý správně prioritizovat a jít postupně od těch nejkrásnějších k těm míň lákavým. I přes to, že každý preferuje něco jiného a cestuje za jiným účelem, se vám pokusím doporučit ta úplně nejhezčí města, která by měl vidět opravdu každý..

Budapešť

Budapešť, hlavní město Maďarska, které se vine kolem mohutného toku Dunaje, patří bezpochyby mezi jedno z nejhezčích měst v Evropě. Za návštěvu stojí určitě Rybářská bašta, Náměstí Hrdinů, parlamentní budova a další.

Na vlastní kůži byste měli poznat také léčivé účinky místních termálních pramenů v některých z několika vyhlášených termálních lázní. A nezapomeňte na typické maďarské produkty, kterými jsou například čabajka nebo červená paprika!

Amsterdam

Město známé především díky tulipánům, sýrům, větrným mlýnům, jízdním kolům a coffee shopům. To je Amsterdam, hlavní město Nizozemska. Kromě výše zmíněných atrakcí vyniká Amsterdam také díky důmyslnému systému kanálů a celé řadě galerií a muzeí.

Co vás ale nadchne na první pohled je bezpochyby pro Amsterdam typická atmosféra a architektura.

Berlín

Už jsem se setkal i s názory, že je Berlín pochmurným městem. Já si ale myslím, že stejně jak Amsterdam vyzařuje jedinečnou atmosféru. Město, které dřív dělila proslulá Berlínská zeď, patří mezi největší kulturní centra celé Evropy.

Nejen za poznáním, ale i za sportem, dobrým jídlem a nočním životem sem jezdí lidé z celého světa. V Berlíně se setkáte s mnoho možnostmi, jak naložit s volným časem. Mým osobním tipem je určitě návštěva klubu Berghain.

Pozor ale! Vstup pouze pro odvážné!

Kodaň

Krásné severské město, které nejlépe poznáte ze sedla jízdního kola. Kodaň protíná více než 350 kilometrů cyklistických stezek, ze kterých můžete poznávat krásy tohoto města. Hlavním turistickým lákadlem je určitě více než sto let stará socha Malé mořské víly.

Říká se, že Kodaň zažene smutek každého člověka. Proto, až bude nejhůř, sbalte se, kupte letenky (nebo odvážnější mohou zkusit stopovat) a vydejte se právě do hlavního města Dánska! Místní obyvatelé jsou totiž považováni za jedny z nejveselejších a nejšťastnějších lidí na světě.

Tip na závěr: cestování si více užijete se znalostí cizího jazyka. Využije proto některého jazykového kurzu, například výuky angličtiny a užijte si své cesty po Evropě na plno a bez nervů z komunikace s místními!

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz