Domů     .Top
LEPŠÍ TV: MODERNÍ TELEVIZE NABÍZÍ POŘADY PODLE TOHO, KDO JI SLEDUJE
Martin Macourek 5.6.2019

Slovo televize pochází ze starořeckého tèle (daleko) a latinského visio (vidět). Jaký je vývoj tohoto masového média, který vlastní v ČR přes 95 % domácností a u kterého trávíme neuvěřitelných 3 hodiny a 45 minut denně? Jak vypadá její budoucnost?.

Ostravská Lepší.TV pravidelně obsazuje čelní příčky tuzemských odborných testů českých i zahraničních internetových televizí

První přístroj nazvaný televizor byl představen v Roce 1925 v obchodním domě v Londýně. První přenos pohyblivého obrazu se zvukem se uskutečnil až v roce 1930.  U nás se pokusné vysílání konalo až roku 1948 v Tanvaldu.

Od r. 1950 usnadňuje sledování televize dálkový ovladač. Poprvé se barevný televizní přenos uskutečnil v roce 1953. „O 9 let později bylo uskutečněno první satelitní vysílání mezi Evropou a USA. Rok 1994 je startem pro kabelové digitální vysílání.

Počátek IPTV – tedy sledování televize přes internet – spadá do roku 2005 a je milníkem v historii sledování televize. Poprvé můžeme totiž sledovat pořady přes internetovou linku a využívat moderní funkce,“ říká Pavel Górecki, ředitel společnosti GoNET provozující Lepší TV.

Nástup IPTV změnil diváka

IPTV je sledování televize přes internet a přináší mnoho zajímavých funkcí.

Díky IPTV mají lidé konečně po 80 letech od vzniku televize možnost neřídit se televizním programem, ale být pány toho na co se chtějí dívat, protože se mohou na všechny pořady podívat zpětně. Navíc mohou vše přetáčet, „pauznout“ nebo si je nahrávat.

Sledovat své pořady můžete nejen v TV, ale třeba notebooku, tabletu nebo smartphonu a to kdekoli, kde máte přístup k internetu třeba na dovolené nebo na chatě.

Přehledné obrazové menu boduje u diváků všech generací

Nová dimenze sledování televize

Zcela novou dimenzi sledování televize přináší služba Lepší.TV, s funkcemi o kterých si mohou ostatní nechat jenom zdát. Jsou to například: nejdelší 30 denní zpětné zhlédnutí, neomezené nahrávání nebo videotéku s více než 650 filmy bez příplatku.

„Nové unikátní zobrazení obrázkového programového průvodce, výrazně zjednodušuje a ulehčuje orientaci v záplavě pořadů na 100 stanicích. Možnost jedním klikem pustit si další díl sledovaného seriálu zase velice zpohodlňuje samotné sledování televizních pořadů,“ vysvětluje Pavel Górecki.

Nejmodernější kodek zaručuje plynulé přehrávání stanic; za nízkého datového toku stačí 3 3Mb/s, ocení to hlavně zákazníci s pomalejším internetem. Lepší.TV nabízí svoji aplikaci u nejvíce výrobců Smart TV, takže při rozhodování o nákupu smart televize nejsou zákazníci omezování jen určitými výrobci.

Lepší.TV nabízí novou dimenzi sledování televize přes internet. Jejími trumfy jsou nabídka 100 televizních stanic, kanálů HBO i možnost až 30 dní zpětně sledovat 650 filmů

DIVÁK je NA PRVNÍM MÍSTĚ

Největší novinkou je nastavení diváckého profilu, aby se uživateli přednostně zobrazovaly pořady, které by ho mohly zajímat. Pokud se na Lepší.TV dívá více osob (otec, matka, děti…), může pro ně vytvořit divácké profily.

Pak každý z nich bude sledovat přesně ty pořady a kategorie, které jej zajímají. Totéž platí o televizním archívu. Ten „náš archiv“ nám každý den bude nabízet jen ty filmové žánry a pořady, které nás zajímají.

BEZ OBAV S DĚTSKÝM PROFILEM

Osobní profil lze nastavit i pro nejmenší diváky. Výhodou dětského profilu je to, že se už rodič nemusí obávat toho, že by děti sledovaly „dospělácké“ TV stanice nebo filmy s nevhodným obsahem. Svým dětem nastavíte přesně ty stanice nebo typy pořadů, které jim chce zobrazit.

Kdo zamýšlí přestat sledovat televizi jako naši praprarodiče a chce si vyzkoušet nejmodernější způsob sledování televize, navíc bez závazku a za 1 Kč za první měsíc, je Lepší.TV jasnou volbou.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz