Domů     .Top
Kratochvíle 21.století? Kreslení

komerční sdělení

Každé ráno, když se probudíme, hned přemítáme, co nás čeká. Udělat rodině snídani, svačiny, utíkat do práce, cestou z práce nakoupit, uvařit, uklidit a večer padnout do postele zcela vyčerpaní. Když to takhle budete dělat několik měsíců, brzy se dostaví nervozita, stres, zdravotní problémy. Myslete taky na sebe!.

Čas pro sebe

Najděte si čas, který budete věnovat jen sami sobě. I odpočívat je třeba. A i když se vám to možná zdá jako ztráta času, udělá vám to dobře. A vaše tělo i rodina vás za to odmění. Budete usměvaví a v pohodě.

Tvorba je způsob meditace

Jedním ze způsobů, jak si odpočinout od starostí všedních dní, je tvoření. Někdo plete, jiný vaří. A další třeba maluje.

Tvoření vás totiž tak pohltí, že zapomenete na každodenní starosti. Budete si ty chvilky užívat plnými doušky a bude se vám zdát, že utekly příliš rychle.

Tvorba je vlastně způsob meditace. Učí vás zachovat klidnou hlavu, být trpělivý, a dokonce díky němu získáte sebevědomí. Jak je to možné? Zjistíte totiž, že i když nemáte talent, ale snažíte se, tak jde všechno. A to je hodně důležitá zkušenost.

Budete se na svět dívat novýma očima. Možná také zjistíte, že problém, který se dosud zdát zcela neřešitelný, má vlastně úplně jednoduché řešení. Vyčistíte si hlavu, utřídíte si myšlenky, nabijete se novou energií.

Já neumím kreslit

Ale umíte. Jen se zamyslete, jak často si kreslíte, aniž byste si to uvědomili. Při telefonování si čmáráme, když si něco potřebujeme poznačit, používáme různé symboly, grafy, malůvky. No není to všechno základ kreslení?

Zapamatujte si, že naučit kreslit se může každý. A je jedno, zda vám je 20 nebo 80 let. Na věku, vzdělání, rodině – na ničem nezáleží. Stačí mít pevnou vůli, odhodlání a trpělivost. Výsledky se brzy dostaví.

Chcete si kreslení užívat a naučit se ho?

Pak není nic jednoduššího než se přihlásit na kurz kreslení. Poznáte lidi, kteří jsou na tom stejně jako vy. Nebudete si vyčítat ten čas, který strávíte tvořením. Jednou za týden si těch pár hodin přece dopřát můžete, ne?

Dozvíte se, kolik technik existuje, některé z nich si i vyzkoušíte. Pod vedením zkušených lektorů – umělců zjistíte, která technika je pro vás ta pravá. Když se něco nebude dařit, poradí vám, jak dosáhnout vytouženého výsledku.

Brzy budete na své výtvory pyšní. Ozdobíte jimi svůj domov, mohou posloužit jako dárek od srdce. Tak obavy stranou a zarezervujte si kurz kreslení. Uvidíte, že vás to bude bavit a kresba si najde své místo ve vašem životě. Bez výčitek.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz