Domů     .Top
První ročník průmyslového IoT hackathonu zná vítěze.
Pavel Polcar 11.3.2019

Studentský turnaj nápadů vyhrál detektor pravdy pro roboty – absolutním vítězem hackathonu se stal tým Student Dreamers, který představil řešení „Machine Guardian”, chytré krabičky plné čidel, která hlídá práci robotů. Odnáší si 100 000 Kč a příslib spolupráce..

Nejúspěšnější průmysloví hackeři České republiky o svém řešení říkají: „Tak nějak si všichni myslíme, že v budoucnosti stroje vyřeší všechno. Ale, jak ukazuje naše krabička, tak i roboty je potřeba hlídat.

Je to takový detektor pravdy pro roboty. Naše řešení dokáže odhalit včas problémy mechanických strojů v průmyslu a ušetřit tak miliony ve výrobě.”.

Na hackathonu bylo dále rozdáno sedm partnerských cen, které zahrnují výlet soukromým letadlem na veletrh Hannover Messe, stáž v největším výrobním závodě v ČR, možnost využít superpočítač či zapůjčení nejrychlejšího elektromobilu na světě.

Mezi výherce patří Tým Bublinky Bublinky za včasnou predikci řešení diagnostiky strojů „Machine Medic”, tým CyberDroneTechnology za nápad chytré mobilní aplikace pro údržbu výrobních zařízení, stáž pro pět vybraných účastníků hackathonu a juniorský tým BioS za odvahu postavit se ostříleným hackerům, tým Nerds za nápad webové a mobilní aplikace informující o stavu strojů a další.

Inovační studentský maraton věnující se internetu věcí (IoT), organizovaný předními průmyslovými společnostmi Česka, proběhl 8. – 9. března v prostorách Business Link v Praze. Akce se zúčastnilo celkem 19 týmů.

Za pouhých 24 hodin vypracovaly novátorská řešení ve výzvách jako „Zdokonal turbínu”, „Zrychli výrobu” nebo „Zoptimalizuj budovu”.

Hackathon je víkendová akce, jejímž cílem je na jedno místo sezvat talentované mladé lidi, kteří vypracují řešení konkrétního problému nebo s pomocí informačních technologií vytvoří nový produkt. Při práci účastníkům pomáhají odborní mentoři.

Společně pracují s reálnými daty z továren, výrobních závodů a jiných průmyslových provozů. Na podobném hackathonu se zrodilo například facebookové tlačítko „Like”.

reklama
Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz