Domů     .Top
Jak snadno a rychle zvýšit cenu vozu před prodejem?

komerční sdělení

Když už jste se rozhodli pro obměnu vozového parku, je naprosto přirozené, že chcete za svůj stávající vůz co největší částku. Zřejmě tušíte, že cena ojetiny jde ruku v ruce se značkou, modelem, rokem výroby, nájezdem a technickým stavem, nicméně určité detaily ji mohou výrazně navýšit.

Anebo také snížit, když je podceníte. Následující doporučení sice souvisí s vynaložením určitého úsilí a často i finančními investicemi, ale obojí se vám vyplatí.

Dejte do pořádku servisní dokumentaci

Budoucí majitel jistě ocení, když mu k servisní knížce přidáte také veškeré faktury ze servisů a protokoly z STK. A pokud máte záznamy vlastní, nebojte se je přidat. Dodáte ojetině punc auta, o které bylo řádně pečováno. O taková je největší zájem!

Automobil podrobte důkladné hygieně

Zajet na myčku nestačí. Udělejte si odpoledne čas a ručně vyčistěte celou karoserii včetně míst, která nejsou na první pohled vidět (péči si zaslouží také motorový prostor). Až si je bude zájemce prohlížet, uděláte na něj dojem.

A nezapomeňte ani na interiér – vysajte veškeré nečistoty a v případě potřeby použijte metodu mokrého vysávání. Samozřejmě se můžete obrátit i na profesionály, ale to vás bude něco stát.

Nechte opravit karoserii od škrábanců a nedokonalostí

Zájemci o ojetinu často hledí na stav laku jako na rozhodující kritérium. Spousta lidí chce zkrátka jezdit v autě, které dobře vypadá – proto zvažte opravu viditelných nedokonalostí. Pravděpodobně při následném prodeji vyděláte mnohem více, a navíc se auta rychleji zbavíte.

Kola dělají auto

Máte na voze pěkná alu kola? Za plecháče je neměňte, udělejte radost budoucímu majiteli. A pořádně je vyčistěte od prachu a dalších nečistot. Případně si je nechte za pár stovek opravit – výsledek vás příjemně překvapí a auto bude působit úplně jiným dojmem.

Vyměňte poškozené a nefunkční prvky

Výměna stěračů za nové je špičkou ledovce. Dobrý dojem neudělá ani odřená řadící páka a ohmataný volant, polámané mřížky výdechů a další interiérové prvky. Většinou moc nestojí a lecco lze sehnat i v bazaru.

Auto můžete vyšperkovat i pomocí doplňků, které nebyly součástí standardní výbavy. Za skvělé ceny je najdete například na enautoparts.cz.

Pohrajte si se zněním inzerátu

Rozhodnete-li se pro prodej auta soukromému kupci přes inzerát, dostanete za něj podstatně více než v autobazaru. Ale musíte se postarat o kvalitní popis, v rámci kterého vystihnete kvality vozu. A neměly chybět ani ostré fotografie.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz