Domů     .Top
Jak vytvořit moderní a zároveň praktickou kuchyň?

komerční sdělení

Řešíte momentálně vybavení nové kuchyně nebo rekonstrukci té stávající? Už teď nevíte, kde začít? Inspirujte se moderními prvky, které by u vás neměly chybět.

Prostor a světlo

Důležité je, aby kuchyň nabízela dostatek prostoru a světla k vaření, ale i ke stolování. Pokud se jedná o tmavý, nezajímavý kout někde v rohu domova, nebude tam chtít trávit čas nikdo. Designéři zvládnou opticky zvětšit malé prostory a zároveň dodat světlo nejen správně zvoleným typem materiálů, ale i kombinací barev.

Hygge a inspirace Skandinávií

Poslední dobou se klade důraz na moderní kuchyně ve skandinávském stylu. Ten je odrazem tzv. hygge, což je pro Skandinávce jejich typický způsob života, který se odráží ve všem. Kuchyň se zaměřuje na jednoduchost a praktičnost, přírodní prvky a neutrální barvy i dostatečné prosvětlení.

Podstatný je pro ně i rodinný život, společné vaření a trávení času u jednoho stolu.

Nevšední spojení materiálů

Plast a umělé prvky jsou na ústupu. Typické je dnes využití kovu a skla v kombinaci se dřevem. Mezi materiály se často vyjímá také beton nebo cihly. Oba prvky jsou spjaté především s industriálním typem kuchyně.

Veškeré zmíněné materiály se kombinují s přírodou a zelení v interiéru. Často se využívají květináče s bylinkami nebo okrasnými květy, ale i malé skleníky.

Bar a barové židle stále frčí

Barový pult je stále velkým hitem. Nezbytností jsou i barové židle. Díky tomuto spojení nejen originálně prodloužíte kuchyňskou linku, ale vytvoříte i praktický koutek k setkávání.

Je to ideální způsob, jak připravovat jídlo a zároveň být v kontaktu s rodinou či přáteli. Na trhu najdete velké množství druhů a barevných provedení, která jednoduše sladíte s celkovým stylem vaší kuchyně.

Dnes se dají vybrat opravdu kvalitní a pohodlné barové židle, které výrazně podtrhnout váš interiér.

Úložné prostory jsou důležité

Pokud máte hodně nádobí, oceníte dostatek úložných prostor. Pro tyto případy jsou tu například šuplíkové systémy, kam se vejdou pánve a hrnce nebo objemné spotřebiče, které tak nezabírají místo na lince.

Hodně se osvědčují i skleněné vitríny, které jsou praktické, protože nejen vy ihned vidíte, kterou z nich otevřít. Často se dnes dělají i vzdušné regály a police.

Ty jsou ideálním řešením pro věci, jež využíváte často a potřebujete je rychleji najít, a přesto je nechcete mít na lince ani zavřené ve skříňce.

Moderní neznamená nepraktické

To, že je něco designové a nadčasové, ještě neznamená, že se to nespojuje s praktičností. Dnešní designéři myslí na všechno a na praktičnost především. Vybírejte vždy srdcem, a zaměřte se na všechna tři důležitá kritéria – praktičnost, kvalitu i designové provedení.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz