Domů     .Top
Jak ovládnout dům pomocí chytrých technologií?

komerční sdělení

Už vás naplno pohltily technologie? A víte, co všechno s nimi dnes můžete ovládat ve své domácnosti, a jak vám mohou usnadnit život?

Atmosféru udělá i elektrický krb

O elektrickém krbu jste už určitě slyšeli, není to žádná novinka na trhu. Ne každý si může dovolit klasický krb, ať už kvůli dispozicím nebo ceně. A proto je zde toto elegantní řešení. Nepotřebujete žádné palivo, pouze elektrickou energii a prostor, kam ho umístíte.

Je ekologický a nezávadný. Velkou výhodou je, že ho můžete mít i v bytě v panelovém domě. Nezabere moc místa a určitě vám nic nezašpiní.

Sledujte ledničku i na dálku

I tohle dnes díky moderním technologiím dokážete. Stačí vám k tomu malá kamerka, kterou umístíte dovnitř ledničky. Ta uvnitř může dělat snímky, které pak pošle do vašeho chytrého telefonu a vy tak zkontrolujete stav své lednice ještě po cestě z práce do obchodu. Snadno tak zjistíte, co chybí, a můžete to ihned nakoupit.

Tip! Myslete na sebe a svou domácnost a zajistěte si pojištění, třeba na Srovnejto.cz. Nikdy nevíte, kdy se vám něco přihodí. Typickým příkladem je varná konvice, kterou jste zapomněli vytáhnout ze zásuvky, než jste odjeli na dovolenou. Myslete raději i na takové případy.

Zamkli jsme byt?

Pokud jste někdy zažili ten nepříjemný pocit, že jste snad nezamkli před odchodem z domu a raději jste se ještě vrátili, už nemusíte. Na trhu jsou chytré klíče, které za vás ohlídají, zda jste vy nebo vaši rodinní příslušníci zamkli.

Naopak vás také upozorní, pokud jste zapomněli klíč v zámku nebo přibouchli dveře a nezamkli. Stačí vám k tomu malé zařízení, které dáte na klíč a propojíte ho s chytrým telefonem. Do speciální aplikace vám pak chodí oznámení, a vy neustále vidíte, co se se zámkem děje.

Věšák vám poradí

Není to tak dávno, co se objevily informace o chytrém věšáku. Ten funguje tak, že ho napojíte na wifi signál a on dostane informace o počasí ve vaší lokalitě. Na displeji se pak zobrazují konkrétní ikony, které znázorňují dané počasí.

Hned tak při odchodu vidíte, jaké oblečení a doplňky budou pro daný moment vhodné. Kromě počasí ukazuje také teplotu, čas nebo datum. Věšák prozatím vznikl pouze jako prototyp, ale je spíše jen otázkou času, než se objeví na trhu.

Technologie dokážou být zrádné, ale většinu času nám usnadňují život. Na trhu je spoustu nejrůznějších vychytávek, které využijete ve své domácnosti.

Nenechte, aby vás nové technologie ovládly, naučte se je efektivně používat ve svůj prospěch.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz