Domů     .Top
Zjednodušte si život s moderními technologiemi
Martin Macourek 21.2.2019

Virtuální a rozšířená realita, autonomní řízení, celé zástupy chytrých čidel a senzorů, umělá inteligence. Svět techniky je dnes doslova přeplněn těmito hesly a snahou o jejich zapojení do našeho každodenního života.

Mohou nám totiž hodně věcí usnadnit. Věděli jste třeba, že váš notebook už sám sebe dokáže chránit před slídily?

Chytrá řešení zajistí maximální soukromí

Soukromí je v dnešním propojeném světě vzácnou komoditou, kterou je třeba chránit. Ať už si chcete v klidu přečíst zprávy, prohlédnou fotky z rodinné dovolené nebo pracovat na důvěrných materiálech, na veřejnosti vám často může někdo chtě nechtě koukat na displej notebooku.

A pokud pracujete v otevřeném prostoru nebo třeba v kavárně, nemůžete se dost dobře soustředit na práci, když se neustále ohlížíte přes rameno.

Nový výjimečně tenký notebook Lenovo Yoga S940 se zaměřil právě na řešení takových situací. Je vybaven senzory s umělou inteligencí, které v momentě, kdy otočíte hlavu od obrazovky, vyšlou signál a displej se uzamkne před všetečnými pohledy vašeho okolí.

Umělá inteligence se také postará o automatickou redukci okolního šumu a dalších rušivých elementů, které by mohly narušovat vaše videohovory. A jako důležitý bonus dokáže Yoga S940 rozpoznat a upozornit svého majitele, že mu někdo kouká přes rameno. Sleduje tak vlastně vaše okolí za vás a vy se můžete v klidu věnovat práci.

Společníci pro kreativní práci i skvělou zábavu

Nejen prací živ je člověk, je důležité také odpočívat. S konvertibilním notebookem typu 2v1 Lenovo Yoga C730 se můžete pohodlně posadit a užívat si skvělý zvuk i obraz při sledování svých oblíbených filmů či seriálů.

O výjimečné zobrazení se postará 15palcový 4K AMOLED displeje s neuvěřitelným stupněm barevnosti a kontrastem pro vyšší rozlišení, zatímco pohlcující zvuk obstarají reproduktory JBL s technologií Dolby Atmos.

Pokud si ale nejlépe odpočinete například při tvorbě digitálního umění nebo při úpravě fotografií, určitě vás potěší výkonný stolní all-in-one počítač Lenovo Yoga A940. Ten poskytne všem kreativním uživatelům maximální flexibilitu pro jejich práci na grafických mistrovských dílech.

Barvy jako živé přináší jeho 27palcový 4K IPS dotykový displej s technologií Dolby Vision. Lepší stabilitu a pohodlí při kreslení, skicování nebo práci s digitálním perem pak nabídne praktický kloub, který vám umožní naklonit displej do pohodlného 25stupňového režimu kreslení. S touto výbavou vás může vaše múza políbit kdykoliv.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz